2017. május 5., péntek

Hétvégi Olvasónapló (101) A hét, amikor semmit nem fejeztem be

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Ez valóban egy olyan hét volt, amikor egyetlen könyvet sem sikerült befejeznem - viszont nagyon sokat haladtam néhány olvasmányommal, ami bőven kárpótol. Jövő héten bizonyára lesznek már befejezett olvasmányom/aim, hiszen elég jól haladok a regényeimmel.

Ez a hét elég érdekes volt. Pénteken elutaztam Szekszárdra a legjobb barátnőmhöz - ami fantasztikus élmény volt, mert már december óta nem találkoztunk. Emellett megünnepeltük a szülinapját, meg körbejártuk a várost.
Ezen kívül a hét kissé vegyesre sikerült. Először eljött az az időszak az iskolában, amikor mindenki javítani akar, és megrohamoztak. Emlékszem, amikor diák voltam, velem is előfordult... most viszont annyira átérzem a másik oldalt. Mert nem azokkal van gond, akik egy jó jegyről még jobbra szeretnének javítani, hanem akik idáig semmibe vették az egészet.
A másik negatívum, ami velem történt, hogy kis híján kitörtem a bokámat. Tegnap felhúztam a kedvenc magassarkúmat, mert jó idő volt, csak hát van egy olyan szakasz az iskola környékén, ahol nem ártott volna figyelni, és kifordult szegény bokám. Úgyhogy most ágyfogságban vagyok. De ebcsont beforr, holnapra már lábra tudok majd állni. :)

Azért jó is történt, amelyek főként a hobbijaimhoz köthetők. Rengeteget kutyáztam, kaptam egy könyvet, megrendeltem egy másikat, elkezdtek virágozni a rózsáim, kivirágoztak olyan szobanövényeim, amelyekről azt se tudtam, hogy képesek rá. Egyedül a málnakötözést nem tudtam befejezni, mert mikor időm volt rá, az idő nem támogatott.

Aktuális olvasmányok

      

Simon Sebag Montefiore: The Romanovs
Haladás: 173. oldal

Végre nekiálltam ennek könyvemnek, és most egész jól haladtam. Most már a császárnők idejénél járok, amely hadd mondjam el, nagyon akciódús időszak volt. A politikai játszmák új szintet értek el, az egyszer biztos.

Seth Dickinson: Kormorán Baru, az áruló
Haladás: 94. oldal

Elvittem utazni szegény könyvet, de sajnos nem sikerült haladnom vele. Kedden viszont a munkahelyre ezt vittem magammal, és sikerült is olvasnom. Nagyon szeretem, kész élvezet olvasni, és úgy döntöttem, nem fogom elsietni az elolvasását.
Bővebben nem akarok nyilatkozni egyelőre, mert még mindig eléggé az elején vagyok, és mi van, ha valami rossz történik. Nem, nem. Várok még kicsit ezzel.

Alexandra Bracken: Passenger
Haladás: 266. oldal

Elkezdtem az első újraolvasásomat a hónapra, és ezúttal sokkal gyorsabban haladok a Passengerrel, mint elsőre. Ráadásul jobban is tetszik. Még mindig nem tartom annyira jónak, mint a Sötét elmék trilógiát, de most kellemesebb élmény.
Ehhez azért hozzájárult az is, hogy nincsenek olyan magas elvárásaim, ráadásul hiába tudom a történetet, még így is sok-sok apróságot találok benne, ami az első olvasáskor nem tűnt fel/nem tulajdonítottam neki jelentőséget.
Amúgy pont most tartok a kedvenc részemnél, London 1940-nél, és ismét annyi feels van bennem!

Tervek

✓ Sikerült haladnom a The Romanovs-zal, sőt a fejezet végére is eljutottam.
✗ Mivel nem fejeztem be egy könyvet sem, minden más tervem is bukott. Oopsz? :)


      

Patrick Ness: Release a friss megjelenés, amit már nagyon vártam! Nem akartam elkezdeni még, mert tartogatom picit, de jövő héten szerintem sort kerítek rá.

Amint végzek Alexandra Bracken: Passengerrel, megejtem a másik újraolvasásomat is - Maggie Stiefvater: The Raven Kingjét. Szörnyen fangirl vagyok, amikor erről a sorozatról van rá. Pár napja belegondoltam, hogy ismét olvashatom az utolsó részt, és már megrohantak az érzelmek.... és a tudat, hogy újra átélhetem A. Jeleneteket... teljesen odáig vagyok ezért meg vissza!

Az utolsó jelölt hirtelen felindulásból, az utolsó pillanatban került fel a listára. Rick Riordan: The Son of Neptune könyvét annyira kedvem támadt olvasni, hogy nincs mit tenni, fel kell vállalnom ismét, hogy rengeteg aktuális olvasmányom lesz. De hát biztos nem fogom magamban elnyomni a hangulatot. :)

További tervek:

☐ Haladni a The Romanovs-zal. A következő fejezet rövidebb, az a 202. oldalon ér véget.
☐ Elolvasni Alexandra Bracken: Passengert (ez azért elég sanszos, hogy sikerülni fog).
☐ Haladni Seth Dickinson: Kormorán Baru, az árulóval (bármennyi haladás sikernek tekinthető).
☐ Haladni Neal Stephenson: A hét Évával (bármennyi haladás siker ebben az esetben is).

Ez lett volna a hétvégi olvasónapló. Kíváncsi leszek, ebből a nagy tervezgetésből mennyit sikerül majd ténylegesen megvalósítanom. Reméljük a legjobbakat. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése