2017. január 13., péntek

Hétvégi Olvasónapló (86) A mazochista hét

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne....






Fú, egek, de bosszús vagyok... most fejeztem be Julie Cross: Timestorm könyvét (Tempest sorozat harmadik részét), és wow... finoman szólva is kritikán aluli volt, amit kiadott. Hogy lehetett egy ilyen jó sorozatot így elrontani?
Úgyhogy most puffogok, mert nem ezt érdemelte volna a sorozat... nagyon nem.

Na de, evezzünk vidámabb vizekre, hogy is telt a hét? Fanficekkel. Már nagyon régen láttam a Merlin sorozatot, de most valamiért ismét előkerült az életemben, és ezzel együtt a Merthur shipem is feltámadt. Úgyhogy jelenleg szinte non-stop ilyen ficeket olvasok - ModernAU vagy korabeli, nem számít. De annyira jó, mert imádom a párost!

A héten cseréltem két könyvet is, úgyhogy jövő héten az enyém lesz végre A marsi, illetve a Harry Potter színező is! Már alig várom mindkettőt, mert bár A marsit már olvastam, de szerettem volna beszerezni.

Emellett csak munka volt, bár nagyon jó hetem volt, még mindig szeretem a munkám. :) Főleg a tegnapi után, ami igazán pozitív visszajelzés volt.

A héten olvastam


Csak, hogy legyen megörökítve itt is, hogy legyűrtem! Pedig vasárnap még azon gondolkodtam, hogy félbehagyom, de megcsináltam.

Aktuális olvasmányok

Beütött a krach, mivel nem akartam ezt a könyvet olvasni, elkezdtem másikokat, úgyhogy most ismét több aktuális olvasmányom akad.

      

Rainer Maria Rilke: Gedichte
Haladás: 11 oldal

Jó, ez a könyv nem annyira számít, hiszen ez a német gyakorlókönyvecském, és elég lassan haladok a versekkel. Viszont nagyon szép verseket írt a szerző, úgyhogy örülök, hogy őt választottam gyakorlásnak.

Cinda Williams Chima: The Demon King
Haladás: 35 oldal

Ahogy terveztem is, sikerült nekiállnom végre a The Demon Kingnek, ami egyelőre nagyon tetszik. Még várom a szerelmet, de az is meg fog érkezni, ebben biztos vagyok. Csak régen olvastam YA high fantasyt, és az tesz még be.

Alexandra Bracken: Wayfarer
Haladás: 21 oldal

Próbálhatnék kifogásokat keresni, hogy miért kezdtem el olvasni, de minek? Egyértelmű volt, hogy amint tudok, nekiállok. :) Eddig csak a prológust olvastam belőle, ami nagyon tetszett. Olyan jó érzés Alexandra Brackentől olvasni, olyan gyönyörűen ír. Megváltás.

Tervek

A legfőbb tervem, hogy haladjak az aktuális olvasmányaimmal - szerintem most a The Demon Kingre fogok fókuszálni, mert ha nem teszem, biztos csak elkallódna.

      

A következő "fizikai" könyvem Veronica Roth: A hűséges lesz. Szeretném folytatni ezt a sorozatbefejezős dolgot, amibe belekerültem. És mivel megvan a novelláskötet is, így azt is befejezem.

Emellett megkaptam a várt levelet, hogy én következem A koboldcsászár utazókönyvben, így azt is szeretném elkezdeni, hiszen csak két hetem van rá, és nem túl rövidke darab.

Remélem, Julie Crosszal letudtam az idei mazochista olvasmányaimat, és innentől mindent imádni fogok ismét.
Kérlek!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése