2019. február 2., szombat

Bullet Journal kalandok (1) 2019. február

Hello Dearies!

Egy új sorozatot szeretnék elindítani a blogon: bemutató a saját kis BuJo-mról. Mivel ez az első kiadás, a mostani posztban mesélek a BuJo-val való ismerkedésemmel, illetve megmutatom, miként néz ki a 2019-es kis BuJo-m. (Beleértve természetesen a februári kezdőlapot is.)



Először is szeretném leszögezni, hogy én a BuJo-t nem a mindennapi életem megtervezésére használom. Eléggé korlátozott szabadidőm van, a munkával kapcsolatos dolgaimat pedig egy egyszerű határidőnaplóban vezetem. A BuJo-t kezdetben (és továbbra is főként) az olvasásaim vezetésére használom. 
Tavaly januárban kaptam egy kis noteszt, abban kezdtem el alkotni. Eleinte csak a havi olvasmányaim és a havi beszerzéseim szerepeltek benne. Ez nagyon hamar kibővült a havi tbr listával, a könyvtári kölcsönzési listával, a nagyobb tervekkel, illetve a hónapok külön kezdőlapot kaptak. Egyre inkább elindultam egy kicsit művészibb irányba, mert imádok minden ilyet. 

És be is vallhatom, én nagyrészt azért szeretem ezt csinálni, mert kiélhetem magam a lapokon. (És imádom, amikor csinosan néz ki egy hónap a BuJo-ban.) Természetesen megértem, hogy nem mindenki szeret rajzolni a BuJo-jába. Kinek, ami tetszik, s ami közelebb áll a személyiségéhez. Ez a legjobb a BuJo-ban. Mindenki úgy valósítja meg, ahogy azt szeretné.

Nos, íme a jelenlegi BuJo-m. Ne mondja senki, hogy nem tudok extra lenni. Igen, flitteres (fehér a másik oldala), arany, csillog, s szerelmem. 
Egy kis szarka veszett el bennem, mert imádom az ilyen csilli-villi dolgokat. (Amíg azért esztétikus.)
A füzetet a Pepco-ban vettem még tavaly ősszel - igen, azon a helyen nagyon el lehet veszni a füzetek közt. Nemrég majdnem vettem egy szőrös füzetet (csak rózsaszín volt, ami nem teljesen az én színvilágom). Helyette vettem egy rosegold színben pompázó füzetet, ami szintén flitteres. Nem tehetek róla, Eszti barátnémmal ez az egyik nagy mániánk, s egymást visszük a rosszba. 

Az első oldalak


Habár imádok rajzolgatni, a füzet eleje 100% minimalista stílusban készült, itt ugyanis az volt a célom, hogy könnyen jelölhetők és áttekinthetők legyenek a listáim.
A fedőlap egy szimpla beköszönés csillagokkal és ezüst színnel a középpontban. Ezután következnek a különböző listák, amiket blogon is megtalálhattok: fogadalomlista, 2012/2013-ban megszerzett regényeim listája, 2013-ban to-read listára került könyvek GoodReadsen, illetve a Top 10 könyv, amit 2019-ben olvasnom kell.

Ezt egy igen szöszölősen elkészült "Olvasatlanok" lista követi könyvespolcra helyezve. Őszinte leszek, mivel elég sok olvasatlan regényem van (jelenleg a könyveim 75%-a olvasott), így nem éreztem késztetést arra, hogy nagyon művészire csináljam meg ezt az oldalt. A cél az átláthatóság volt. 

A 2019-ben elolvasott könyveket az olvasásuk hónapjának színével színezem ki (ez januárban a piros volt, februárban pedig a rózsaszín lesz).

2019. január


 Januárban megtanultam lampionokat rajzolni. A YouTuber, akit imádok, ilyenre csinálta meg a baloldalt, és nagyon megtetszett az ötlet. Eredetileg valami tűzijátékosra gondoltam, de annyira élénk, élettel teli ez a megoldás, hogy emellett döntöttem. Eleinte elég bátortalanul rajzoltam a lampionokat, de aztán elengedtem, hogy tökéletesek legyenek, s máris belelendültem. 
Először a baloldal készült el, de úgy gondoltam, milyen jó lenne, ha a jobboldali TBR listával egy egészt alkotnának, így továbbhúztam a vonalakat, s egy egységes kép készült el.

A másik oldal dekorálását eléggé a hónap végére hagytam. Ceruzával már megrajzoltam korábban a lampionokat kb, de nem akartam véglegesre megcsinálni, hátha valami változik. (Ezt el kéne engednem, s csak haladni az árral előre.)
Mindenesetre a végeredmény így is más lett, mint amit felvázoltam korábban. Mert miért is ragaszkodnék ahhoz, amit kitaláltam a hónap közepén. Növeltem a lampionok méretén és formáján is. 

Februárban mindenesetre ez a rész kicsit másképp lesz. Most viszont nézzük februárt!

2019. február



Februárnak egyelőre csak a fedőlapja és tbr-ja van kész, s ahogy olvasok, úgy készítem el a többi oldalt is. A hónap kivirágzott kicsit. Tudom, nincs még tavasz, de annyira unom már a telet - szükségem van valamire, ami eszembe juttatja a várva várt időszakot. 
Ez a munka amúgy nagyon szöszölős volt! Mivel nem hittem, hogy tudok csak úgy virágokat rajzolni, így a baloldalon ceruzával készítettem egy vázlatot, s csak azután húztam át a fekete tollal (jó öreg Stabilo fineliner 0,4-gyel). A jobboldalon ismételten bátrabb voltam, s már egyből a tollal rajzoltam be a virágokat. 
Bevallom, nekem tetszik a végeredmény. Lehetett volna dúsabb is az ágazat, de az majd egy későbbi időben. :) 

9 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a BuJod, mindkét hónapod olyan szépséges! :3
    Az olvasatlanos ötletet lopnám ha szabad, így még nem akartam listát készíteni, de megcsinálnám. :'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszike! :))
      És naná, jó időtöltést hozzá! (Amúgy jó érzés kiszínezni róla a könyveket, mert mutatja, hogy haladsz.)

      Törlés
  2. De szepen irsz *.* csak nem Amanda Rach Lee a youtuber, akit kovetsz? ;D Ot nezem en is, olyan szepek mindig a BuJoi 💕

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) És igen, ő az! Bár az én verzióim az egyszerűsített kategória, de szeretem, hogy kihívásokat állít elém a szép rajzaival. *-*

      Törlés
    2. szerintem a Te verziód is nagyon szuper, én ennyire sem tudnám szabad kézzel megcsinálni. Photoshoppal összevagdosni igen, de rajzolni xDDDD

      Törlés
    3. jaj, azt akartam még, hogy ugyanolyan flitteres füzetem van pinkben, névnapomra kaptam legjobb barátnőmtől és már most tudom, hogy a következő félévben ezzel fogok a profok agyára menni xD

      Törlés
    4. Az ilyen füzetet mutogatni kell! Ráadásul el lehet velük szórakozni, ha unalmassá válna az előadás. :D És köszi szépen, szeretek rajzolgatni, ha úgy van. :)

      Törlés
  3. Nagyon jól néz ki a BuJod! :))) Szépen írsz, és rajzolsz is, a lampionok különösen tetszenek! :) Az olvasatlanos oldalon hány könyv van? Megtetszett nekem is, de nem tudom meddig tartana leírogatni 500 címet oda. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! :) Az olvasatlanos oldalon 170 +2-3 könyv van, de év végéig nem számolom meg újra, meglepetés lesz magamnak is, mire jutok. :D
      Az biztos, hogy eltart egy ideig, de elég egyszer megcsinálni, s ott lesz - s lesz valami látványos nyoma a csökkenésnek is.

      Törlés