2017. május 13., szombat

Befejezett sorozataim, avagy sorozatfüggő életmódom legnagyobb sikerei IV.

Helló Dearies!
A mostani bejegyzésben ismét visszatérek a befejezett sorozataimhoz. Már közelítek ahhoz, hogy naprakész legyek, és év végére talán sikerülni is fog... egyelőre viszont következzenek a 2015-ben befejezett sorozataim, szám szerint 9 történet.




Olvasás ideje: 2014. június 1. → 2015. január 20.
Kedvenc rész: Mindkettőt imádtam.
Értékelés: 5/5

Az Éles helyzet sorozat egy regényből és egy novellából áll, de te jó ég, milyen érzelmi utazás volt! Az írónő csodálatosan ír, áradt a lapokból a fájdalom, amelyet a főszereplőnk érez. Ráadásul még olyan története is van, amely komoly meglepetéseket okozott - főleg a novella. Te jó ég, az a novella nagyon ütött. 
Ez a sorozat adta meg az alapot, hogy az írónő utána következő regényeit automatikusan olvasni akarjam.

Olvasás ideje: 2011. október 8. → 2015. február 11.
Kedvenc rész: My Soul to Take (1.rész)
Értékelés: 3,7/5

Ez az a sorozat, aminek minden darabját elolvastam (7 regény + 3 novella). Emlékszem, először a novellával kezdtem még 2011-ben, de magát az első részt csak 2012-ben olvastam el. 
Habár nem minden része tetszett - az egyik novellára 1*-ot adtam, a negyedik részre pedig 2-t -, azért mégis valahol szerettem ezt a történetet, hiszen mégiscsak befejeztem! Ráadásul novellákkal együtt...
Egyébként ez az egyik első könyv, ahol a lehetetlennek tűnő shipemet összehozta az írónő. Tény, hogy egy másik szereplő karakterének feláldozásával, de összehozta őket. Jaj, de a pillanat, amikor megcsókolták egymást! Teljesen odáig voltam meg vissza. *-*

45. Scott Westerfeld: Csúfok (4 részes)
Olvasás ideje: 2009 → 2015. március 27.
Kedvenc rész: Csúfok (1.rész)
Értékelés: 4,7/5

Az egyik első disztópiás regényem, amit annyira de annyira szerettem! Nem lenne rossz újraolvasni - az első három részét. A negyedik rész ugyanis akkora csalódás volt számomra... teljesen más történet volt, szükségtelen egyszerűen. Jobb lett volna, ha nem írja meg Westerfeld, mert így elrontotta számomra a sorozat végét. Bár számomra innentől ez a sorozat trilógia, és csak az első három részt tartom számon, amelyeket imádtam!

46. Elizabeth Chandler: Angyali szerelem (6 részes)
Olvasás ideje: 2011. december 3. → 2015. március 31.
Kedvenc rész: Haha...
Értékelés: 1,2/5

A Mazochista sorozat. Az első részre még 2,5*-ot adtam, utána azonban mindegyik kötet 1-t kapott. Azért nem felet egyébként, mert kíváncsi voltam, hogy még milyen... megmosolygtató (negatív értelemben) elemek kerülhetnek bele. Illetve akkoriban még abban hittem, hogy minden sorozatot be kell fejezni, mert úgy teljes az élmény... azóta leszoktam róla.
Viszont ez a sorozat megtanított értékelni úgy kb. minden más regényt. Emlékszem, egyszer IC-vel jöttem fel Pécsről, és a negyedik részt olvastam - ahol hozta az írónő a formáját, én pedig nekiálltam a fejemet fogni és kínomban nevetni... amitől kezdve a velem szemben ülő nő furán nézett rám.
De! Az írónő azért bevállalt egy olyat a végére, amit sok más szerző nem mert volna megtenni, így azt értékeltem. Még ha borzalmasan is lett megoldva, akkor is.

Olvasás ideje: 2012. április 9. → 2015. augusztus 20.
Kedvenc rész: Perfect Chemistry (1.rész)
Értékelés: 4,3/5

Ezt a sorozatot akkor szerettem, amikor olvastam... utána azonban valahogy megkeseredett számomra az emlék, és ma pl. már egyáltalán nem adnék ilyen magas értékelést a könyvekre - főleg az utolsó kötetre. 
Emlékszem amúgy, hogy nagyon nehezen szántam rá magam, hogy elkezdjem a könyveket, főleg az utolsó előtt vacilláltam nagyon sokat, mert már nem igazán érdekelt a történet.

Olvasás ideje: 2014. július 20. → 2015. augusztus 30.
Kedvenc rész: Ruins - Romok (3.rész)
Értékelés: 5*/5

Kicsit döcögősen indult a kapcsolatom a Részlegesek sorozattal, de kb. 50 oldal után ismét elért a Dan Wells-hatás, és a rabjává váltam. A második és a harmadik részek pedig még inkább elvarázsoltak.
Egyértelműen kedvenc sorozat lett, amit nem akartam befejezni konkrétan! Az utolsó részt nem mertem olvasni, mert nem álltam készen, hogy elbúcsúzzak a szereplőktől, a világtól.

Olvasás ideje: 2012. augusztus 10. → 2015. szeptember 6.
Kedvenc rész: Obsidian, Opal (1., 3. rész)
Értékelés: 4,5/5

Amennyire szerettem az első három részt, annyira okozott csalódást a negyedik, de még inkább az ötödik kötet. Csak, hogy érzékeltessem - ugyan megvan mind az öt rész, de csak az első három könyv áll a polcomon, mert az utolsó részeket nem akarom látni...
Az egyik kedvenc sorozatom volt a Lux, már újra is olvastam az első három részt, így remélem, érthető, miért visel meg a mai napig ennyire, hogy így elromlott (számomra). 

Olvasás ideje: 2013. szeptember 15. → 2015. október 12.
Kedvenc rész: Gyilkos kegyelem (1.rész)
Értékelés: 5/5

Közben kiderült, hogy az írónő tervez újabb regényt ehhez a trilógiához, de mivel nem vagyok benne biztos, hogy szeretném olvasni, így itt szerepeltetem a sorozatot. Hiszen igenis véget ért az a harmadik résszel!
Egyébként imádtam a trilógiát, a főszereplők mindegyike érdekes, szerethető, ráadásul olyan jó társat is találtak maguknak, miközben gyilkolászták az embereket.

Olvasás ideje: 2015. március 12. → 2015. október 26.
Kedvenc rész: The False Prince (1.rész)
Értékelés: 5*/5

A Hatalom trilógia jött, látott és örökre a szívembe költözött. Te jó ég, mennyire imádtam az egész sorozatot! Az írónőt szintén, mert ő pedig bekerült az automatikusan olvasom a könyveit szerzők közé. 
Csak dicsérni tudom ezt a sorozatot is - fordulatos, izgalmas, érdekes, a karakterek szerethetők.... még shipem is van. Kell ennél több?


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése