2015. november 21., szombat

Hétvégi Olvasónapló (50) 98, 99, 100!

Helló Dearies!

Bizony, bizony! Elértem azt a célt, amire egyáltalán nem számítottam. Befejeztem az idei 100. regényemet. 
Ideje ünnepelni?



Emlékszem, év elején még megfogadtam, hogy elolvasok 100 könyvet, de ezek az igényeim nagyon hamar lecsökkentek 60-ra. Nem számítottam arra, hogy idén többet olvasnék, mert egyszerűen annyi dolgom van. Úgy tűnik, valamikor csak sikerült ezt a bravúrt végrehajtani, így negyedik éve olvasok 100 könyvet (alsóhangon). Nagyon örülök magamnak, mert bár úgy tűnik, a várólistám alig csökken, de valamit csak kellett neki, nem?! 

De melyik három könyv segített hozzá a kihívás teljesítéséhez. Nos, ezen a héten elolvastam azt a két novemberi megjelenést, ami nem olyan sorozat újabb része, amivel le vagyok maradva. Úgy érzem, már régen olvastam angol nyelvű friss megjelenést, így extra extázist nyújtott az élmény. A harmadik olvasmányomról pedig tegnap írtam értékelést. De nézzük név szerint, kiket is szeretgettem a héten:


 Kissé realista hangulatomban vagyok, valamiért most nagyon vonz ez a műfaj. De látjátok, csupa friss és ropogós megjelenés. Dőzsölés, az volt ez a hét. A jövő héten nem hiszem, hogy ennyit olvasnék, viszont most nagyon jól esett ez a kis kényeztetés.

Mivel megint elcsábultam, nem kettő, hanem három aktuális olvasmányom van... de majd jövő héten jön a lista csökkentés! (Talán.)


Julie Kagawa: Vaskirálynő regényét olvasom a legrégebb óta - ő maradt meg múlt hétről még. Jelenleg 40%-nál tartok (160.oldal környékén). Még mindig nem szeretem ezt a sorozatot, és megvisel, hogy az írónő utána következő trilógiáját pedig imádom. Érdekes...

Kae Westa: Karvalyszárnyon regényét kezdtem el még olvasni, bár egyelőre inkább beleolvastam csak. High fantasy, ráadásul izgalmasan indított, úgyhogy kíváncsi vagyok a folytatásra is.

A legújabb regényt tegnap éjjel kezdtem el, ez Michael Thomas Ford: Suicide Notes könyve, ami már nagyon-nagyon régóta szerepelt a várólistámon. Most viszont végre sort kerítek rá ténylegesen! Most következik a 3. nap a regényben, és eddig tetszik; felettébb tetszik.


B Lista:

A jövő hetet leginkább ennek a három regénynek a folytatásával terveztem, de nagyon remélem, hogy kettőt legalább sikerül befejeznem közülük. Ha így adódna, kettő regény van tervben még:


Alice Hoffman regénye múlt hétről maradt még. Ő fogja váltani az Iron Queent, ha sikerül befejeznem. És ő az utolsó könyvtári könyv, amit idén kézbe veszek. Milyen szomorú, milyen-milyen szomorú.

Egy új magyar íróval is tervezek ismerkedni, mégpedig Bessenyei Gáborral, aki A jövő harcosai c. regényt írta. Már beleolvastam korábban, és megfogott magának. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése