2016. április 1., péntek

Leltár (32) 2016. március

Ismét véget ért egy hónap, amely egyszerre volt pörgős és végtelen lassú is. Olvasásilag határozottan szerencsésnek érzem magam, ugyanis kilábaltam abból az olvasási válságból, amibe még februárban estem - ez meg is látszik az olvasásaimon.
Mondjuk sokat segített, hogy miután legyűrtem a legrégebb óta olvasott regényeimet, jobbnál-jobb könyveket sikerült választanom.



Mielőtt rátérnék pontosan, hogy miket is olvastam az elmúlt hónapban, vessünk egy pillantást a fogadalomlistámra:

1. 85 db könyv elolvasása - 22/85
2. Sorozataim számát 50-re csökkenteni - 71/50
3. 18 sorozatfolytatás olvasása - 5/18
4. 30 db angol könyv elolvasása - 6/30
5. 50 db könyvről írok bejegyzést - 19/50
6. Saját könyvek olvasottságának arányát 70%-ra felviszem (jelenleg 59%) - 61%/70%
7. 5 könyv újraolvasása - 2/5
8. Goodreads-es to-read lista első 10 könyvének elolvasása - 1/10
9. TBR listám 350 alá csökkentése - 377/350
10. 172-nél kevesebb olvasatlan könyv a polcomon. - 181/172

Úgy érzem, idén ismét a blogposztokkal készülök el leghamarabb, annak már lassan a feléhez érek (április végére valószínűleg el is érem azt). Úgy érzem, lassanként haladok mindennel, aztán meglátjuk, mi lesz a vége. Most reménykedő vagyok, az biztos!
Következő hónapban a 10-es pont fog módosulni, ugyanis Könyvfesztivál alkalmával eladom néhány itthoni könyvemet, hogy helyet csináljak az újaknak (ó, a csudába... ott leszek megint, ahol a part szakad, mi?). Mindenesetre abban a pontban változásokra számítok.

Olvasott könyvek

1. Marissa Meyer: Cinder 2016. február 27. → 2016. március 1.
2. Melissa de la Cruz: Az Elveszettek szigete 2016. március 5. → 2016. március 6.
3. Alexandra Bracken: Passenger 2016. január 10. → 2016. március 7.
4. Lindsey Leavitt – Robin Mellom: The Pages Between Us 2016. március 7. → 2016. március 8.
5. Neal Shusterman: Everlost 2016. március 3. → 2016. március 14.
6. Michael J. Sullivan: Trónbitorlók 2016. március 6. → 2016. március 19.
7. Holly Black – Cassandra Clare: The Copper Gauntlet – A rézkesztyű 2016. március 16. → 2016. március 22.
8. Leigh Bardugo: Siege and Storm – Ostrom és vihar 2016. március 24. → 2016. március 27.
9. Marie Rutkoski: A nyertes átka 2016. március 27. → 2016. március 29.

Nagyon elégedett vagyok a mostani olvasmányaimmal, hiszen a Passenger, az Everlost és Az Elveszettek szigetén kívül mindennek 5*-ot adtam. Sőt, az utolsó 4 olvasmányom mind kedvenc lett a maga módján.
Posztügyileg sikerült egy kis lemaradást generálnom, de A nyertes átka már félig kész van (ha minden igaz, 04.10-én kerül ki), a többiek pedig szintén érkeznek - most ők is bekerültek a lemaradós bolyba, ahol rajtuk kívül Ally Carter regénye van. Úgyhogy remélhetőleg hamar pótlom az összeset.

Aktuális olvasmányok

A hónap első fele azzal telt, hogy végre leredukáljam az aktuális olvasmányaim számát. Nos, ez nagyjából sikerült is: most épp 3 csodálatos regényt olvasok.


Robert Jackson Bennett: Lépcsők városa 2016. március 18. →
Eddig csak 64 oldalt olvastam el, de nagyon tetszik ez a könyv. A hangulata, a világa és a karakterek is. Nemsokára folytatom, mert nagyon kíváncsi vagyok, mi fog történni itt még! Amúgy egyszer megnézném Bulikovot, mert bár a leírások alapján nincs valami jó állapotban, de a Napfelkelte és a lépcsők nagyon érdekelnek!

M. R. Carey: Kiéhezettek 2016. március 28. →
Igazából még csak egy oldalt olvastam el, úgyhogy nincs kialakult véleményem. Mondjuk az az oldal nagyon erős kezdetnek bizonyult, úgyhogy amint végzek a harmadik könyvemmel, ő kerül sorra.

Michael J. Sullivan: Az elfek tornya 2016. március 29. →
146. oldalnál járok, lassan a könyv felénél. Imádom a Hadrianos és Royce-s részeket még mindig: az utóbbi férfi iránt pedig egyáltalán nem csökkent a rajongásom, sőt! Említettem, hogy elspoilereztem valamit, és most először nem bánom a dolgot, mert most megfigyelhetem azokat a jeleket, amiket az író hagyott. Arista is saját szemszöget kapott, ami kissé kevésbé kedvenc, mert az a sorozatot átívelő cselekményszál. Mármint jó tudni, miként haladnak előre ott a dolgok, csak több Riyriat szeretnék. Persze ez semmit nem von le a könyv értékéből, ugyanúgy imádom! *-*

Tervek

A márciusi tervekből nem sok mindent sikerült megvalósítanom, de azért haladtam a TBR-ommal (ugyan az új sorozatkezdések miatt növekedett a listám azok folytatásaival, de végeredményben még így is csökkent a GR-es TBR-om).
Erre a hónapra is kissé túlterveztem a 14 könyvvel, de legalább még többet tudok válogatni!

I. Nancy-s kihívás

Szerintem nem is lehet kérdés, melyik friss megjelenésnek fogok a megjelenése napján nekiugrani - hiszen mégiscsak 2016 legjobban várt regénye! A régi olvasmánynak pedig a TBR listám jelenlegi 1. helyezettét választottam:



II. Sorozatfolytatásos kihívás


 

Mindent összeadva 8 sorozatfolytatást terveztem be áprilisra... az elmúlt két hónapban nem igazán haladtam a sorozataimmal, úgyhogy ideje elkezdenem. Ráadásul mindegyikre nagyon kíváncsi vagyok!

III. Mindenki más




Mivel már nagyon szeretném elolvasni Cassandra Clare: Lady Midnight könyvét, és Deszy javasolta, hogy előbb a novellákkal kezdjek, így áprilisban nekiállok az Árnyvadász Akadémia novelláinak. Nem vagyok egy nagy novellaolvasó, úgyhogy nem tudom, mennyire fog tetszeni, de legalább kicsit visszatérek az árnyvadászok világába!

Végére is értünk a mostani leltárnak - megint sokat terveztem be, de annyira nem is tűnik vészesnek, ha azt vesszük, hogy márciusban sikerült 9 könyvet elolvasni. Remélem, minél többet sikerül befejeznem. Bár előbb nem ártana eldöntenem, mikkel is kezdjek - igen, ismét a bőség zavara. Ti melyiket ajánlanátok?


2 megjegyzés:

  1. Hú mindenképpen a Flame-mel kezdj!:) Nagyon tetszik eddig a sorozat és nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre még a magyar megjelenés előtt. Amúgy nagyon bátor vagy, hogy ilyen sok könyvet betervezel:)

    VálaszTörlés
  2. Bevallom, nekem is arra húzott a szívem, mert imádom én is azt a sorozatot, és nagyon kíváncsi vagyok, miként folytatja/fejezi be az írónő.
    Én inkább csak bőség zavarának hívom a dolgot. :) Tényleg nem tudok választani, hogy mit is akarok pontosan, mert annyi fantasztikus regény vár még arra, hogy elolvassam! Ami nem baj, örülök, hogy van választási lehetőség, csak mindig sóvárgok. :D

    VálaszTörlés