2013. december 6., péntek

Lazy Friday - Jennifer L. Armentrout - The Dark Elements és öt ok, amiért olvasnod kell

Igen, már a sokadik Lazy bejegyzésem kötődik Jennifer L. Armentrouthoz. Viszont most az új sorozatához hoztam kis háttértörténetet, ill. az írónő 5 indokát, amiért igenis olvasnunk illik az új sorozatát

Sorozat adatai
Sorozat címe: The Dark Elements
#0.5: Bitter Sweet Love
#1: White Hot Kiss - Várható megjelenés: 2014. 02.25.
#2: Stone Cold Touch



Kezdjük is az írónő 5 indokával, amiért olvasnunk kell a sorozatot.

5. Vízköpők vannak benne. Szexi vízköpők természetesen. (most először remélem, hogy valami nem jelenik
meg magyarul, mert felettébb illúzióromboló a gargoyle magyar megfelelője).

4. A főhősnő, a 17 éves Layla, szarkasztikus és sebezhető, és remélhetőleg szuper-közel kerül az olvasókhoz.

3. Egy dögös pasi, aki Daemon Black riválisa lehet! Daemont igazából Roth inspirálta (a White Hot Kiss-t az Obszidián előtt írtam).  (Erre azért kíváncsi lennék, mert Daemon Blacket überelni szinte lehetetlen...)

2. Bambi, a kígyó. Egy tetkó, aki *leginkább* Roth testén él, de szokása életre kelni, és érdekessé tenné dolgokat. Eleget mondtam.

1. Roth, a korábban említett dögös démon rosszfiú, és Zayne, egy gyönyörű vízköpő, és Layle örök szerelme. Várjunk csak. Ez két indok, de most csalok. Igen. Úgyhogy Roth és Zayne.

A Dark Elements sorozatról

Jennifer L. Armentrout: Általában paranormális történeteket írok, és ebben a műfajban szinte mindenről írtak már. Úgyhogy olyanról akartam írni, ami nem túl gyakori, különösen YA-ban - ez lenne a vízköpő. Az én lényeim 100%-ban vízköpők, de nem úgy néznek ki, ahogy elképzeled. Van emberi alakjuk és át tudnak változni a vízköpő alakjukba, amely kőből áll. A leírásukhoz a szobrok karakterisztikáját vettem - amelyet mindenki ismer -, és ehhez adtam a saját kis csavaromat. 

Általában a karakterekkel kezdek. Ez nem teljesen igaz, mert néha van egy ötletem, mint a White Hot Kiss esetében a vízköpők, de a karakterekkel kezdek. Aztán kitalálom, milyenek lesznek a főszereplőim, majd beleépítem  a karaktereket a világba. A világfelépítés úgy alakul, ahogy írom a történetet. Nincsenek nagy elképzeléseim, csak tudom, hogy vannak vízköpőim, yay. Úgyhogy nagyjából ennyire tudom a világfelépítést, és ez általában meg is rémiszti a szerkesztőket, mikor megkérdezik, hogy "és milyen világod?" "Oh, nem tudom".

A világ, amelyben a Hot White Kiss, és a Dark Elements játszódik, tud a vízköpők létezéséről. Kijöttek az árnyékból, az emberek tudják, hogy igaziak; és néhány embernek olyanok, mint a szuperhősök, mások viszont úgy látják őket, mint démonok. Sokan úgy gondolják, hogy a vízköpők gonoszok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése