2018. április 27., péntek

Hétvégi Olvasónapló (145) Yass!

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Csupa-csupa könyves okból kapta a poszt az alábbi címet. A hetem kizárólagosan munkával telt, úgyhogy egy-egy nap után olyan jó volt előkapni az aktuális olvasmányomat, és olvasgatni.
Szóval térjünk is rá az olvasásokra!

A héten olvastam


      

Míg az elmúlt hetekben 1-1 könyvet fejeztem be, most aztán túlteljesítettem magam! Ráadásul két sorozattal is végeztem a héten! Hihetetlen! 

Még pénteken, Könyvfesztiválról hazafelé végeztem Robert Jackson Bennett: Csodák városával, ami ahhh. Igen, nem véletlenül nem írtam még se értékelést molyra, se véleményt ide. Egyszerűen nem találom a szavakat, annyira letaglózott a könyv. Egyik pillanatban megnevettetett, a másikban meg megríkatott. Bennett kikészített érzelmileg, de annyira gyönyörű fájdalom volt ez! Tökéletes zárórész volt, egyszerűen tökéletes.

A következő befejezett olvasmányom a Könyvfesztiválon beszerzett Ursula K. Le Guin: Valós és valótlan II. Az írónő megvett magának, és alig várom, hogy kijöjjön a következő novelláskötete! Ez a rész igen sokféle műfajban kínált történeteket, többségük pedig igazán kiváló mű lett. Nagyon élveztem az olvasásukat, elgondolkodtatott és lenyűgözött. 

Végül pedig végeztem Richard Morgan: A végzet barlangjaival. Bonthatjuk a pezsgőt! Sajnos nem tetszett annyira ez a rész, mint az előző kettő, pláne, hogy ilyen vége lett. Sajnálom, hogy ilyen negatív élmény volt az utolsó rész. Bevallom, egy ideig nem akarok az írótól olvasni ezután... 
De most komolyan! Nem is a karakterhalálok miatt vagyok elakadva, sokkal inkább, hogy ezek meg sem ráztak. Sokkal rosszabb volt, hogy ott ért véget a történet, ahol - annyira igazságtalannak érzem, hogy ennyi oldal után egyszer csak el lett vágva. 
Mondjuk addig is csak Ringil fejezetei miatt érte meg olvasni, de ezen a lezáráson kissé megütköztem.

Aktuális olvasmányok


      

Míg nemrég kékbe borultak az aktuális olvasmányaim, most a narancs-vörös irány dominál (ráadásul az utolsó aktuális olvasmányom, a Flamecaster, is beleillik ebbe a tematikába. Imádom).

James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Haladás: 27. oldal (+14 oldal)

Könyvmoly probléma #784 Mikor csak 500+ oldalas könyveket olvasol, ám amit legaktuálisabban olvasol olyan nehéz, hogy lehúzza a válladat, s nem viheted magaddal.
Igen, szükségem volt egy könyvre a munkahelyre, és a Kalibán háborúja a legkisebb és legkönnyebb a kupacból. Sajnos nem igazán volt idő olvasni a buszon, hazafele meg el is hoztak, de legalább kicsit visszatérhettem a Térség-sorozathoz. 
Ez a 14 oldal amúgy ismét ráébresztett arra, hogy imádom ezt a sorozatot! Annyira pörgős, izgalmas, tele van feszültséggel. Aztán meg jön Holden, és képes a kávé hiánya miatt duzzogni. Szerintem előrébb fogom venni a listámban, és Könyvhéten beszerzem a 3.részt is, hogy utána folytathassam is.

Rick Riordan: The House of Hades 
Haladás: 100. oldal (+4 oldal)

Annyi történt, hogy várnom kellett pár percet, hogy frissítsen valami, és ez a könyv volt épp mellettem. Szóval elolvastam az éppen aktuális fejezetet. 
Amúgy még mindig úgy gondolom, hogy ez a legjobb a sorozatból, s ha végzek az American Gods-zal, ezt fogom most már ténylegesen folytatni alvás előtt.

Neil Gaiman: American Gods
Haladás: 142. oldal (+142 oldal)

Látszik, hogy ez a fő olvasmányom jelenleg. Igazából hirtelen felindulásból kezdtem csak el olvasni miután végeztem A végzet barlangjaival (szerdán). A májusi tbr-t raktam össze, de úgy gondoltam, hogy ezzel együtt túl sok féltégla könyvem lesz, és biztos nem kerül rá sor (szóval az Anansi fiúk került fel). Szóval visszaraktam a polcra, hogy majd akkor nyáron... öt perccel később azért beleolvastam mégis, és itt vagyok. 
Shadowról már több novellában is olvastam, és nagyon kedvelem őt, úgyhogy vártam, hogy megismerkedjek vele. Nekem kicsit furcsa amúgy a karaktere, de csak azért, mert az érett karakterét ismertem meg, és itt még nem ugyanaz a "személy", nem érték ugyanazok a benyomások. Viszont élvezem a könyv olvasását, bár a "nagy szerelem" még nincs meg. 

Tervek


Hmm. Sikerült csökkentenem az aktuális olvasmányok számát, azonban szeretném folytatni ezt a tendenciát. Az biztos, hogy május 1-jén új könyvet kezdek, de hogy mit?

      

Ezúttal a megmaradt könyvtári könyveimet venném előre. Az a helyzet, hogy jövő héten be kéne ugranom. Nem fogok semmit kihozni, mert nyáron általában csak saját könyveket olvasok, és szeretnék minél többet visszavinni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése