2019. április 13., szombat

Hétvégi Olvasónapló (178) A Jupiternél megtaláltok!

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Kicsit meg vagyok csúszva a blogolással, de végre eljutottam oda, hogy megírjam az eheti hétvégi olvasónaplót! :)

A héten olvastam



 A Leltár posztolása óta három könyvet fejeztem be, s mindegyik nagyon jó élmény volt - más és más okból.
Ursula K. Le Guin: A megtalált és az elveszett II. kötetét azért halogattam sokáig, mert szerettem volna megismerkedni az Earthsea világával - s milyen jól döntöttem! Remekül kiegészítik egymást a novellák és a fő regényfolyam. Bár vannak a novellákban spoilerek, nem vetett vissza az élményben. 

Egy nap alatt olvastam el Daniel Keyes: Virágot Algernonnak regényét. A műről eddig csak jókat hallottam, így már nagyon vártam, hogy sorra kerítsem. Gyakorlatilag képtelen voltam lerakni, akármikor akadt egy percem, már vettem is elő, s folytattam az olvasását. Igazából csak azt nem értem, hogy a fülszöveg miért spoilerezi ismételten el a teljes történetet? Ezt a trendet klasszikusoknál sosem fogom megérteni. 

Végül pedig ma befejeztem Arthur C. Clarke: 2010 - Második űrodisszeia könyvét, ami hatalmas szerelem lett. Sokkal izgalmasabb, ugyanakkor kevésbé filozofikus lett, mint az első rész, de élvezet volt olvasni erről a veszélyes vállalkozásról. Ráadásul Arthur C. Clarke olyan leírásokat tud készíteni, hogy magam is igen hamar a Jupiternél találtam. 

Aktuális olvasmányok


   

Ursula K. Le Guin: The Books of Earthsea
Haladás: 164. oldal (+23 oldal)

Múlt hétvégén kezdtem el a The Tombs of Atuant, és kijelenthetem, hogy minden egyes oldallal egyre jobban és jobban szeretem ezt a sorozatot. Ebben a kötetben új főszereplő van, de a története lebilincselő. Amint végére érek a Jupiterre történő utazásaimnak, biztos, hogy hosszabb időt eltöltök ebben a világban!

Arthur C. Clarke: 2061 - Harmadik űrodisszeia
Haladás: 28. oldal (+28 oldal)

Amint végeztem a 2. résszel, azonnal el is kezdtem olvasni ezt a kötetet. A szerző főszereplő választását nem feltétlenül értem, s bár kedvelem őt, nehezen tudom megszokni, hogy itt van. Ugyanakkor kíváncsi vagyok, milyen kimenetele lesz a mostani utazásnak. 
Csak indulnánk végre. Túl rövid a könyv, hogy ennyi időt a Föld környékén töltsünk!

Tervek



   

Habár nem terveztem áprilisra több Arthur C. Clarke regényt, úgy elkapott a gépszíj, hogy esélyes az Űrodisszeia sorozat befejezése. Legalábbis szeretném egy élményként megtapasztalni Clarke vízióit. 

Kivéve, ha a 2061 hatalmas csalódás lenne. Ebben az esetben lehet várnék májusig a sorozat maradékának olvasásával. De hiszek a szerzőben, így ezek a könyvek lesznek a következő olvasmányaim.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése