2019. június 5., szerda

Top 10 (38) Nyári olvasási projektek

Ha bármennyire is ismertek, tudhatjátok, hogy imádok tervezgetni. Legyen ez valami apróság, vagy hatalmas dolgok. (Az mellékes, hogy a kivitelezés miként történik. Sálálá.) Épp ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek, hogy a nyáron milyen könyves projektekkel szeretnék kezdeni valamit.



Ez a projekt persze nagy szó, hiszen csak szeretném élvezni a nyarat és a meglévő könyveimet. Persze azért 3+1 kategóriát létrehoztam a 10 kiválasztott könyvnek. Kezdjünk is bele!

I. Sorozatzárók

      

1-2. Laini Taylor: Dreams of Gods & Monsters + Marissa Meyer: Winter

Kicsit visszatérek a YA regények közé, mégpedig azzal a céllal, hogy befejezzem két igencsak régóta futó sorozatomat. Mindkettő utolsóelőtti részét tavaly nyáron olvastam, így ildomos, hogy most fejezzem be őket. A kettő közül a Wintertől tartok jobban, ugyanis arról elég vegyes véleményeket hallottam. (Ja, és amúgy egy féltégla.)

3. Margaret Atwood: MaddAddam

Már csak 300 oldal van hátra Az özönvíz évéből, és már most tudom, hogy be akarom minél előbb fejezni ezt a sorozatot. Ezek után pedig szinte adta magát, hogy a harmadik rész felkerüljön erre a listára.
A három regény közül egyértelműen emiatt vagyok a legizgatottabb, ez áll a mostani olvasási ízlésemhez a legközelebb (finoman szólva), ráadásul ismét beleestem a Margaret Atwood-lázba, ami csak fokozza ezt a várakozást. :)

II. 2019-es beszerzések

Igen, nagyban küzdök még mindig, hogy sikerüljön teljesítenem ezt a kihívásomat, s a nyarat is szeretném felhasználni az idén vett könyveim számának csökkentésére.

      

4. Moskát Anita: Irha és bőr

Az egyik legjobban várt Könyvfesztiválos könyv volt számomra az Irha és bőr, ám nem akartam sort keríteni rá, amíg utol nem értem magam az írónő eddigi munkásságával. Ez májusban sikerült, így semmi nem áll közém és a könyv közé. Elsősorban a világ nyűgözött le, s alig várom, hogy bemerészkedhessek körülnézni.

5. John Scalzi: Pusztító tűz

A június várólistám egyik kiemelt darabja az új John Scalzi adag regény. Ahogy a Leltárban is írtam, az első részt jó élmény volt újraolvasni (ha nem is olyan kiemelkedő, mint pár éve), s kíváncsivá tett, mi várható a kedvenc szereplőimmel.

6. Nova Ren Suma: A Room away from the Wolves

Nova Ren Suma az egyik olyan szerző, aki hiába ír YA-t, engem ugyanúgy magával ragad mindegyik regényével. Egy csipetnyi mágia és a csodálatos próza teszi az általa írt realista regényeket igazán különlegessé és maradandó élménnyé. Furcsa élmény lesz, hogy hamarosan naprakész leszek a műveiből, s várnom kell az újabb műveire.

III. Random választások

Bizony, bizony. A sors kezébe adtam a várólistámat, a moly pedig választott nekem három regényt.

      

7. Steven dos Santos: The Sowing 

Úgy tűnik a sors szeretett volna kedvemben járni, ugyanis a The Sowing regénye szerepel a 2013-as csökkentős kihívásom GoodReadses listáján. Habár az első részt még megjelenésekor olvastam, elég élénken él bennem az emléke (ami igazi ritkaságszámba megy újraolvasás nélkül). Ez az élénken él a következőképp néz ki: egy disztópikus világban járunk, ahol egy Éhezők viadalához hasonlatos viadal zajlik. LMBT, rengeteg durva halál, és idegőrlő befejezés. Remélem, a második rész tetszeni fog - legalább annyira, hogy be akarjam fejezni!

8. Szvetlana Alekszijevics: Utolsó tanúk

Nem igazán nyárra való olvasmány Szvetlana Alekszijevics: Utolsó tanúk kötete. Viszont eltelt már pár hónap, hogy utoljára szakirodalmat olvastam volna, így ennek a választásnak is örültem. Azt azonban tudom, hogy fel kell készítenem magam lelkileg arra a rengeteg megrázó beszámolóra, amivel itt találkozni fogok.

9. Anthony Ryan: A hamu birodalma

Ééééés végezetül a sors azért csak megszívatott. Oké, nem megszívatott, de nem hittem volna, hogy ilyen vaskos kötetet kapok, mint Anthony Ryan: A hamu birodalma. Tavaly olvastam a sorozat második részét, s emlékszem, még meg is fogadtam, hogy nem fogok annyi időt várni. Haha. Ha. Ha. Mindenesetre kíváncsi vagyok, miként ér véget a sorozat. Elég sok elvarratlan szál és megválaszolatlan kérdés maradt hátra.


IV. A +1 darab kötet



Igen, igen, Ursula K. Le Guin: The Books of Earthsea kötetét már olvasom pár hónapja, és pontosan emiatt került fel erre a listára. Nem szeretném, ha év végéig ott szerepelne az aktuális olvasmányaim között. És nincs is jobb motiváció, mint egy listára helyezés! :)

Ti készítettetek nyári listát? És ha igen, mik szerepelnek rajta? 

1 megjegyzés:

  1. Atwood :) Könyvhéten tervezem beszerezni a Guvat és Gazellát (amit mindig Gizellának mondok :D)

    VálaszTörlés