2018. szeptember 21., péntek

Hétvégi Olvasónapló (160) Péntek az én napom

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Igen, igen, ismételten eltelt egy hét, és ezúttal eljutottam oda, hogy posztoljak egy véleményt is! A következő hétre 2 posztot szeretnék kitenni - egy öt csillagos jóslást és egy újabb véleményt. Hogy miről, azt még nem tudom. Az biztos, hogy sci-fi lesz, ráadásul űropera. 

A héten sajnos elkapott a betegség, így kissé visszafogottabb hangulatban telt a hét - bár kedvenc osztályomtól így is full mosolyogva jöttem el, mint mindig. Sajnos kiosztottam életem első szaktanáriját is, ami nálam nagy szó. Sajnos ez kissé beárnyékolta a mai napom végét, de a tény, hogy itt a hétvége, s annak szentelhetem ezt a két napot, hogy teljesen felgyógyuljak, feledteti mindezt. 

Meg amúgy nagyon szeretek ott dolgozni, igazából mindegyik osztályból vannak olyan pillanataim, amik megmelengették a lelkemet, s újfent megerősítettek abban, hogy miért is választottam ezt a pályát.

Na de, beszélgessünk az eheti olvasmányaimról. Végre nem csak 2, hanem egyenesen 3 könyvről fogok írni! (Siker....)

A héten olvastam



A héten ismételten egy könyvet fejeztem be, mégpedig Leslie L. Lawrence: Csöd regényét, amire összesen 4.5*-ot adtam. Nagyon jó volt kicsit nosztalgiázni, s újra olvasni Blobzang rinpócse kalandjait - olyan hamar elrepült az a 470 oldal. Leginkább annak örülök, hogy ez a kötet felkeltette a vágyat, hogy adjak még esélyt Laci bácsinak, s olvassam a többi könyvét is. 


Aktuális olvasmányok



   

Anthony Ryan: A láng légiója
Haladás: 144. oldal (+64 oldal)

A Csöd befejezése után rávettem magam, hogy A láng légióját vigyem magammal dolgozni, így a következő két napban sikerült ezt a haladást összehoznom. Sajnos a jelenlegi helyzetben leginkább csak utazás közben van időm/erőm olvasni, itthon már nem nagyon tudom rávenni magam, hogy könyvet vegyek a kezembe, így nagyon lassan haladok.
Pedig! PEDIG! Megismertem végre Siriust is, akivel egy igen izgalmas új nézőpontból olvashatom a történetet. Illetve megtudtam azt is, hogy mire utal A láng légiója cím. 

Marko Kloos: Tengerészek
Haladás: 110. oldal (+110 oldal)

Szerdán egy csodálatos csomag várt rám, mikor hazaértem - az Agave könyvek küldte a Tengerészeket és a Kamera által homályosan köteteket. Én pedig, ahogy meg is fogadtam múlt héten, egyből lecsaptam a Tengerészekre. 
ANNYIRA JÓ EZ A RÉSZ! Az eddigiekkel is elvoltam, de a mostani kötet erősebb azoknál. A helyzet komolysága is, a konstans félelem, a drámai pillanatok - mind-mind hozzátesz ahhoz, hogy folyamatosan birizgálja a fantáziámat, s megállás nélkül olvasni akarjam. 
Úgy érzem, Marko Kloos megtalálta a saját hangját, s már nincs meg a John Scalzis érzés a könyveiben. 

Tervek



Jövő héttel kapcsolatban három pici tervem van. Az elsődleges, hogy befejezzem Marko Kloos Tengerészek könyvét, ami nem hiszem, hogy probléma lenne, tekintve, hogy mennyire magával ragadott. 
Szeretnék emellett haladni a már elkezdett könyveimmel is, bár lehet A láng légiója helyett Az ötödik évszakot folytatom. Nem tudom... mindkettőt szeretném befejezni, de gyenge vagyok, s az új könyv csábítása mindig túl hatalmas. Pláne, mikor évek óta keresett kötetről van szó.
Igen... Marko Kloos után biztos, hogy Philip K. Dick: Kamera által homályosan regénye lesz a következő olvasmányom. Csupán amiatt várakoztatom meg kedvenc szerzőmet, mert a Felderítőknek olyan brutális függővége volt. Különben most biztosan ezt olvasnám!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése