2017. május 9., kedd

Sarah Andersen: Puha Boldog Puffancs

Itt a fürdőruha-szezon! Készítsd fel a strandoláshoz a tested! Dolgozz azon a hasfalon! Emeld meg a feneked!
… Őöö, vagy mégse. Felejtsd el, és légy inkább puffancs. Puha boldog puffancs!
A Sarah Andersen összegyűjtött képregényeit tartalmazó második kötet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt – vagyis összegömbölyödve egy kupac paplan alatt, figyelmen kívül hagyva a való világ kötelezettségeit. Ezek az új képregények és rajzokkal ellátott személyes jegyzetek a fiatal felnőtt-lét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit követik: anyagi problémák, nyűglődések, a pulcsilopás rejtelmei, és egy otthonmaradós- pizzázós nap örömei. Mindenki a fedélzetre!


A Fumax kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Sarah Andersen képregényeit tartalmazó második kötet, a Puha Boldog Puffancs. Ennek örömére a Blogturné Klub tíz bloggere hosszas könyvtapizást követően, figyelmen kívül hagyva a való világbeli kötelezettségeit, elmerült a fiatal felnőtt-lét ádáz érzelmi hullámvasútjának magasságait-mélységeit rejtő gyűjteményben.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a pulcsilopás ősi hagyományát, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.

Nagyon szeretem Sarah Andersen képregényeit. Mikor először találkoztam velük, azonnal levettek a lábukról, hiszen szórakoztatók és, ami még fontosabb, relevánsak voltak. Úgy éreztem, hogy nem vagyok egyedül a világban olyan dolgokkal, amiket furcsaságnak gondoltam korábban. Így váltam rajongóvá, és ezért örültem nagyon, hogy nem csupán az interneten, hanem könyves formában is olvashattam a kedvenceimet.

A Puha boldog puffancs megjelenésére Andersen újdonságot is ígért, miszerint kommentálja is némely képregényét. Ezekre különösen kíváncsi voltam, azonban utólag nem tudom, miként is érezzek. Alapvetően ezeket a képregényeket azért olvasom, mert megnevettetnek (vagy legalábbis megmosolyogtatnak). A kommentáros történetek viszont nem feltétlenül esnek ebbe a kategória – a pulcsitolvajos igen, amit alaposan átéreztem.

Andersen a másik hosszabb kommentársorával nem csupán arra törekedett, hogy bemutassa a hétköznapjait, hanem hogy lelki támogatást is nyújtson. A másik története ugyanis arról szól, miként tudott átlépni a szorongásán. Azt mindenképp szeretném leszögezni, hogy mélyen tisztelem őt azért, hogy megosztotta ezeket az élményeit, és azért is értékelem, mert remélhetőleg ezzel segíteni tud olyanoknak, akik hasonló helyzetben vannak, mint ő.

Viszont nekem nem annyira tetszett. És ennek az egyetlen oka, hogy nagyon kirítt a többi közül. Itt kerül képbe az olvasói elvárás. Én csak szórakozásra vágytam, ezek az oldalak pedig nem illettek bele ebbe a képbe. Szóval, bármennyire is értékelem, hogy így megszólította az olvasókat, nem vártam ilyet.

Ezt leszámítva viszont Andersen hozta a szokásost. A képregények még mindig viccesek, ráadásul könnyedén bele tudtam magam képzelni Sarah helyzetébe. Imádom ezeket a rövid képregényeket. Annak pedig különösen örültem, hogy több kedvencem is bekerült a mostani kiadásba (pl. a vásárlási szokásról szólók és a mit teszel, mikor sok dolgom van történetek).

Mindent összevetve nekem ez a kötet egy picit kevésbé tetszett, mint az előző, aminek oka a szöveges, hosszabb képregények voltak. Viszont még mindig remekül szórakoztam, sőt mivel az egyik barátnémmal olvastam, még nagyszerűbb élmény volt, hiszen meg is beszélhettük az elvileg furcsaságainkat közben. Mindenképp ajánlom ezt a részt is.



Könyv adatai
Eredeti cím: Big Mushy Happy Lump (2017)
Kiadó: Fumax (2017)
Oldalszám: 128

Nyereményjáték


A Puha Boldog Puffancsban jelentős szerep jut a macska- és pulcsilopásnak. És hát ki tudna ellenállni egy édes puffancsnak vagy puha, pasi illatú pulcsinak? Mi biztosan nem, úgyhogy mostani játékunkhoz eltulajdonítottunk néhány cicát és ruhadarabot.
A feladatotok egyszerű, az egyes állomásokon látható képek alapján találjátok ki hogy:
a) ki a pulcsi eredeti tulajdonosa (lehet filmes vagy könyves szereplő).
b) ki a macska eredeti gazdája (lehet könyves, filmes, valós - több gazdi esetén mindegy, melyiket írjátok).
Azok között, akik minden állomást teljesítenek, kisorsolunk egy, a kiadó által felajánlott Puha Boldog Puffancs c. képregényt.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

a Rafflecopter giveaway



2 megjegyzés:

  1. Pont így voltam én is ezekkel a kommentált képregény-részekkel. Valahogy nem ezt várod, nem akarsz ennyi szöveget még hozzáolvasni, szórakoztasson úgy 4-6 kockában, ahogy eddig... Persze én is értem, ami mögötte van. Na én meg pont a pulcsitolvajossal nem tudtam azonosulni :D Nem csórok pulcsit, csak nagyon ritkán burkolózom bele a pároméba, ha ott van kéznél. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen! Úgy örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel! Pulcsitolvajos mondjuk nálam sem olyan durván történik, csak az illat, meg puhaságuk... :D

      Törlés