2015. július 4., szombat

Nyaralós várólista, avagy miket viszek magammal a nagy útra

Hamarosan nyaralni megyek, úgyhogy ennek örömére már ki is választottam, melyik szépségeket fogok magammal vinni. 
Nehéz döntések születtek meg, amiket legalább nyolcmilliószor megváltoztattam.
De végül ezek a regények kerültek ki győztesként a megmérettetésből.
(Persze ez nem garancia arra, hogy el is olvasom őket a nyaralás alatt, de legalább van miből válogatni)




Ez a nem túl szépen elrendezett könyveshalom lenne a kiválasztott könyvek halmaza. Igen vegyesen kerültek bele könyvek, többnél a "be kéne fejezni a sorozatot" elvet követve. A képről lemaradtak a CramAThon-os könyvek (véletlenül), de őket is viszem majd. 

Nézzük, miért is ezeket a könyveket választottam!

Maggie Stiefvater: The Raven Boys - A Hollófiúk
- Mindenki erről a könyvről/sorozatról áradozik, így én is szeretném olvasni. Ráadásul szerintem gyorsan lehet majd haladni vele.

James Dashner: The Death Cure, Dan Wells: Ruins - Romok, Jennifer L. Armentrout: Oppositions
- Ők azért kerültek egybe, mert ugyanaz az elv vezérelt. Be kéne fejezni a sorozatot. Nem is értem magam - mindegyik sorozatnál az előző kötet óriási függővéggel ért véget... miért is nem olvastam már el ezeket évezredekkel ezelőtt? Fogalmam sincs! De majd most. 

Veronica Roth: A lázadó, Marissa Meyer: Scarlet, Rick Riordan: The Son of Neptune, Rachel Hawkins: Demonglass - Démonüveg
- Hasonlóan az előző csoporthoz, ismét sorozatfolytatások, csak ezúttal második részek. Mert nem csak sorozatzárókban, de sorozatfolytatásokban is rossz vagyok, úgy tűnik. Gondolkodtam, hogy a The Son of Neptune-t nem viszem magammal, de most valahogy mindenki ezt a könyvet olvassa külföldön (és imádja). Ráadásul pont egy éve olvastam az első részt, így jó is lesz folytatni.

Samantha Shannon: Csontszüret
- Sokan szeretik, sokan utálják, én pedig totál várom, hogy megtudjam, melyik táborba tartozom. Már beleolvastam picit, az alapján nagyon tetszett, úgyhogy abszolút pozitív vagyok az ügyben! Ráadásul Regan, akinek az ízlésében megbízom, nagyon szerette. Újabb reménység! :) 

Amy Kathleen Ryan: Ragyogás
- Dan Wells regénye mellett ez volt az, aminél azt mondtam, vinnem kell. Már ezer éve várólistán van (2. helyen van a Goodreadses TBR-listán), ráadásul csupa jókat hallok róla. Krisztitől kaptam már elég rég szülinapomra, úgyhogy most már tényleg olvasnom kell. (igen, enyhe bűntudat)

James Dashner: The Eye of Minds
- Ezt a könyvet egyszer már félig meghallgattam hangoskönyvben, de annyira imádtam, hogy be kellett szereznem könyvben is. Csak azóta nem fejeztem be... kínos. Viszont most viszem magammal, és megtudhatom (jhaj, kit ámítok, James Dashnernél csak még több kérdés merülhet fel bennem... megtudni... jhaj... jó vicc)... szóval, olvashatom tovább. 

Rainbow Rowell: Fangirl
- Nyár. Realista. Rainbow Rowell. Olvasnom kell - ez a könyv erre várt. :) 

Anthony Ryan: A várúr
- Mindenképp szerettem volna egy high fantasy könyvet magammal vinni, és erre a drágára esett a választásom. Mondjuk kissé befolyásolta a választást, hogy a hónap végén turnézunk, de szerintem amúgy is őt választottam volna. Kíváncsi vagyok, mi történik Vaelin al Sorna-val.

Moskát Anita: Horgonyhely
- Nemrég kaptam meg a könyvet, de elolvastam az első oldalakat, és te jó ég. Most. Azonnal. El. Kell. Olvasnom. 

Elizabeth Wein: Code Name Verity
- Hasonló indokaim vannak. Már régóta szerettem volna olvasni a drágát, csak valamiképp sosem voltam A Hangulatban hozzá. Remélem, most eljutok hozzá.

Ők lennének a kiválasztottak. Még viszem Stilest, hátha véletlenül nem lenne hangulatom egyikhez sem... de kit ámítok? Már most olvasnám az összeset egyszerre!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése