2017. november 12., vasárnap

Top 10 (31) helyett 5 könyv, amit év végéig még el szeretnék olvasni

Úgy érzem, jót tesz a lelki világomnak, hogy nincs annyi olvasandó könyvem.
Tény, hogy közeleg az év vége, és részben emiatt is kevesebbet olvasok, de már nem érzem úgy, hogy túl sok ez a könyvmennyiség, ami rám vár.


Ennek örömére nézzük, melyik az az 5 könyv, amit idén még mindenképp szeretnék elolvasni!


1. Simon Sebag Montefiore: The Romanovs

Tudom, tudom, ezt a könyvet már olvasom egy ideje. Viszont az is tény, hogy ez az egyik legnagyobb kihívást jelentő kötetem, és a legfőbb célkitűzésem idénre, hogy befejezzem az olvasását. 
Mármint van egy olyan mániám, hogy december 31-re szeretnék minden olvasmányom végére érni, hogy január 1-jén egy új kötettel indíthassam az új évet. 
Szerencsére jövő héten kezdődik a Tome Topple Read-a-Thon, amely újabb lehetőséget kínál a kicsike elolvasására. A múltkori fordulón is elég sokat sikerült haladnom, úgyhogy bizakodó vagyok.

2. Philip K. Dick: Időugrás a Marson

Az idei "Könyvek, amiket 2017-ben olvasni akarok" lista egyik kitüntetett helyén szereplő könyvként került a listámra.
Kissé bukás lesz az a lista szerintem, mert van pár könyv, amihez nincs kedvem idén, Philip K. Dick azonban nem tartozik közéjük. 
Már 2012 óta birtoklom a könyvet - ez volt az első megvásárolt PKD kötetem (500Ft-ért árulták Agavenál Könyvhéten), így igazán ideje elolvasnom.

3. John Scalzi: Bezárt elmék

Ez az utolsó itthon is megjelent, olvasatlan John Scalzi kötetem, így kihagyhatatlan. Úgy örülök, hogy idén felfedeztem a szerzőt, és hogy elég gazdag életművel rendelkezik, hogy egy egész évre lekössön.
Bevallom, picit tartok ettől a kötettől, mert eltér a többitől, azonban John Scalzi nem okozott még nekem csalódást - és reméljük, ez így is marad.

4. Megan Miranda: Fracture

Goodreads-es TBR listám 2. helyén tanyázik jelenleg ez a kötet. Gondolkodtam azon, hogy az 1. helyezettel próbálkozom, de ahhoz most nincs annyira hangulatom. A Fracture azonban télen játszódik, úgyhogy ideális olvasmány lesz.
Anno már elolvastam a kötet előzménynovelláját, ami nagyon tetszett. Viszont eltelt azóta 5 év, és igencsak illene elolvasnom a tényleges sztorit is.

5. Richelle Mead: The Ruby Circle

Az idei évem első olvasmánya volt a Vérvonalak, és azóta lassan, de biztosan haladok a sorozattal. Mostanra pedig csak egyetlen rész van hátra - egy utolsó akadály úgymond.
Sajnos a sorozat iránti szeretetem a 4. résztől kezdve kissé kezdett visszaesni, és inkább csak szeretnék túllenni ezen a sorozaton. Ugyanakkor bizakodó vagyok, hogy a végére az írónő még mutat valamit, aminek köszönhetően mégis pozitív élményként fogok visszaemlékezni Adrianék történetére.









1 megjegyzés:

  1. A Bezárt elméktől nem kell félned, tök jó :) És lesz folytatása is.

    VálaszTörlés