2014. február 20., csütörtök

Lazy Thursday: Q & A Karen Marie Moninggal a Tündérkrónikákról, Iced-ról és Burned-ről

A mostani lazy rovatban Karen Marie Moning Tündérkrónikák sorozata, illetve az Iced és a Burned kerül középpontba.
Az írónő teljes Q&A-ját megtalálhatod a Facebook oldalán is.






K: Mikor jelenik meg az Iced puhakötésben?
V: 2014. február 25. (amit már nagyon várok)

K: Miért olyan fiatal Dani az Iced-ban? Miért nem lehetett idősebb, hogy az olvasók jobban azonosulni tudjanak vele, és szexelhessen?
V: Az íróknak folyamatosan döntéseket kell hoznia, hogy elérjék céljukat. Az enyém az volt, hogy minél több példányt adjak el, de az is, hogy azt a történetet mondjam el, amit elterveztem.
Az egyik témám a változás és a a szerelem feloldó ereje volt. Ha a kész csomaggal kezdek, nincs mit átalakítanom. Minél fejletlenebb az alanyom, annál dramatikusabb a változás. Dani nyers, kiforratlan a kezdetekben. Magában nőtt fel, a világtól teljesen elzárva (kivéve a TV-t).
Azért a fiatal Dani-vel kezdtem, mert van valami ártatlanság és varázslat a gyermekkorban - melynek elvesztése egy külön történet -, és ha ezt az időszakot egy szeretett karakterrel éled át, figyeled, ahogy elveszti mindezt, majd látod, hogy bizonyos idő után egy részét visszaszerzi, az kielégítő.

K: Lesz szexjelenet a Burned-ben?
V: Valamivel fel kell érni a címhez. Forróbb szexjelenetek lesznek, igen, több is; egy részük pedig súlyos következményekkel jár. Szeretem felfedezni az olyan szexjelenetek következményeit, amelyeknek nem kellett volna megtörténnie.   (És nem, nem Dani-ről van itt szó)

K: Kinek a szemszögéből van elmondva a Burned?
V: Több első szám első személyű szemszög lesz. Mac. Dani. Christian. Valaki, akivel eddig nem találkoztatok. Valakik, akikkel találkoztatok. Lor.

K: Milyen idős Dani a Burned-ben?
V: 19.

K: Az olvasók miatt?
V: Ez az egyetlen, amit miattuk tettem. Valószínűleg találok valamit, amivel kompenzálhatom ezt, és bosszanthatom az olvasókat. (Eredetileg 17-nek terveztem)

K: Hány kötetet terveztél a Tündérkrónikák sorozathoz?
V: Eredetileg lett volna ez a trilógia, és még két könyv Mac & Barrons-nak, de úgy döntöttem, hogy egy trilógiába sűrítem ezt az öt kötetet. Úgyhogy a Burned és a Flayed marad már csak.

K Mikor jelenik meg a Burned?
V: 2015. január. Sajnálom. Próbáltam előbb befejezni, de nem tudtam. Szívem és lelkem benne van, de szerintem ezt ti is látjátok majd. Minden eddigi írásomnál jobban szeretem, és alig várom, hogy olvashassátok.

2 megjegyzés:

  1. OMG, nem lesz plusz két Mac és Barrons kötet?! *sír* :(((
    Ahh viszont több szemszögű Burned, de jó!

    VálaszTörlés
  2. Igen, azt én is sajnálom... de belegondolva, hogy akkor mikor érne véget a sorozat... lehet így tényleg jobb. :(

    VálaszTörlés