2017. október 13., péntek

Hétvégi Olvasónapló (121) We are the champions!

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Csodálatos pénteket, Dearies!
A múlt hét után végre sikerült egy kicsit feltöltődnöm! Ehhez nagyban hozzájárult, hogy ez a hét fantasztikusan telt! Jutott idő szinte mindenre, illetve kicsit kényeztettem is magam. :)
(Vettem magamnak egy Wellpur párnát és puzzlet a télre! Disney panorámás, amin mindegyik karakter rajta van. És rá van írva, hogy az európai jogszabályok tekintetében, mivel 500 db-osnál nagyobb, nem tekinthető játéknak. Ezt örök életre indokként fogom használni puzzle vásárlásakor. :D)

Az elmúlt hét során két csomag könyvet is kaptam!
Először is, még pénteken érkezett az Agavetól egy szeretetcsomag a mostani szeptemberi megjelenésekkel.
Aztán hétvégén beadtam a derekam, és rendeltem a John Scalzis akcióban... sajnos, mire rávettem magam (több napos történet volt), elfogyott a Vének háborúja sorozat 6. része, így az 1-4-t rendeltem meg (ez így lezárt történet), illetve melléjük beszereztem a Bezárt elméket és Neil Gaimantől a Farkasok a falban-t. Bizony, bizony! Az utolsó olvasatlan Scalzi könyv is itt van a birtokomban!

Emellett voltam könyvtárban is, ahol 3 könyvet hoztam ki (bár azóta egyről eldöntöttem, hogy mégsem akarom olvasni - ízlésőreim nagyon rosszakat írnak róla, és olyan dolgokat is kiemelnek, amiket én sem kedvelek egy regényben. Viszont 2 könyv olvasását nagyon várom:
* Wesley Chu: Időrabló (frissen visszahozott könyvek közt volt - ez volt az első, amit kiválasztottam)
* Neil Gaiman: Tükör és füst (a gyönyörű új kiadást hoztam. Ott volt a másik novelláskötete is, de ez jobban illik az őszi hangulatomhoz.)

Több könyvet most nem választottam ki - van itthon 4 másik, amikkel szintén haladni volna jó. De ismét ki kell emelnem, hogy mennyire szeretem a könyvtárunkat! Olyan kedvesek a könyvtárasok. :)

A héten olvastam


   

Szerdán véget ért az utazás, és befejeztem Kim Stanley Robinson: New York 2140-ét. Már írtam róla bejegyzést, amiben áradozom róla - viszont meg kell ismételnem magam: imádtam! Mármint, sokáig olvastam, de így még inkább ki tudtam élvezni a világot, a történetet és a karaktereket. Biztos, hogy újra fogom még olvasni a jövőben!

Ezután gyorsan elolvastam Neil Gaiman: Farkasok a falbant is. Régebben olvastam angolul már, de jó volt felidézni ezt a kis szösszenetet. Az illusztráció nem a kedvencem, de a történet annyira aranyos volt, megmosolyogtatott.

Aktuális olvasmányok


   

Kerstin Gier: Silber - Az álmok harmadik könyve
Haladás: 256. oldal

70%-ig jutottam a Silber trilógia záró kötetében, és ma mindenképp befejezem (holnap pedig érkezik róla a poszt). Ha akarnék, se tudnék lelkesedni a könyv iránt - a sorozat rajongójaként egyáltalán nem számítottam ekkora csalódásra. Mármint most már kezd jobb lenni (100 oldallal a könyv vége előtt kezd!!!), de olyan elemek vannak benne, amelyek tönkretették számomra ezt a részt. Pedig a sztori maga izgalmas is lehetne.

Philip K. Dick: Valis
Haladás: 48. oldal

A Silber okozta negatív érzelmek kompenzálására kezdtem el a Valist (meg színezést folytatni, mert le kellett vezetni a feszültséget. :D).
Annyira érződik rajta, hogy későbbi regény, és imádom, hogy már így meg tudom különböztetni a szerző korszakait. Eddig nagyon érdekes, ugyanakkor elvont. Imádom, hogy a mentális betegséget, a valóság érzékelését, a történetet és a narrációt egymással párhuzamossá és egymással kölcsönhatásban lévővé varázsolta. Zseniális, és igényli, hogy odafigyeljen az olvasó.

Tervek


Jövő héten lesz a szülinapom, úgyhogy valami speciális olvasmányt kellene kitalálnom. Az első pont mondjuk úgyis az lesz, hogy olvassam el a Silbert és a Valist (mindkettővel egész jól állok).
Aztán jöhetne A rege, hogy haladjak a könyvtári könyveimmel is.

      

 Három könyvet rakok fel a közvetlen TBR-ra, de magyarázom is, miért.
A Szép új világot akkor kezdem el, ha befejeztem A regét, mivel mindkettő könyvtári könyv. Meg ez a legrövidebb könyvtári könyvem jelenleg, ami szintén hozzátesz a dologhoz.

Gaura Ágnes: Túlontúl regényét a Silber után kezdem el (szóval ez biztosan ott lesz az aktuális olvasmányok közt jövő héten). Ennek az oka, hogy ez az utolsó BTK-s olvasmányom. Amúgy már nagyon kíváncsi vagyok a könyvre és a szerzőre egyaránt.

A Leviatán ébredését a Valis befejezése után folytatom majd, és mind tudjuk, hogy miért. A fogadalom a fogadalom. :) Jó, ezt úgy adom elő, mintha rossz könyv lenne, amit kényszerből olvasok, pedig egyáltalán nincs így. Csak folyton elcsábítanak más regények. Nem fair szegény könyvvel szemben.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése