2015. január 23., péntek

Hétvégi Olvasónapló (26) Minden örökkévaló elhullik

Micsoda művészi címe lett ennek a bejegyzésnek - de hát ez történik, mikor olyan könyveket olvas az ember lánya, hogy Everlasting, meg All Fall Down...

Ezen a héten sok változás történt az életemben, mondhatni most kezdtem el az új évet. Ezért a blogolással és az olvasással kapcsolatban is változtatásokat léptettem életbe.




Rögtön az első változtatás, hogy az idei tervezett 100 könyvet 60-ra csökkentettem. Ezzel arányosan a fogadalmam többi pontját is megváltoztattam, hogy illeszkedjen ehhez a célkitűzésemhez. Azt hiszem, ezen a héten fogtam fel, hogy a következő év mennyire nehéz is lesz valójában, és valószínűleg nem lesz időm annyit olvasni, mint eddig. Ugyanakkor azt sem akarom, hogy kényszerűségből álljak neki olvasni, mert "már régen nem írtam posztot" vagy mert "lemaradok a kihívásommal".
Mindenképp kikapcsolódásként szeretnék tekinteni továbbra is az olvasásra és a blogolásra, és nem szeretném, ha kényszerű feladattá válna. Azzal csak ártanék.

A blogos változások nem lesznek feltűnők, mert eddig sem volt valami nagy rendszerem. Valamivel biztosan csökkenni fog a blogos aktivitásom - ez elkerülhetetlen, ha nem olvasok annyit. Kitölthetném az űrt különböző rovatokkal, de az elmúlt idők alapján rájöttem, hogy azok nem annyira valók nekem (láthatjátok, milyen rendszertelen mindegyik, amelyik előfordul a blogon). Egyedül a hétvégi olvasónapló, a leltár és a friss megjelenések, amelyeket mindig rendszeresen frissítem.

Egyébként be kell vallanom, mikor meghoztam ezt a döntést, hogy kevesebbet olvasok (és ezáltal blogolok is), rögtön azt gondoltam, hogy elveszítem az olvasóimat és a látogatottságomat. Igen jó dolgok jutnak eszembe. Ez viszont nem a megfelelő hozzáállás, úgyhogy aznap éjszaka megálmodtam, hogy ezzel a hozzáállásommal is kezdenem kell valamit. Most ott tartok, hogy szigorúan tilos statisztikákat néznem - látom az összlátogatottságot és a bejegyzések nézettségét (mert azok a blogger szerkesztőjében mindig szem előtt vannak), de a többit nem nézegetem. Akik eddig is olvastatok, remélhetőleg ezután is fogtok. :)
Ugyanakkor nem hiszem, hogy sokkal kevesebb bejegyzést írnék, csak biztos, hogy nem lesz olyan, mint december utolsó napjaiban. Illetve előfordulhat, hogy egy hétig nem lesz poszt, vagy ilyesmi.

Azt hiszem ennyi lett volna a blogot érintő változások, nézzük, most mit is olvasok.
Ó, igen... Ryan a héten feladta a versenyünket, így nyertem ismételten. Én sem örülök neki, de megértem, miért döntött így.

A Fő Lista:


 Elizabeth Chandler: Everlasting. Fú, ezt a kínzást! Állítom, ezt a könyvet olvasnák fel kínvallatáson, bárki beszélne inkább... Mindenképp be akarom minél előbb fejezni, hogy már csak az utolsó rész maradjon, és elfelejthessük egymást örökre.

Rachel Vincent: With All My Soul. Ezzel a könyvvel nem sikerült haladnom a héten, de még mindig érdekel, miként ér véget a sorozat. Nagyon bízom egy happy end-ben, úgyhogy gyerünk, gyerünk. Persze előtte jöhet egy csomó kínlódás és szenvedés a szereplőknek, meg milliónyi romantikus pillanat a kicsi párosomnak.

Ally Carter: All Fall Down. Szerdán kezdtem olvasni ezt a gyönyörűséget, és szerelem. Annyira, de annyira imádom! Írtam anno a United We Spy posztban, hogy egyre komorabb lett a sorozat, ahogy haladtunk előre. Nos, itt nincs minek komorodnia. Szomorkásan könnyed olvasmány... jobb kifejezés híján. De komolyan - egy pillanatban még mosolygok a cuki orosz srác miatt (ó, egek, Zach, lehet, hogy kihívód akad), a következőben pedig Gracet ölelgetném, hogy minden rendben lesz. Érzelmi hullámvasút.

Pótlista:


Elizabeth Scott: Heartbeat Nancyvel közös olvasmányunk januárra. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz, de eddig még nem csalódtam az írónőben, úgyhogy reménykedem. 
A Playlist for the Dead-től kissé félek, ugyanakkor annyira várom, hogy végre olvashassam. Ki érti ezt?

1 megjegyzés:

  1. <3
    Egyébként vicc, de pont azon agyaltam én is, hogy lecsökkentem a GR-es kihívásomat, vagy hagyom is a fenébe, mert nem szeretném, hogy az is "kényszerítsen" az olvasásra, ha látom, hogy nem haladok vele úgy, ahogy kéne. Neked viszont szorítok idén, bár tudom jól, hogy megint 120%ot fogsz hozni :D Ahogy szoktad is btw :D

    VálaszTörlés