2017. február 14., kedd

Fictional Boyfriend Tag

Helló Dearies és boldog Valentin napot!
Nancyvel úgy gondoltuk, hogy miért ne ünnepelhetnénk meg a mai napot a kedvenc könyves pasijainkkal? 
Úgyhogy a Fictional Boyfriend tag keretein belül ma néhány kedvencemet osztom meg veletek. 





Amúgy nagyon jól indult ennek a posztnak a megírása - rá kellett ugyanis döbbennem, hogy ugyan régen nagyon odáig voltam mindenféle férfi szereplőért, ezek az érzések rég elmúltak, és nem igazán találtam másokat a helyükre.
Persze azért sikerült összehoznom, nincs ok az aggodalomra. :)


1. A legromantikusabb pasi

Jem Carstairs Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek sorozatából. Jem igazi művészalkat, illetve olyan gyengéd, törődő férfi, akiről el tudom képzelni, hogy random egy szál virággal állítson haza, vagy meglepjen a munkahelyemen.
Habár alapvetően nem vagyok túl romantikus alkat most már, Jem ki tudná hozni belőlem ezt az énemet.

2. Sötét és morcos rosszfiú, aki nem is annyira rossz

Maradok a klasszikusnál, Mr. Darcynál Jane Austen: Büszkeség és balítélet könyvéből (szigorúan
Colin Firth képében), hiszen Ő a Morcos Férfi, aki mégis elcsábította szerintem a női nem többségét.

A másik jelöltem Lord Maccon Gail Carriger: Napernyő protektorátus sorozatából. Conall elég udvariatlan néha, de ugyanakkor igazi védelmező, akivel biztos hatalmas vitáink és kibéküléseink lennének. Azt tudnám, mi fogott meg ebben a vérfarkasban... :)


3. Paranormális pasi

Farkas Marissa Meyer: Scarlet könyvéből. Mert nem tudtam ellenállni neki, mikor olvastam a történetét. Ő az a karakter, aki titokzatos, de nagyon védelmező is.

És esetleg megemlíteném a két legpszichopatább álompasijaimat: Az egyik Éjúr Leigh Bardugo: Grisha trilógiájából, a másik pedig Kuscsej Catherynne M. Valente: Marija Morevna és a Halhatatlan könyvéből. Annyira emlékszem, miután befejeztem a Valente könyvet, szerintem egy hónapig csak azt lehetett hallani, hogy "Kuscsej!" totál random pillanatokban. Nincs túl sok túlélőösztönöm, azt kell mondjam.

4. A pasi, akit megszelídítenél

Maradjunk kicsit az oroszoknál és Leigh Bardugonál. Nyikolaj a Siege and Storm - Ostrom és vihar könyvben jelent meg, és a "nemtörődöm, de mégis" viselkedése, a függetlensége és alapvetően a személyisége megfogott.

5. Egy fiú a friendzoneban

Elég furcsa lesz az indoklásom, de Adam Parrisht választom ide Maggie Stiefvater: Hollófiúk sorozatából. Imádom őt, fantasztikus karakter, de annyira shipelem Ronannel, képtelen lennék elszakítani őket egymástól. Őket egymásnak teremtették, így nem avatkozom közbe. :)

6. A lelkitársad

Daniel Kelley Armstrong: Darkness Rising sorozatából. Olyan szomorú, hogy idehaza nem jelent már meg ez a sorozat, pedig szerintem jobb, mint a Darkest Powers. Már csak Daniel miatt is, aki Maya legjobb barátja, akire mindig lehet számítani, egyszerűen tökéletes. Mármint nem Gary Stu szinten, hanem csak úgy látom, hogy minden megvan benne, ami számomra tökéletessé teszi őt.

7. A pasi, akivel elszöknél

Zach és Alexei Volkov Ally Carter Gallagher Girls és Embassy Row sorozataiból. Ally Carter ért hozzá, hogy olyan férfi főszereplőket alkosson, akik a könnyedségükkel, törődésükkel és megértésükkel levesznek folyamatosan a lábamról. Úgyhogy, ha valaha arra kerülne a sor, hogy el kellene szöknünk, biztos, hogy remekül ellennénk.

8. A pasi, akivel bárhová elmennél

Ehhez a kategóriához olyan személyt választottam, akibe nem zúgtam bele sosem, mégis
akárhányszor ránéztem erre a kategóriára, ő ugrott be. Ő pedig Vaelin Al Sorna Anthony Ryan Hollóárnyék-trilógiájából.
Tudom, hogy valószínűleg rengeteg problémát bevonzanánk, de úgy érzem, megérné, mert sok-sok kalandban lenne részünk emellett.

9. A pasi, akivel szívesen maradnál egy lakatlan szigeten

Hm. Ehhez a kategóriához olyan emberkét kellene választanom, aki igazi túlélő, és aki mellett nem unnám szét magam - ha már ketten vagyunk csak ott. Legyen mondjuk Bones Jeaniene Frost: Cat & Bones sorozatából. Vele végül is lenne esélyem túlélni, és el tudnánk tölteni az időt.

10. Egy badass pasi

Ismét kicsit a fiatalabb koromhoz nyúlok vissza ehhez a ponthoz, mégpedig Richelle Mead: Vámpírakadémia sorozatához. Dmitrij (már megint egy orosz) egész életét annak szentelte, hogy megvédje a morákat, úgyhogy már csak ezért is beleillik ebbe a kategóriába.
Bár, ha kitalálná, hogy nem szerethetne kötelességtudatból, fejbe vágnám valamivel. Majd megölelgetném, mikor észhez tért. :)

Ők lettek volt a könyves álompasijaim egy része. Ezúton pedig mindenkinek boldog Valentin napot kívánok! :)


2 megjegyzés:

  1. A 2. Kérdésnél én is ezt írtam volnaaaa�� Csak Lord MacCont áttettem volna a 3-as kérdéshez (elvégre mégiscsak vérfarkas)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mr. Darcy az Mr. Darcy. A kettes kérdéshez nem is lehetett volna mást írni. Lord Maccon viszont tényleg mehetett volna a 3-as ponthoz is - most már Farkast leváltanám onnan rá. *-*

      Törlés