2023. november 11., szombat

Hétvégi Olvasónapló (188) Esős napok

 

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Hosszú volt az elmúlt két hét. Véget ért a szabadságom, ráadásul volt tanítási nap is az egyetemen, így ismét elért a nagy elhavazódás. Ettől függetlenül viszont még mindig igyekszem, hogy szakítsak egy kis időt magamra is. Sajnos nem sikerült mindennap, de próbálkozom!

Azért történtek jó dolgok is velem, amikor végre lett időm magamra. Az egyik, hogy lehetőségem van december 9-én Eszékre menni a legjobb barátnőmmel, és már alig várom, hogy ismét együtt tölthessünk egy kis időt.
A másik pedig, hogy elkezdtem kísérletezni a horgolással. Egyelőre még csak láncot és rövid pálcát tudok horgolni, de nagyon-nagyon lassanként bővítem az ismereteimet. A tervem, hogy karácsonyra tudjak egy pici karácsonyi díszt horgolni. 

A gyertyarajongó énemnek is jó hete volt. Kedvenc gyertyás oldalamon (Spirit&Home) november 7-én megjelentek a téli illatok, így rögtön rendeltem egy 3+1-es csomagot ezekből a gyertyákból:
1. Frosty Forest - pirosbogyós gyümölcsök, sós karamell illat. Engem az erdei gyümölcsös teák illatára emlékeztet.
2. Candy Cane Chips - mentolos, cukorkás, vaníliás illat. Ezt a gyertyát szagolgatni olyan furcsa élmény. Először a mentolt lehet érezni, és egy pillanat alatt édessé válik. Alig várom, hogy meggyújtsam, hogy melyik illat dominál végül.
3. Ginger Treat - mézeskalács. Nem olyan intenzív mézeskalács illata van elsőre, viszont az az illat, mikor a konyhában meggyúrom a mézeskalács tésztáját. Szerintem, ha meggyújtom, ez is intenzívebb lesz.
4. Comfort & Joy - dió, mogyoró, cukor, karamell, sütemény. Igen, imádom a karamell illatot gyertyában. Ezt az illatot nem tudom semmihez sem hasonlítani, annyira különleges.

Aktuális olvasmányok


Az elmúlt két hétben sikerült megvalósítanom a kitűzött célokat, vagyis elolvastam a Locke & Key 2.részét és A sötétség szavait. (Az utóbbiból véleményt is tervezek írni.) Úgyhogy most kicsit változott az aktuális olvasmányok listája.


  

Stephen King: A búra alatt
Haladás: 258. oldal (+0)

Sajnos semmit nem haladtam A búra alattal. Viszont muszáj leszek elkezdeni, ha be akarom fejezni az év vége előtt.

Michael J. Sullivan: Percepliquis - Az elveszett város
Haladás: 107. oldal (+19 oldal)

Egyszer volt időm olvasni hazafelé. Jó elmerülni ismét ebben a világban, de azért érzem, hogy az a rajongás, ami régen megvolt, már elmúlt. Reménykedem, hogy visszatér még, mert azért nem semmi kalandra indulnak főhőseink!


  
 

Brandon Sanderson: Warbreaker
Haladás: 3 óra 41 perc (+ 2 óra 50 perc)

Tetszik, tetszik! Az Elantris második fele kissé csalódás volt, de a Warbreaker visszahozta a lelkesedésemet Sanderson könyvei iránt. Annyira izgat, hogy hova akarja kihozni ezt a két szálat a szerző. 

Gyarmati György: Az emlékezet metamorfózisa ünnepeken, hétköznapokon
Haladás: 92. oldal
Kezdés: 2023. november 3.

A tanár úr könyvét a könyvtárból kölcsönöztem ki, és egyszerűen nem tudtam ellenállni neki. Szokás szerint rengeteg érdekességet találni a kötetben (pl. megidézett Petőfi szellem, aki verset írt?, Haynaut megverték Angliában?). Az viszont sajnos ismét bebizonyosodott, hogy a történelem szereti magát ismételni. Félelmetes, hogy mennyire. 


Tervek



Jövő héten ismét egyetemi napok lesznek, ráadásul több gyerekem is versenyre készül, így extra időt töltök velük is. Nem is merek nagy terveket kitalálni, mint hogy bármit is befejezek. 

Úgyhogy a tervek:

1. Haladni A búra alattal. 
2. Eljutni a Percepliquis 200.oldaláig
3. Eljutni Az emlékezet metamorfóziása feléig.

Új könyvet nem fogok elkezdeni, amíg nem jutottam valamelyik kötet végéig. Mondjuk azt se tudom, hogy mihez akarok fogni a rövid várólistámról.

Őszintén szólva, kicsit kezdek aggódni, hogy nem sikerül a 2015-ös könyvek lenullázása projektem. Már csak egyetlen könyv hiányzik oda, de akkora féltégla az is. Azért megpróbálkozom vele, legfeljebb semmi mást nem olvasok idén már.





1 megjegyzés:

  1. Loved your post! Your writing is both informative and captivating. Keep it up and write more!

    VálaszTörlés