2017. június 15., csütörtök

Könyvtárban jártam (8) Elveszni Tündérföldön

Mert nincs elég olvasatlan könyv itthon. Mindig kell még legalább 10 másik olvasatlan.









Februárban járt le a könyvtártagságom, és mivel elég sok könyvem volt itthon, ráadásul időm sem akadt igazán, így nem hosszabbítottam meg hónapokig a tagságomat. Idő közben azért elkezdtek gyűlni a fejemben, hogy mi mindent szeretnék olvasni, és egyre inkább vártam, hogy legyen időm és alkalmam beugrani és újra beiratkozni.

Ez az alkalom ma volt, ugyanis elkészült az új szemüvegem (amit imádok, és nagyon máshogy nézek ki benne, mint az előzővel, de úgy imádom - csak ismétlem magam most már, de imádom), és akkor már drága papámat elrángattam a könyvtárhoz is. 

Nagyjából fél órát töltöttem el a könyvtárban, és millió könyvet ki bírtam volna hozni, végül azonban 6 (vagyis 7) kötetet hoztam magammal.

Először Max Gladstone: Nagyrészt halott regényét szúrtam ki a fantasy részlegen. Ó igen, a megyei könyvtár úgy van elrendezve, hogy van a hagyományos rész, és van külön krimi, SFF, történelmi, romantikus, non-fiction, stb. részleg. Ami néha jó, mert általában SFF könyvekért megyek, és azt egy helyen megtalálom, néha viszont mint a mérgezett egér, úgy kell körbejárnom az egész könyvtárat, mert nem ott van egy regény, ahol hittem eredetileg.
Na de térjünk vissza ide! 
Már a magyar megjelenéskor szemezgettem a könyvvel, de akkor nem igazán éreztem, hogy nekem ez most azonnal kellene. Aztán Zsófi mesélte, hogy kicsit hasonló (minimálisan) Robert Jackson Bennett sorozatához, ez pedig a legjobb ajánló nekem. 

Azután kiszúrtam Greg Keyes: Hangakirály regényét (mindkét kötet bent volt, ami csodaszámba megy), és amint kivettem, egy olvasójegy is a kezembe került, amit leadtam. De utána következett a bénázás, amit szigorúan annak tudok be, hogy alig aludtam éjszaka és nem ittam kávét reggel - ugyanis nem tudtam, hogy ez hányadik része a sorozatnak. Úgy emlékeztem, hogy az első (helyesen) de nem voltam benne biztos. Végül a könyv belsejében a "sorozatból megjelent kötetek" alapján lőttem be, hogy melyik rész. 
Igen, itthon vettem észre, hogy a gerincén ott virít, hogy I. Ne is beszéljünk erről. 

Már az SFF sor végén tartottam, mikor kiszúrtam John Scalzi: Vének háborúját, amiről írtam, hogy nagyon szeretném megpróbálni, hiszen Az összeomló birodalom is nagy szerelem lett. Persze, ha ezt a sorozatot is imádni fogom, akkor előbb-utóbb beszerzem a részeit.

Mivel nem találtam más olyat, amit azonnal olvasni akarok az SFF soron, a korábban összeírt cetlimről próbáltam találni jelöltet. Egy darab volt bent ezek közül, mégpedig Ljudmila Petrusevszkaja: Rémtörténetek, aminek igazán a borítója fogott meg. 
Ezt egyébként el is kezdtem olvasni, okés kis sztorik. 

Végezetül pedig úgy döntöttem, folytatom a nyelvvizsga felkészülést, amit elég durván elhanyagoltam az utóbbi pár hónapban. Ennek eredménye, hogy kikölcsönöztem egy német nyelvtanos és szókincses könyvet. A szókincsesnek szintén nekiálltam, remélem, jól működik majd.

Ez lett volna a legújabb könyvtári garázdálkodásom. Nem tehetek róla, nagyon szeretek odajárni, körülvéve lenni a sok-sok könyvvel, a lehetőségek tárházával. 




3 megjegyzés:

  1. Hogy fogod drasztikusan csökkenteni a TBR listádat, ha még könyvtárból is hozol ki könyvet? :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Shhhhh. :DDDDD
      Amúgy most júniusban élem az olvasást, úgyhogy már csak 1 könyv hiányzik az ehavi drasztikus csökkentéshez. :D

      Törlés
    2. akkor jól indul az akció :D grat :D remélem a többi hónap is ilyen könnyen fog menni :D

      Törlés