2017. május 19., péntek

Hétvégi Olvasónapló (103) YA-olvasások hete

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.




Ó egek, Dearies, ez a hét nagyon hosszú volt munkaügyileg, de végre úgy érzem, hogy haladok mindennel. A munkahelyről nem írok, az a szokásos volt, itthon viszont minden annyira gyönyörű! Kinyíltak a rózsáim, virágzik a cukorborsó és a málna is, és minden meg van kapálva, megkötve, feltámasztva. Kicsit kezdem fanatikusnak érezni magam, de annyira élvezem a kertészkedést - pláne látni a befektetett munka eredményét. (Vajon, miért lettem tanár, mi? :))

Emellett egyre inkább érik ez a könyvespolc átrendezős történet. A héten néztem egy bookshelf tourt, majd körülnéztem, és rájöttem, hogy MINDENHOL könyvek vannak a szobámban - íróasztalon, széken, éjjeliszekrényen, virágtartón... egy részét elraktam (azokat, amiket a TBR shame tag-hez fotóztam eddig), de még így is elég kaotikus helyzetek alakultak ki. Valami drasztikusra lesz szükségem, azt hiszem.

A nagy munkásságom mellett azért olvasni is volt időm - olyannyira, hogy ismét két könyvet fejeztem be.

A héten olvastam

   

Először is Richelle Mead: The Fiery Heart regényét fejeztem be, még vasárnap este. Azóta írtam is róla a blogra. Nem lett nagy kedvencem, amit nagyon sajnáltam, hiszen rajongok a sorozatért.

Aztán következett egy új megjelenés, Cale Dietrich: The Love Interest. Múlt héten ugyan azt terveztem, hogy csak beleolvasok kicsit, de ez a klasszikus, gyorsan haladós regény, amit én két nap alatt fejeztem be. Hasonlóan Mead könyvéhez, ez sem lett nagy kedvenc - sőt, az elég erős kezdet után elég hamar átment egy totál átlagos YA történetbe, majd egyre több logikátlanságot belevíve a történetbe kiütötte magát.

Legalább az a könyv jó, amit ezek mellett olvastam a héten...

Aktuális olvasmány



Philip K. Dick: Az ember a fellegvárban
Haladás: 129. oldal

Szögezzük le, hogy tetszik ez a könyv - olyan jó PKD által teremtett világba betekintést nyerni! Ráadásul alternatív történelmes, ami felteszi pontot az i-re.
De hogy mennyire kínos ezt a buszon olvasni! Aktív rejtegetőmódban igyekszem olvasni, ami egész jól sikerült eddig - legalábbis senki nem nézett rám felvont szemöldökkel. De most hétvégén szerintem végzek vele - 160 oldal van, azt csak sikerül elolvasnom.

Tervek

Mivel múlt héten nem tűztem ki komoly célokat, így könnyedén teljesítettem azokat.
✓ Elolvastam a The Fiery Heart-ot és a The Love Interestet.
✓ Haladtam Az ember a fellegvárbannal.


      

 Hirtelen felindulásból került elő a TBR-om kicsit mélyebb részéről Renée Ahdieh: Harag & hajnal regénye, ami nemrég egy cserének köszönhetően jutott hozzám. Hamarosan megjelenik a folytatás, így az is egész jó motiváló erőként funkcionál. Kíváncsi vagyok, felér-e ez a regény a hype-hoz... Érjeeeeen!

Emellett szeretném most már folytatni Laini Taylor: Strange the Dreamert. Mindig eszemben van, meg a hangulatom is megvan, csak mindig van valami más, amit "még előtte elolvasok". Igen, ez a kifogásom... amit nem is értek, de tényleg. Eddig tetszett egyébként, amit olvastam, úgyhogy tényleg be kéne most már fejezni (nem ezen a héten, csak úgy általánosságban).

Eredetileg itt Ally Carter: Take the Key and Lock Her Up könyve szerepelt volna harmadikként, de tegnap este nekiálltam picit, de te jó ég, annyira borzalmas volt, hogy egyszerűen fel kellett adnom. Nem, nem és nem! Annyira szerettem ezt a sorozatot, és bár a második rész sem volt már az igazi, a főszereplő butasága ebben a kötetben mindent alulmúlt. És igen, utolsó résznél adom fel a sorozatot... az azért többet mond minden szónál.
Úgyhogy helyette egy másik régóta tologatott könyvet választottam be, ami szintén érdekel; mégpedig Jennifer A. Nielsen: Rise of the Wolf-ot. Remélem, pozitív élmény lesz, imádni akarom!


Összefoglalás:
☐ Elolvasni PKD: Az ember a fellegvárbant.
☐ Elolvasni a tervek közt szereplő könyvek egyikét.
☐ Haladni a másik két tervezett könyvvel.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése