2017. december 12., kedd

Könyvtárban jártam (13) Az év utolsó könyvtárjárása

A könyvtárban jártam (rovat) az alábbi okból készül:
Mert bár van elég olvasnivalóm, nekem még többre van szükségem. Más néven - függőség. A legjobb fajtából.






Annyi, de annyi izgalmas könyvet hoztam ki tegnap a könyvtárból! Nem hittem volna, hogy ilyen szerencsére könyvtárjárásom lesz!
Szóval, tegnap munka előtt úgy döntöttem, megjárom a könyvtárat - főleg, mert előjegyezte valaki az egyik könyvemet, és nem volt mit tenni, vissza kellett vinni. 

Aka van kifogásom!

Nem volt konkrét elképzelésem arról, hogy mit is akarok kikölcsönözni - kivéve Neil Gaiman valamelyik könyvét. Első utam így a kedvenc részlegemre, a sci-fi/fantasy részhez vitt.

Ott rögtön rábukkantam Charlie Jane Anders: Minden madár az égen könyvére, amit muszáj volt kihoznom. Tudom, elég ellentétes véleményen vannak az emberek, mikor erről a műről van szó, úgyhogy úgy döntöttem, hogy elolvasom, és meglátom, én hova esek a spektrumon.

Elég sok könyv bent volt, de nem találtam újabb igazit, egészen a Neil Gaiman könyvekig. Sajnos még mindig nem volt bent a Felkavaró tartalom (arra vadásztam főleg), de így sem voltam hajlandó Gaiman könyv nélkül távozni - hát jött velem a Sosehol. Így januárra is meglesz az adagom az új kedvenc írómból. 

Az első meglepetés akkor ért, mikor továbbsétálva lenéztem az alsó polcra, s kiszúrtam Marko Kloos: Felderítőket. Említettem, hogy teljesen ráfüggtem a Frontvonalakra, és emiatt nagyon vártam, hogy olvashassam a folytatást. Azt viszont nem hittem volna, hogy 2,5 hónap után már megtalálom ebben a könyvtárban! És igen, égettem magam, mert kicsit felsikkantottam örömömben. Csak picit. Azt hiszem, nem voltak a környéken, de nem mernék megesküdni. Az olvasás mondjuk januárra marad szintén, de hát... végre itt van!

A második meglepetése pedig Ian McDonald: Luna - Újhold lett. Már egy ideje keresgéltem Awesomebookson, hátha belefutok olcsón, mert nem hittem volna, hogy behozzák a könyvtárba. Erre derült égből megjelent a kicsike! Itt volt az örömsikkantás második felvonása. Ha csak ezt a két könyvet találom bent, már akkor abszolút elégedetten távoztam volna!

Ezután még csámborogtam a könyvtárban - szemeztem még pár művel - pl. Richard Morgan: Valós halállal és Margaret Atwood: Guvat és Gazellával -, de végül a kijárat felé vettem az irányt, ahol a vakrandis könyvek voltak.

A könyvtárunkban ugyanis idén ismét megrendezték a vakrandizz egy könyvvel programot, amikor is december 1-23-a közt ki egy szépen becsomagolt könyvet ki lehet kölcsönözni. A tavalyi könyv nagyon távol állt tőlem műfajilag, idén viszont...
Majdnem! Anne Rice: Interjú a vámpírral c. könyvét sikerült kikölcsönözöm, ami még érdekelt is volna, ha nem egy 10 részes sorozat kezdőkötete. És ha még rajonganék a vámpíros könyvekért. Úgyhogy sajnos idén sem sikerült a tökéletes partnert megtalálni, de legalább közelebb kerültem hozzá.

Összesen így 5 könyvet kölcsönöztem ki, illetve itthon van nálam még 1 pici novelláskötet (Az év legjobb science ficion és fantasynovellái 2017). Azt kell mondanom, egész visszafogott mennyiség... mostanában megy a mértéktartás! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése