2018. június 22., péntek

Hétvégi Olvasónapló (152) A Shinedown koncert

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Múlt héten még jövő időben volt, most viszont már kijelenthetem, hogy láttam a Shinedownt élőben! A. Kedvenc. Bandámat. ÉLŐBEN. 
Most voltak először Magyarországon, úgyhogy Nikivel muszáj volt elmennünk a koncertre, s bátran kijelenthetem, hogy minden pillanata megérte. Brent kivételes énekes, a banda nagyon ütős; látszott, hogy a szívük-lelkük benne van a dalokban! 
Én teljesen a hatása alá kerültem, végig énekeltem, tapsoltam... annyira fantasztikus volt! És még mindig nem tudom teljesen feldolgozni, hogy igen, találkoztam velük; láttam őket fellépni. 
Sosem gondoltam volna, hogy valaha megtapasztalhatom ezt az élményt, és...

Látjátok, még mindig nem tudom kifejezni, mennyire boldoggá tett az a nap. Az az élmény! És az is, hogy olyan emberek társaságában lehettem, akik szintén szeretik a Shinedownt és a rockzenét is. 
Hihetetlen volt!

Sokat gondolkodtam, hogy melyik dal is volt a kedvencem, de kb. lehetetlen választani közülük! Mindegyik teljesen más érzéseket váltott ki belőlem, és ez így is volt jó. *-*

És egyébként nem csak a koncerten voltam, hanem barátnőmnél is, aki Ceglédtől nem messze lakik - ahol még sosem jártam korábban. 

A héten a Shinedown dalok nonstop hallgatása mellett sikerült egy új kedvenc dalt is találnom; miután végre meghallgattam a Pop Evil legutóbbi single-jét, az A Crime to Remember bekerült a Top3 Pop Evil dal közé azonnal. Mondjuk kb. ennyi dalt kedvelek a bandától összesen, úgyhogy annyira nem nagy dolog bekerülni. De nem adom fel a próbálkozást, hogy végre megkedvelem az összes dalukat - vagy találok még olyat, mint a Torn to Pieces és a Monster You Made Me. 

Jól gondoltam múlt héten, hogy naivan tervezgetek erre a hétre, ugyanis hiába ért véget a tanév, s lett több szabadidőm, nem állt meg az élet - megkezdődtek a felújítások nálunk, s az egész hetet igénybe vette, hogy végezzünk. Viszont annyira megérte, most a fürdőszoba és a konyha is annyira gyönyörű!

Na de, térjünk is rá az olvasásokra!

A héten olvastam



Még a hétvégén fejeztem be Veres Attila novelláskötetét, az Éjféli iskolákat, s fel is került a legjobb 2018-as kötetek listájára. Imádtam a novellákat és különösképp a hangulatot, amit megteremtett az író. Nagyon várom, hogy részletesebben is írjak róla, mert pár szóba lehetetlenség leírni mindazt, amit ez a kötet adott.
Veres Attila pedig fel is került a kedvenc íróim listájára.

Aktuális olvasmányok


   

James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Haladás: 236. oldal (+209 oldal)

Mivel hétfőn és kedden elég sok utazás várt rám, a Kalibán háborúját vittem magammal boldogításként. Ugyan nem olvastam nonstop, de azért egész jól haladtam a könyvvel, s jelentem, még mindig imádom. Jelenleg az a fő gondolatom, hogy milyen jó lenne egy crossover Marko Kloos Frontvonalak sorozatával. 

Egyébként nagyon izgalmas kis könyv - a sok szál végül kettő fő cselekményszálra szűkölt le, de ott folyamatosan zajlanak az események: rejtély, háború, politikai konfliktusok, van itt minden jóság. Egyedül azt furcsállom, hogy bizonyos eseményeket csak úgy utólag bejelentenek, ám magyarázatot nem kaptunk rájuk. 

Majtényi György: Egy forint a krumplis lángos
Haladás: 94. oldal (+34 oldal)

Ugyan nem sokat haladtam Majtényi György könyvével, de ismét új oldaláról ismerhettem meg a Kádár korszak alsóbb társadalmi rétegeinek helyzetét. Tetszett, hogy egy konkrét példán keresztül mutatta be nemcsak a paternalizmus működését, hanem azt is, milyen sorsra jutottak azok, akik nem a megfelelő körülmények közt érték el a nyugdíj-korhatárt. 
Az aktuális fejezet a településszerkezet átalakítását mutatja be, központban Gyűrűfűvel, az elnéptelenedett faluval. 

Tervek


   

Jövő hétre nem akarok túlságosan sokat tervezni. Egy könyvet mindenképp szeretnék elolvasni, emellett most már tényleg belekezdek Réta kihívásába a The Ruby Circle-lel. 
A Terrorral pedig jó ideje nem haladtam, és már hiányzik nagyon!

Mostanra a Steam telepítette is a House Flippert, úgyhogy jó játékot nekem. :D 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése