2019. október 11., péntek

Hétvégi Olvasónapló (185) Röpke bejelentkezés

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Eltelt egy kis idő az utolsó Hétvégi Olvasónapló óta, de most újra itt vagyok! Kezdem összeszedni magam blogolásilag, aminek nagyon örülök. Sajnos ehhez az is kellett, hogy olyan betegség érjen el, ami 1 hetes táppénzt eredményezett. 

Egy valamire azonban jó volt ez a nagy lebetegedésem. Rájöttem, hogy nagyon belefeledkeztem a munkába, és hagytam, hogy a stressz a mindennapjaim része legyen. Mármint hol egészséges az, hogy annyira ideges vagyok, hogy remegnek a kezeim egy hétköznapinak nevezhető esemény miatt? Persze, több felelősség nyomja a vállamat azóta, hogy osztályfőnök lettem, de hagytam, hogy mindez átvegye az irányítást az életem felett. Úgyhogy a jövőre nézve igyekszem megfogadni, hogy nem stresszelem magam feleslegesen.

Olvasásilag és könyvvásárlásilag egész jó hónapom van. Mondjuk inkább könyvvásárlásilag. Októberben már 9 könyvvel gazdagodtam, viszont csak olyan szerzők könyvét vettem meg, akiket már ismerek és kedvelek! 
A könyvespolcom viszont káosz lett. 


Nézzétek meg! Ez az egyik polcom a háromból, és mi az ott lent?! Pedig ott fent még egész tűrhető a helyzet, de lejjebb? És azt még a zongorám sem takarja, úgyhogy... Amúgy már egy ideje tervezem, hogy átrendezem megint, de 1.) egész napos munka lenne, 2.) év végéig még elég sok könyvet fogok venni, úgyhogy a szép rend rögtön megbomlana. 

Na de, nézzük, mit is olvasok jelenleg!

Aktuális olvasmány



Robert McCammon: Egy fiú élete
Haladás: 154. oldal (+140 oldal)

A héten sikerült jobban elmélyednek az Egy fiú életében, azaz végre tudok róla nyilatkozni is. Először is, imádom ezt a regényt! Nem tudtam, mire számítsak, de meg kell mondjam, felülmúlja minden elképzelésemet. Hangulatos, megborzongató, tökéletes erre a mostani őszi időszakra. 
Arra is rájöttem, hogy szeretem ezt a klasszikus "slice of life" és fejlődésregényeket, főleg, ha meg van spékelve valami kis extrával, mint itt is a misztikus szállal (vagy csak Cory élénk fantáziájával?). 

Tervek


Jövő hét húzós lesz, pláne, hogy a meglévő feladataim mellé pótolnom kell az eheti elmaradásaimat is. Nem gondolom, hogy jövő hét végére végzek az Egy fiú életével, de ki tudja? Bármi megtörténhet! 
Ebben az esetben az időjárás fogja meghatározni az olvasmányomat. Ha ugyanis vénasszonyok nyara lesz, valószínűleg nem a boszorkányos dark fantasyt olvasom. Viszont, ha rosszra fordulna az időjárás... mindjárt más a helyzet.
Emellett felkerült egy új könyv az októberi listámra, Romsics Ignác: Magyar rebellisek szakirodalma, ami szintén esélyes az olvasásra.

      

 Úgyhogy igazából minden lehetséges! A hangulatomnak és az időjárásnak adom át a választási lehetőséget.


Még egy szó...

Ma nagyon aktív voltam, ez már a második bejegyzésem. Ha kíváncsi vagy, a másik posztomra is, IDE kattintva megnézheted. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése