2019. június 27., csütörtök

Félévi bejelentkezés

Helló Dearies!

Eltelt fél év, ami azt jelenti, hogy ideje pillantást vetni arra, hogy miként haladok az egyes kihívásaimmal és fogadalmaimmal.





Hét fogadalmat tettem a 2019-es évre.

1. 50 könyvet elolvasni 2019-ben

Jelenleg 42 befejezett olvasmánynál tartok, ami egész szép szám. Elég valószínűnek tartom, hogy már júliusban meglesz ez a kihívásom.


2. 18 sorozat folytatása 2019-ben

Soha nem álltam még ilyen rosszul a saját kihívásommal. 5, azaz ÖT darab sorozatot sikerült folytatnom eddig, azaz még a kihívásom felénél sem tartok. Júliusra mondjuk elég sok sorozatfolytatást beterveztem, így talán szépíthetek ezen az arányon.


3. Max. 40 könyv vásárlása

Remekül állok, no, remekül! Annyira, hogy a kapott/vett könyveim száma is 40 alatt van. A vásárolt könyveim száma pedig 10 környékén van.


4. 77%-ra felvinni a saját könyvek olvasottságát (jelenleg 74%)

2%-ot sikerült javítanom eddig a saját könyvek olvasottságán, azaz 76%-nál tartok. Szerintem júliusban eljutok a 77%-ra, amit ezek után már csak tartanom kell minden áron.


5. 2013.12.31-ig kapott könyveim elolvasása

9 könyv tartozott ehhez a kihívásomhoz, ebből még 5 van hátra. Nagyon lelkes vagyok, s úgy érzem, jó eséllyel sikerül mindegyiket elolvasnom az év vége előtt.

A hátralévő könyvek: 

* Karen Marie Moning: Fever 1-3. rész (ezt magyarul már olvastam, de angolul még nem),
* Lőrinczy Judit: Ingókövek és
* Mats Strandberg - Sara B. Elfgren: Tűz.


6. 2013.12.31-ig GoodReads to-read listájára tett könyvek elolvasása

Ezen a listán 13 könyv  volt megtalálható, s még 10 van hátra. Ugyanakkor szerintem lesz olyan erről a listáról, amit nem fogok befejezni, mert már annyira nem érdekel. Ettől függetlenül mindegyikbe szeretnék beleolvasni.

A hátralévő könyvek:

* Laini Taylor: Dreams of Gods & Monsters
* Marissa Meyer: Winter
* Mats Strandberg - Sara B. Elfgren: Tűz
* Shannon Messenger: Exile és Everblaze
* Melissa Kantor: Maybe One Day
* Courtney C. Stevens: Faking Normal
* Rachel Hartman: Árnypikkely
* Beth Revis: Shades of Earth

7. 2019-ben vett/kapott könyveim 75%-át elolvasása

Habár egész jól állok az idei beszerzéseim olvasásával, ezt a csodás arányt még nem sikerült elérnem. Most épp 67%-nál tartok. Júliusban viszont a sorozatfolytatások mellett az idei beszerzéseimmel szeretnék nagyon foglalkozni.


És hogy miként is látom a második félévet?

Szerintem egész jól alakult olvasásügyileg ez az elmúlt pár hónap, így bizakodó vagyok az év hátralévő részére. (Bár szeptembertől biztos, hogy ismét el leszek havazódva.)
Remélem, hogy sikerül mindegyik kihívásomat teljesíteni - és, amit legjobban szeretnék: az olvasatlan könyveim számát 150-re lecsökkenteni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése