2017. május 3., szerda

Várólistán (16) 2017. április

A Várólistán rovat megemlékezés azokról a regényekről, amelyek az adott hónapban tovább növelték az amúgy is terjedelmes várólistámat. A rovatban megjelenő könyvek száma egy és végtelen közt található.





Azt hiszem, kijelenthetem, hogy áprilisban kerültek fel a legjobb könyvek a listámra! Nem szabadna ennyire elfogultnak lennem, de hát két kedvenc írónőm új regényeit sikerült felfedeznem, és majd kiugrom a bőrömből, hogy olvashassam őket. Ennek megfelelően mindkét könyv megjelenési dátuma 2017. szeptember 5. Nem nyilatkozom...

Listára kerülés: 2017. április 2.
Megjelenés: 2017
Sorozat: Shattered Realms sorozat 2. része

Amint kézhez kaptam a Lángvetőt, tudtam, hogy úgyis annyira imádni fogom, hogy olvasnom kell a folytatásait is. 
Mondjuk be kell vallanom, meglepett, hogy ez a rész nem ugyanazokat a szereplőket követi, mint az első rész. Biztos, hogy majd összeérnek a szálak, csak a Lángvetőnek olyan függővége van, ami követelné, hogy ott folytassuk, ahol abbahagytuk. 
Mindenesetre egy okom van, hogy nem kezdtem még el olvasni: nincs több a sorozatban. Eddig annyira jó volt, hogy még ott tornyosultak előttem a részek. Szomorú fangirl sors ez. :)

Listára kerülés: 2017. április 14.
Megjelenés: 2016
Sorozat: nincs

Kellett nekem megnéznem a Bookdepo Bargain shop szekcióját... A szerző neve ismerős lehet, hiszen már lassan három hónapja olvasom tőle a The Romanovs-t. A jó hír, hogy ez a kötet rövidebb, csak 620 oldalas.
A témája Nagy Katalin és Patyomkin kapcsolata - igen, úgy tűnhet elsőre, hogy egy romantikus regény, de szerintem itt is bőven kijut majd a politikából. Elég csak belegondolni, hogy a Patyomkin-falvakra gondolni. 

Listára kerülés: 2017. április 25.
Megjelenés: 2017. szeptember 5.
Sorozat: nincs

"Íííííííííííííí!" - csak, hogy magamat idézzem, mikor megláttam ezt a könyvet. Nem tudom, emlékeztek-e, de a Kedvenc Könyvem Az elvarázsoltak Rene Denfeld tollából, így már akkor rányomtam a várólistára adáshoz, mielőtt elolvastam volna, miről szól az új regénye.
A történet szerint három évvel korábban eltűnt egy kislány, most pedig egy ú.n. Child Finder kezdi el keresi a gyereket. Kicsit átlagosnak tűnik ez a leírás, de az írónő képes mindenből kihozni a legjobbat. (A fülszöveg elején található idézet már elvarázsolt.)

Listára kerülés: 2017. április 25.
Megjelenés: 2017. szeptember 5.
Sorozat: nincs

Nagyon el vagyok maradva a Valente életművel, ez azonban nem akadályoz abban, hogy amint megjelenik a könyv, már olvassam is (majd pótlom a többit később).
A könyv alapötlete is nagyon tetszik: Charlottenak és Emilynek be kell lépnie a maguk alkotta világba, hogy megmentsék a testvéreiket. 
Igen, köszönöm, jöhet.

Listára kerülés: 2017. április 26.
Megjelenés: 1985
Sorozat: nincs

Végszóra egy klasszikus is a listámra került. Margaret Atwood regényét klasszikus disztópiaként tartják számon, amely egy vallási fundamentalista államban játszódik. Itt csak azért tartják valamire is a főszereplőt, mert a sugárfertőzés ellenére még képes gyermeket szülni.
A könyv szerepel a májusi listámon, úgyhogy alig várom, hogy megkaparintsam, és nekiálljak ennek a történetnek. Úgy érzem, megrázó lesz.


Ez lett volna az áprilisi várólistán rovat. Tényleg úgy tűnik, hogy tartom ezt a havi 6 listára kerülő regény átlagot. 
Azért örülök, hogy ebben a hónapban csak 1 sorozatrész került fel, a többi önálló kötet. Most pedig "türelmesen" várom a szeptember 5-ét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése