2017. május 20., szombat

Bemutatkozik: a könyvespolcom // Bookshelf Tour 2017

Helló Dearies!
A tegnapi nap folyamán elhatározásra jutottam, és átrendeztem, illetve leszanáltam valamennyire a könyvespolcaimat (2 nagy szatyor könyvet költöztettem). 
Mivel végre rendesen néznek ki a könyvespolcaim (úgy a jövő hétig, de erre nem is akarok gondolni), szeretném megmutatni nektek, hogyan is rendeztem el végül a könyveimet.


Haladjunk elkészülési sorrendben!

Legelőször a legújabban vett könyvespolcomat rendeztem be újra, ugyanis ott még volt tervem (főleg SFF könyvek kerüljenek ide). 

A legalsó polc majdnem maradt úgy, ahogy volt. Itt található a HP sorozatom, az ifjúsági regényeim többsége, a mesekönyveim egy része (másik része ennek a polcnak a tetejére került régebben), illetve itt jutott hely a színezőimnek is (amik eddig árválkodtak csak).

A következő polc a keménykötéses SFF könyveim, és igen, szeretek rájuk nézni. :)

Aztán folytatódik a trend, csak puhakötésekkel. Ez a polc a jövőben biztos változni fog, ugyanis a Brandon Sanderson, de még inkább a Robin Hobb gyűjteményem biztosan bővülni fog, és mint láthatjátok a Ship of Magicen, nem lesznek vékonykák. Amúgy a hely, amit ott láttok, az Elantrisé lesz, amint megérkezik. 

A következő sorra csúszott négy SÖ könyv, ami után az Agave kiadós köteteim nagy részét pakoltam fel. Ez igazából azért történt így, mert ők az egyik kedvenc kiadóm, és sok könyvük elég kedvenc lett ahhoz, hogy ide kerüljenek. Itt a PKD könyvek miatt az az oszlop volt változni - kikerülnek majd a nem-PKD által írt könyvek idővel. 

A legfelső sor kicsit vegyes ismét. Agave könyvek, illetve kedvenc MG-YA fantasy könyveim kerültek fel ide. Itt most még elég sok hely van, de szerintem hamar betelik ez a sor is.

Ismét alulról haladunk. Itt korábban a disztópia, poszt-apos könyveim voltak, most bekerültek melléjük a vámpírosok is a VA+Vérvonalak sorozatnak köszönhetően. Innen nagyon sok könyvet szanáltam, főleg sorozatok első részét hagytam meg, amiket nagyon szerettem. Innentől viszont kezdtem elengedni, hogy értelmes rendezőelvet találjak.

A második polc ugyanis vegyesfelvágott - van itt sci-fi, fantasy, retellings, miegymás. 

A harmadik polc az alacsony könyveimé, illetve itt található az összes pnr regényem is (3 sorozat). Az új lakó itt Dan Wells, akinek most legalább együtt van mindegyik regénye.

A következő és a legfelső sor KMK könyveké, mert azok tökéletesen befértek ide. Nincs külön rendező elv - az oldalra fordított sorozatok olyanok, amiket már olvastam, de nem mostanában tervezem újraolvasni őket (aka nem mozgatom őket).

Az utolsóelőtti polc pedig szintén vegyesfelvágott. Részint a magas könyveim, másrészt a szépirodalmi könyveim egy része található itt (illetve a lent hagyott LLL könyveim - a két kedvencem és a két olvasandó).

Az utolsó polc, ahol aztán tényleg nincs nagy rendezőelv. A legfelső polcra (ahol korábban az Agaves könyveim voltak) felkerültek a Maxim kiadós regényeim - melléjük pedig Patrick Ness kötetei, az üres helyre pedig pár Fumaxos.

Az alatta lévő sor az "ezeket hova tegyem" sor, ami félig realista könyvekkel telt meg, félig YA fantasyvel. 

Alatta főleg keménykötéses könyveim vannak - 1-2 magasabb puhakötés kivételével.

A keménykötéses trend az ezt követő polcon is folytatódott. Csak érzésre döntöttem el, melyik keménykötés, melyik sorba kerüljön, nem tudok ésszerű magyarázattal szolgálni.

A legalsó sor pedig a szakirodalom részleg. Itt találhatók a Rubicon magazinjaim, illetve "pár" töri könyv. És természetesen a nagy angol szótáram. Láthatjátok, hogy elsősorban az orosz történelem, a II.világháború és az azt követő időszakból vannak könyveim.

Díszítést tekintve nem sok terem van, hogy kiéljem magam, így inkább csak ajándékokat rakok a könyvespolcomra (mert nem, nem vagyok angyalmániás, azokat mind kaptam. :)). A második képen található nyuszikát az unokatesóm adta - első ajándéka volt (a többi rajz mellé), a kép ugyanezen a képen pedig németországi örökség.

Szóval ezek lennének a könyveim. Nagyjából 500 kötetet látni a polcokon, aminek harmada még bizony olvasásra vár. De erről bővebben egy későbbi bejegyzésben mesélek. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése