2019. március 14., csütörtök

Bullet Journal kalandok (2) 2019. március

Folytatódik a Bullet Journal kalandom, avagy egy bejegyzés arról miért ne csináljak semmit betegen?
(Vagy legalább olyat, ami figyelmet igényel.)








Finoman szólva megkéstem ezzel a bejegyzéssel, de még mindig március van, úgyhogy végül is, időben vagyok.
Februárban a fő témám a virágok voltak - ezt a vágyamat pedig alaposan ki is éltem. Mindegyik oldalt más megoldással készítettem el.
Ennek eredményeként lettek jobban, és kevésbé jól sikerült oldalak is. Ebben az esetben a rosszabbul sikerült oldalakat sem bánom, mert legalább kipróbáltam valami újat bennük.

De mutatom is, hogy néz ki a februári BuJo-m.

A címlapot már előző hónapban megmutatta.
Itt igazából annyi változás látható, hogy az elolvasott könyveket kiszíneztem. Sajnos volt egy félbehagyott regényem is, ezt feketével jelöltem (nem is drámai).

Utólag egyébként kicsit úgy érzem, az itt található rajz olyan, mintha csillagképeket rajzoltam volna.

A hónap folyamán ezek a virágok egyébként inspiráltak, ugyanis készítek egy nagy  cseresznyefát, amit alulnézetből rajzolok. Nincs sok időm rá, de lassanként készülget.

Az olvasott könyvek oldala az egyik, ahol a rajz nem annyira sikerült (legalábbis a baloldali). Történt ugyanis, hogy nem volt fehér zselés tollam, amivel ezt eredetileg meg lehetett volna csinálni (azóta pótoltam a hiányosságom), így alternatív megoldás után kutattam. A körömlakk nem fogta meg, temperám pedig nem volt kéznél. Így végül egy fehér hibajavítóval és fogpiszkálóval rajzoltam ezeket a vonalakat a rajzra. Ennek hátránya, hogy már elég régi volt a hibajavító is, így nem lett olyan tiszta, mint szerettem volna.
A jobboldali ágnál így inkább csak kihagytam helyeket - amivel ugyan fehér nem lett, tisztább azonban igen.

Kijelenthetem, hogy ez a kedvenc oldalam az egész hónapos listában - emellett ez az első, amit elkészítettem. Több napba telt, mivel csak 10-10 perceket volt időm foglalkozni vele. A végeredmény miatt viszont úgy gondolom, abszolút megérte beleölni azt a kis extra energiát.
Réta barátném szerint kicsit olyan, mintha egy mesét illusztráltam volna. :)


A januári oldalakról kihagytam, februárban azonban visszahoztam az életképeket a BuJo-ba. Ezeket az oldalakat már nem akartam túlspilázni, így csak 1-1 virággal jelöltem a napokat.
Habár elég minimalista lett ez a szegmens, ezek a virágok mégis eléggé feldobták ezt a szakaszt ahhoz, hogy úgy érezzem, nem kell ide más.




2019. március



Ahogy írtam korábban, február legvégén lebetegedtem - és akkor készítettem el a márciusi első oldalakat. Hiába éreztem menet közben, hogy ez jó lehet, a végeredmény, az összkép számomra nem állja meg a helyét.
Emellett a filcek is elég érdekesen változtak az elmúlt időszakban - több kifakult például - ami fájó pont, miután ennyit fizettem értük.

Nem azt mondom azért, hogy botrányos lett, meg te jó ég, de ezt meg tudtam volna sokkal jobban is csinálni. Ennyire ismerem azért a képességeimet. Mindenesetre ez most ilyen lett - remélhetőleg a többi lap jobban sikerül majd. (Igen, még mindig nem tartok velük sehol, csak 1-1 koncepció van meg. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése