2017. május 12., péntek

Hétvégi Olvasónapló (102) Az újraolvasós hét

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Május második hete sokkal sikeresebben alakult mint az első. Például a lábam a gyógyulás útjára indult, én pedig azzal ünnepeltem, hogy az érettségi szünet utolsó napján megkapáltam a kertet. 
Emellett nagyon jó idő volt, ami hozzájárult, hogy haladjak minden kinti munkával, ami felgyülemlett az esős időszakban. Most már csak itt bent kellene alkotnom.

De nem is akarok belegondolni, ugyanis a könyvespolcaimat kellene újrarendeznem - ami garantáltam több poszt megvalósulásának is lehetőséget ad: TBR shame tag (amit megosztottam múltkor FB-n), egy book-unhaul, a január-júniusi új beszerzések, maga az újrarendezés, illetve az új projektem (amit már megírtam, május végén pedig ti is megláthatjátok :)). Eddig két stóc könyvet szedtem le, és már káosz alakult ki a szobámban... csak nem akarok annyira rendezkedni, mert egyrészt a hónapban 4 könyvet rendeltem már, plusz nemsokára Könyvhét (itt még nem szedtem össze, mit is akarok (mondjuk most sok mindent beszereztem, így nem érzem magam veszélyben, hogy megint millió könyvét vennék). 

Na de, nézzük, hogyan telt az olvasós hetem!

A héten olvastam

Nancykével eredetileg abban állapodtunk meg, hogy idén is augusztusban tartjuk az újraolvasós hónapot... nos, nekem sikerült már egy előbulit tartani, ugyanis a héten két könyvet is újraolvastam. 

      

 Miután kitettem pénteken az előző hétvégi olvasónaplót, gyakorlatilag azonnal nekiálltam Rick Riordan The Son of Neptune könyvének. Annyira jó élmény volt visszakerülni a Riordan által alkotott világba, és úgy örültem, hogy ennek a résznek már Percy Jackson volt a főszereplője. Egyszerűen imádom őt, és ezen a mostani kötet sem változtatott. A mostani új szereplők - Hazel és Frank - szintén szimpatikusak lettek.

Aztán folytattam a hónap legelején elkezdett Alexandra Bracken: Passengert. Nemrég kaptuk meg a kiadótól, így mindenképp szerettem volna újraolvasni. Másodszorra jobban tetszett, és most, hogy végeztem, ismét jó lenne újraolvasni valamikor a jövőben. Igazán különleges regény ez, még ha nem is hibátlan. 

Miután végeztem a Passengerrel, a másik "talán-Könyvhetes", nemrég megkapott könyvnek álltam neki, Maggie Stiefvater: The Raven Kingnek. Szintén olvastam már tavaly, de olyan jó volt újraolvasni! Főleg a shipem miatt, meg a szívszaggató pillanatokért, amik ebben a regényben csak úgy hemzsegtek. Két problémám volt igazából ezzel a résszel akkor is és most is, amelyeket nem tudok hova tenni. Mármint nem nagy dolgok, de mégis furcsán jöttek le.
De a shipem mindenért kárpótolt... és igen, jól sejtitek, most ismét ficeket olvasok (meg várom, hogy kijöjjön a saját regényük!).

Aktuális olvasmányok

   

Seth Dickinson: Kormorán Baru, az áruló
Haladás: 114. oldal

Még mindig imádom ezt a könyvet, igazán minőségi darab. Szegénnyel egyedül azért haladok lassan, mert most mindig valami könnyedet olvasnék. Úgyhogy nem is akarom túlságosan erőltetni, mert tudom, hogy amint megjön rá a kedvem, ez a könyv is ott szerepel majd a top kedvenc könyveim között. 

Richelle Mead: The Fiery Heart
Haladás: 64. oldal

A fent említett okból álltam neki a Bloodlines sorozat negyedik részének. Már az elején meglepett mondjuk az írónő, ugyanis behozta Adrian szemszögét, ami eddig tetszetős. És olyan kis cukorborsó a fiú, imádom őt és Sydneyt is!
Azért kellett pár oldal, hogy ismét belefeledkezzem a könyvbe, de miután megvolt, kényszerítenem kellett magam, hogy leszálljak a buszról. :)

Tervek

✓ Elolvastam a Passengert, a The Raven Kinget és a Son of Neptunet.
✓ Haladtam a Kormorán Baru, az árulóval.
✗ Nem haladtam a The Romanovs-zal és a Seveneves-zel.

Ez a hét azért egész jól alakult! A szakirodalmammal és A Kihívással (kiérdemelte ezt a nevet) nem sikerült előrébb kerülnöm, de majd legközelebb talán.
A jövő hétre egyiket sem tervezem be, hátha akkor ténylegesen is haladok velük.

   

Két könyvet szeretnék elkezdeni jövő héten - egy új megjelenést és egy szülinapi ajándékomat még tavalyról. Cale Dietrich: The Love Interest kedden jelenik meg, úgyhogy valószínűleg csak belekezdeni tudok majd. Ez a regény is a "szeretnék valami könnyedet" olvasási érzetbe esik - remélem, tetszeni fog!

The Fiery Heart helyett kis híján Philip K. Dick: Az ember a fellegvárban könyvébe kezdtem bele, de végül győzött a maratonozási vágyam. Viszont miután végzek Meaddel, szeretném ezt regényét elolvasni. Amúgy sem olvastam még idén Dicktől - ami kritikán aluli viselkedés tőlem.

További terv:

☐ Elolvasni Richelle Mead: The Fiery Heart-ot (ez egy gyorsan haladós kötet, úgyhogy biztos sikerülni fog).

Ennyi lett volna az eheti hétvégi olvasónapló! Jó olvasást mindannyiunknak! :)








0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése