2015. július 14., kedd

2015-ös szerzemények (part 1)

Helló Dearies!
Tavalyi szokásomat továbbvíve ismét fél évnél készítek egy IMM posztot az eddigi beszerzéseimről. 
Rengeteg könyvem van, úgyhogy vágjunk is bele!





2015. január
Beszerzések száma: 6
Olvasott: 4

Igazán jól indult az új évem ilyen szépséges könyvekkel! 
2015. január 5. Sarah J. Maas: Crown of Midnight
Eredetileg ehhez a könyv mellé érkezett a Shatter Me is, de mivel itthon újra kiadják, ezért inkább magyarul veszem meg. Kíváncsi vagyok, miként folytatódnak az események.

2015. január 13. KMK pakk. Tavi Kata: Ballépések, Kresley Cole: Poison Princess, Debra Driza: MILA 2.0, Kody Keplinger: DUFF és Holly Black - Cassandra Clare: Iron Trial. A tavaly év végi blogturnés könyveim érkeztek meg. Olyan kis gyönyörűek voltak, mikor kibontottam. Awww.

2015. január 23. Mats Strandberg - Sara B. Elfgren: Kulcs. Geopen kiadó 40%-os akciójában szereztem be, így most már teljes a sorozat. Már csak olvasni kéne az utolsó két részt. :)


2015. február
Beszerzések száma: 1
Olvasott: 0

2015. február 20. Maggie Stiefvater: The Scorpio Races. 
A kicsikét cseréltem (már nem emlékszem, melyik könyvet adtam érte. Hopika). Ez az egész igazából Nancy hibája, ő mondta, milyen csodás ez a regény. Kíváncsi leszek!



2015. március
Beszerzések száma: 3
Olvasott: 3

Sikerélmény, mikor 100%-os teljesítési rátát látok. *-*
2015. március 6. Brian McClellan: Vérrel írt ígéretek
Az idei év legjobban várt regénye volt számomra, így körbeugráltam a házat, mikor megérkezett. Sőt, ha jól emlékszem, még külön képet is raktam fel az örömhadról.

2015. március 20. Joe Abercrombie: Half a King - Az uralkodó. Az első Abercrombie könyvem, de nem az utolsó (spoiler!). A kiadása igazán különleges, engem meglepett, mikor a kezembe foghattam.

2015. március 27. Jessie Burton: A babaház úrnője. Kis szívem csücske 2. Ami leginkább meglepett a könyvvel kapcsolatban, hogy nagyon nehéz. A Vérrel írt ígéretekről gondolná az ember lánya, hogy súlyzózni lehetne vele, de ez a könyv inkább alkalmasabb rá. Nem mintha ilyenre vetemednék a drágasággal. :)


2015. április
Beszerzések száma: 33
Olvasások: 16.5

A Könyvfesztiválos beszerzéseimről ITT olvashattok bővebben. 

2015. április 4-5-9. A Húsvéti Nyuszi nagyon szeretett engem idén. Anyától kaptam meg Katus László: Európa története a középkorban c. könyvet. Úgy döntöttem, hogy a középkori egyetemes történelemről nem elég mélyek az ismereteim, úgyhogy egy kis polírozás nem árt. Kaptam még bónuszba egy Libri ajándékkártyát is, és mivel a Libri 20%-os akciót hirdetett, meg is rendeltem Patrick Rothfuss: A Szél neve könyvet. A gyönyörűségemet.
Nagybátyáméktól kaptam még Garth Nix: Sabriel könyvét (amihez könyvjelzőt is szereztem a Könyvfesztiválon). Dőzsölés a köbön, én azt mondom.

2015. április 17-24. Két recenziós könyv érkezett. Lauren Beukes: Tündöklő lányokról még ősszel írtam bejegyzés, Géczi János: Bunkerrajzolót pedig nemrég olvastam. Rajongó énemnek kellett nagyon ez a könyv.

2015. április 28. A szerencsenapom. Egyik barátnémat elrángattam a BRIC(S) – Felzárkózástól a vezető szerepig – Oroszország c. előadásra, mert valaki imádja az orosz történelmet (khm... én...khm). Ott pedig, mivel regisztráltunk, lehetőség volt, hogy megnyerjük Kun Miklós: Oroszország válaszúton c. könyvét. És igen, én kaptam meg a harmadik könyvet - el nem tudom mondani, mennyire boldog voltam! Nem elég, hogy egy csodás előadást hallgathattam végig, amelyből rengeteget tanultam, még könyvet is nyertem mellé. *-*


2015. május
Beszerzések száma: 6
Olvasások: 3

2015. május 8. Sally Green: Half Bad - Fogság. Még mindig fáj, hogy nem lett belőle szerelemkötet.

2015. május 19. Mikor hazajöttem két csomag várt rám. Az egyikben Buglyó Gergely: Oni - A bábu és a talizmán bújt meg, amit szintén nyertem a Ciceró molyos kiadásán. Külön öröm volt számomra, hogy Gergő dedikálta is a könyvet.
A másik csomagot névnapomra kaptam. Volt ez a nagy Egmontos akció, mikor két gombóc fagyiért már kaphattam egy könyvet. Így le is csaptam Jill Hathaway: Slide - Mások szemével és Michael Grant: Köddé váltak regényére.

2015. május 29. Újabb akció, újabb shopping. KMK-nál volt a gyereknapi akció, aminek nem tudtam ellenállni. Így került hozzám John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak! és Peter V. Brett: A Rovásember c. könyvei. Amúgy őket végül Mamám kifizette nekem a jól sikerült szigorlat jegyében. Egyébként a Rovásember milyen vastag! Erre nem számítottam! (Nem mintha bánnám.)


2015. június
Beszerzések száma: 7
Olvasások: 5 (+1?)

2015. június 5. Egy csodás nap. Nem tudtam sajnos kijutni Könyvhétre, így a Könyvhét jött el hozzám két gyönyörű Gabos könyv személyében: Brian Staveley: A császár pengéi és Daryl Gregory: Afterparty. Annyira, de annyira de annyira gyönyörűségesen szépségesek! Nem tudom betelni a látványukkal. :)
Még aznap találkoztam Ryan barátosnémmal, akit már ezer éve nem láttam, úgyhogy nagy öröm volt újra találkozni vele. Ezt pedig sok-sok kölcsönadással és egy könyves cserével is megünnepeltük. Így került hozzám Joe Abercrombie: A penge maga. Ez is azért egy jó nagy lélegzetvételű olvasmány lesz, abban biztos vagyok.

2015. június 10-15-26. Könyvhetes szépségek érkeztek. 10-én Neal Shusterman: Unwind és Mindee Arnett: A Rémálom-ügy könyve, 15-én John Green - David Levithan: Will & Will, 26-án pedig Moskát Anita: Horgonyhely regénye. Nagyon simiznivalók mindannyian. Az Unwindot már anycus kezébe is nyomtam, mert olvasnia kell. :)


1 megjegyzés:

  1. Vállalom a felelősséget! :D Tényleg jó könyv, hangulatilag főleg. Majd szólj, ha elkezded olvasni!

    VálaszTörlés