2017. december 30., szombat

Mókuska (11) Könyves beszerzéseim 2017 második felében

Hivatalosan is elérkezett az év vége, azaz eljött az idő, hogy megemlékezzek a 2017. július és december között beszerzett könyvekről. 
Ha kíváncsi vagy az első féléves beszerzéseimre IDE kattintva megtekintheted őket.






2017. július
Beszerzések: 10
Olvasott: 4

Júliust tartom a vég kezdetének - ugyanis innentől kezdve rengeteg könyvet szereztem be (úgyhogy be prepared!).
A magyar nyelvű könyveket a Fumax kiadótól kaptam, mikor nyaraltam. Igen, a Balatonon ért a futár (aki amúgy a kedvenc futárom a mai napig). Mondhatni, a kiadó elősegítette, hogy még tartalmasabban teljenek a napjaim. :)
Az angol nyelvű könyveket az Awesomebooksról szereztem be - tudjátok, 3 euros keménykötésű regényeknek nehéz ellenállni. Sajnos ezeket a könyveket szomorúbb körülmények között vettem át. Temetésről hazajőve várt az értesítő, hogy megérkeztek. De legalább kissé feldobták azt a napot. 

2017. augusztus
Beszerzések: 10
Olvasott: 4

Augusztust szintén egy használt könyves beszerzéssel indítottam: Kim Stanley Robinson: Aurora, Rainbow Rowell: Carry on, Cinda Williams Chima: The Warrior Heir és Melissa Kantor: Maybe One Day jutott így hozzám.
A két Valente könyv szintén használt könyv, őket viszont már a Betterworldbooks-ról rendeltem.
Rátaláltam ismételten a Bookdepositoryra, és két elég hosszú fantasy sorozat első kötetét is beszereztem - Robert Jordan: The Eye of the World-öt (Wheel of Time /Időkerék sorozat) és Andrzej Sapkowski: The Last Wish (Witcher /Vaják sorozat).
Hónap végén ért ide az Agave kiadótól kapott recenziós könyveim - Kim Stanley Robinson: New York 2140 és Neil Gaiman: Coraline.

2017. szeptember
Beszerzések: 9 (10, ha különvesszük a Way of Kings-t)
Olvasott: 1 (+1 másik nyelven)

A hónapot 3 Awesomebooks-os rendelés határozta meg - mindegyiknek kiváltója Brandon Sanderson volt. Az első alkalommal a The Way of Kings 2. fele volt akciós, ami mellé megrendeltem Jane Austen: Persuasiont és Brent Weeks: The Way of Shadows-t. Második alkalommal a The Way of Kings 1. felét láttam meg akciósan, emellé két keménykötést rendeltem - Chris Colfer: A Grimm's Warningot és Nova Ren Suma: The Walls Around Us. Az írónőtől nagyon szerettem a The Imaginary Girls-t, így nagyon várom, hogy mit szólok ehhez a könyvéhez!
A harmadik megrendelésem a kép jobb oldalán látható monstrum lett - emellé Scott Westerfeld: Zeroes és Elizabeth Wein: Rose Under Fire került. Képzeljétek, a Words of Radiance eredeti tulajdonosa bent hagyta a könyvjelzőjét a könyvben - a 140. oldal környékén. Mondjuk elég nagy kihívás lesz, mert hatalmas ez a regény!
A hónapban egy blogturnés könyv érkezett hozzám - mégpedig Bödőcs Tibor: Addig se iszik kötete.

2017. október
Beszerzések: 20
Olvasott: 9

A hónapot két nagy csoportba tudnám szedni - a használt könyvek beszerzése és az Agave kiadó kifosztása. Awesomebooksról 2 alkalommal rendeltem a hónapban. Megvolt az indokom, hiszen szülinapom volt!
A hónapot ettől függetlenül az Agave kiadóval indítottam, ugyanis 3 recenziós könyv is érkezett
tőlük: Philip K. Dick: Valis, Erika Johansen: Tear ostroma és Richard Morgan: A végzet barlangjai. 
Az 1. Awesomebooksos rendelésem következett, ahol is beszereztem a Vaják sorozat 2. részét és Brandon Sanderson: Alloy of the Law-t. Gondolom, sejtitek, melyik szerző váltotta ki ismét a rendelést.
Minden reményem egy konszolidált bookhaulra azon a hétvégén borult, mikor az Agave kihirdette, hogy a John Scalzi könyvekre 50% kedvezményt ad... alig 2 hónapja maratonoztam végig a Vének háborúja sorozatot, és tudtam, hogy ez kell! Igaz, addig vártam, míg a 6.kötet elfogyott, de az 1-4.rész lezárt, így nincs okom panaszra. Emellé rendeltem meg a Bezárt elméket, ami nincs meg a könyvtárban, és a Farkasok a falbant ez utóbbit azért, mert így értem el az ingyenes postaköltséget).
A szülinapom hete könyvekben gazdag lett - hétfőn érkezett meg a blogturnés könyvem, a Túlontúl, kedden a 2. Awesomebooksos rendelésem, Warbreakerrel, Mark Lawrence-kkel és egy újabb Valente regénnyel, a Radiance-szel; szerdán pedig a szülinapi ajándékaim (köszönjük a Lírának a csúszásért).
Ténylegesen szülinapi ajándékként 3 regényt kaptam - Philip K. Dick: A végső igazság, Rick Riordan: Az utolsó olimposzi és Rachel Hartman: Árnypikkely. *-*
A hónapban egy igazi ritkaságra is rábukkantam - egy kaposvári moly elég olcsón árulta Philip K. Dick: Csordulj ki könnyem, mondta a rendőr könyvét, amire egyből le kellett csapnom!

2017. november
Beszerzések: 16
Olvasott: 8

A hónap elején Pécsen jártam, hogy találkozzam a legjobb barátnőmmel. Első utunk rögtön az antikváriumba vezetett, ahonnan egyikünk sem lépett ki üres kézzel - én beszereztem a 20. század egyetemes történelmének mindkét kötetét és Magyarország középkori történetének első felét.
Két blogturnés csomag érkezett hozzám a hónapban - az első a legjobban várt őszi megjelenésem, Margaret Atwood: Alias Grace, amit imádtam is; a második pedig a Fumax kiadótól Andy Weir: Artemis. Hatalmas meglepetésben is részem volt, ugyanis az Artemis mellett Az idő gyermekei is elbújt a csomagban! Ez utóbbit még nem olvastam, de jövőre tervben van.
Novemberben ismét elcsábultam Agave könyvekre - bár ezúttal a Szukits akciójának köszönhetően (és hogy ott még kapható volt a PKD könyv, amit kerestem). Így került hozzám Neil Gaiman: Törékeny holmik, Philip K. Dick: Ubik és Dan Simmons: Ílion is.
Még két Philip K. Dick könyv került hozzám, mindkettő egy molycinak hála - A Titán játékosai és a Galaktikus cserépgyógyász.
Nem múlhatott el a hónap Awesomebooksos rendelés nélkül (remélem, látszik, hogy mire fel a 40 könyves limitem jövőre). Viszont igazi különlegességeket szereztem be. Például Neil Gaiman: American Gods-t ebben a gyönyörű, illusztrált kiadásban! Ennek a választásnak az érdekessége, hogy alig 1-2 héttel korábban akadtam rá erre a kiadásra, és arról álmodoztam, hogy beszerzem (amíg nem láttam ugye, hogy  milyen árban van). Így igazi meglepetés volt 7 euroért látni.

2017. december
Beszerzések: 9
Olvasott: 3

Viszonylag visszafogottabb lett a december. Bár tény, hogy a jövő évi fogadalmam miatt leadtam pár rendelést még - csak nem értek ide. De shh.
A hónapot ismét Agaves könyvekkel indítottam, ugyanis 35%-os akciót hirdettek az összes könyvükre. Ki vagyok én, hogy egy ilyennek csak úgy ellenálljak? Így került hozzám a Kizökkent idő, a Nagyrészt halott és az Odakint sötétebb. És jelentem, a Kizökkent idővel majdnem teljes a Philip K. Dick gyűjteményem! Sajnos még van 1-2 beszerezhetetlen kategóriába eső könyve (pl. a régebben kiadott novelláskötetei és a Kamera által homályosan), de most már elégedett vagyok a kollekciómmal!
A hónapban a Fumax kiadótól kaptam két recenziós könyvet, amelyekért odáig vagyok meg vissza - háromszor! A láng légiója kartávolságon belül van, a Kalibán háborúja pedig februári csemege lesz. *-*
Karácsonyra három könyvet kaptam - Neil Gaiman: Tükör és füstöt, Ray Bradbury: Októberi vidéket és N. K. Jemisin: Az obeliszkkaput. Nem tudom, mennyire látszik, hogy az Októberi vidéket nem csupán elolvastam, de annyi különleges része volt, hogy alaposan felcímkéződött. :) Általában végig szoktam jelölgetni a könyveimet, mert szeretek visszatérni a kedvenc pillanataimhoz vagy idézeteimhez (ez pár korábbi könyvnél is látható ebben a haulban).
Az év utolsó könyves beszerzése Cinda Williams Chima: The Sorcerer Heir lett, amit Bookdepositoryn 50%-os akcióban árulnak, és amit együtt vettem meg a Lángvető folytatásával (ez utóbbi sajnos nem érkezett még meg).

Színezők

Az idei évben sem múlt el a színezők iránti rajongásom, mint láthatjátok. Pláne, mikor rájöttem, hogy Awesomebookson is lehet kapni 3 euroért!
A HP színező cserekönyvként került hozzám, bár még mindig nem rajongok érte túlságosan. Az Animorphiát és a The Time Gardent Awesomebooksról rendeltem.
A Művészterápiából az egyiket magamnak vettem, a másikat húsvétra kaptam (700ért volt akciózva Tescoban). A Johanna Basford könyvet a kiadótól kaptam, úgyhogy készüljetek, hamarosan érkezem véleménnyel.
A Beauty of Horrort pedig drága barátnémtól, Nancytől kaptam karácsonyra! Mióta megjelent, ácsingóztam rá, így hatalmas meglepetés volt, mikor a csomagot kibontva ezt a cukikát találtam benne! *-*

Ennyi lett volna a 2017-es beszerzések listája. Rengeteg könyvhöz jutottam hozzá, viszont úgy gondolom, megérte költeni rájuk. Legalább biztos lesz mit olvasnom jövőre a könyvtári könyvek mellett! (Legyünk optimisták.)

Mini-statisztika
Összes beszerzés: 151
Olvasott: 70 (46%)

Ezúton szeretném megköszönni az Agave könyveknek, a Fumax kiadónak, a Delta Visionnek, a Manó könyveknek, a Jelenkor kiadónak és a Bookline kiadónak, hogy támogattak az idei esztendőben - akár egyéniben, akár a Blogturné Klub részeként!

Emellett külön köszönöm az Agave könyveknek, hogy ennyi csodálatos könyvet adtak ki - még ha ez azt is jelentette, hogy a bankkártyám elítélően tekintget rám, akárhányszor megnyitom a webshopot.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése