2018. április 19., csütörtök

Hétvégi Olvasónapló (144) Sors és az előre tervezés

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Rendhagyó módon a hétvégi olvasónaplóval ma jelentkezem. Jelenteném, hogy két órával ezelőttig fantasztikus hetem volt! Drága kollégámmal és barátnémmal csámborogtunk, fagyiztunk, és csak úgy általánosságban elvoltunk a héten.
Tényleg, megvolt az idei első levendula fagyim is, amit imádok. (Sajnos ezzel együtt megvolt az idei első "szia cica!" megnyilvánulás is, de hát nem lehet minden tökéletes.

A héten 5 könyvvel gazdagodtam (és még csak csütörtök van, még fel se mentem a Könyvfesztiválra)!
Hétfőn megérkezett az Agave kiadó szeretetcsomagja, benne 
♡ Robert Jackson Bennett: Csodák városa 
♡ Erika Johansen: Tear végzete
♡ Dan Simmons: Terror

Még be sem fejeztem a csomagolást, már csöngetett a postás a Betterworldbooksos rendelésemmel:
♡ Nova Ren Suma: 17 & Gone

Az ötödik regény pont ma érkezett meg, és a januári előrendelésemet tartalmazta:
♡ Cinda Williams Chima: Stormcaster

Komolyan, minden szempontból csodás hetem volt! Aztán két órával ezelőtt volt egy kisebb balesetem, és alig bírok menni. Ettől függetlenül viszont megyek holnap Könyvfesztiválra, mert nem azért készülődtünk barátnémmal, hogy utolsó pillanatban ilyenek közbeszóljanak.
Úgyhogy a sors ismét megtanította, hogy nem szabad előre tervezni, mert tuti történik valami.

A héten olvastam



Őszintén szólva, mostanában nem sokat olvasok. Mármint... mindennap olvasok, azonban egyáltalán nem nagy mennyiségeket. Kivéve vasárnap, akkor ugyanis ledaráltam közel 400 oldalt Rick Riordan: A vörös piramisából, ezzel pedig ez lett a héten elolvasott egyetlen könyvem.
Engem eredetileg nem igazán érdekel Rick ezen sorozata, de mikor belefutottam a könyvtárban, nem tudtam ellenállni. Úgyhogy az első 200 oldal ellenére pozitív csalódás ez a kötet. Viszont ugyanolyan addiktív, mint a többi sorozata, szóval hamarosan olvasom a második részt is!

Egyébként kicsit szomorú így a könyves életem. Blogposztokkal is mérhetetlenül lassan haladok - Az orgyilkos küldetése posztot hétfő óta írom például. Bár ott inkább az van bennem, hogy szeretnék egy mindent átfogó véleményt adni a kedvenc sorozatom zárórészéről. 
Olvasás szempontjából azért nem panaszkodom ennyire, mert végül is, olvasok. Az jó jel. Ráadásul az egyik legjobban várt megjelenésemet, nem csoda, hogy kicsit lelassítottam, hogy minél inkább kiélvezhessem az utolsó 423 oldal minden pillanatát.

Aktuális olvasmányok



Robert Jackson Bennett: Csodák városa
Haladás: 220. oldal (+220 oldal)

Gondolom, ez senkit nem lep meg. Megfogadtam már március végén, hogy amint megkaparintom ezt a regényt, félredobok érte mindent. És így is tettem. Már az első oldalaktól tetszett, de kellett egy 100 oldal, amíg eljutottam rajongásom azon szintjére, amin korábban álltam. Sigrudot mellékszereplőként kedveltem, azonban nem gondoltam, hogy annyira jó főszereplő lenne - túl erőszakosnak képzeltem el a regényét. Amiben nem igazán tévedtem. Szerencsére 100 oldal után elkezdett bejönni a tényleges történet, és nem annyira az agresszióé volt már a főszerep. 
Egyébként imádom ezt a sorozatot, és a szívem szakad meg, hogy 200 oldal van már csak hátra. 

Tervek


Milyen terveim lehetnek jövő hétre? Jó pár könyv rajta lesz, azt tudom. Nem mindet fogom olvasni, de közülük fogok válogatni:

      



2 megjegyzés:

  1. Lol, de sok cica mozgott egyszerre az ajánlott posztok résznél. :D

    Jobbulást! :O

    És jó olvasást a kincsekhez! *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, régen még azok volt a hétvégi olvasónapló képei. Kedvenc mesekarakterem. <3
      Köszi szépen! Szerencsére már jobban van a lábam, csak nem tudok zárt lábbelit felvenni.

      Törlés