2014. november 14., péntek

Hétvégi Olvasónapló (19) - A megváltott arkangyal tisztótüze

Egy kisebb szünet után visszatért a hétvégi olvasónapló rovat, amit lassan át lehetne nevezni "hétvégi olvasós és naplóírós" rovatnak is. 

Viszont máris jó hírrel kezdek - Végre elkezdtek csökkenni az aktuális olvasmányaim. Mondjuk az egyik könyvet egy időre félretettem, mert nem haladtam vele, de vannak ilyenek. Most már csak 3 könyvet olvasok párhuzamosan, ami egész jó szám szerintem.




De mielőtt belevágok, jöjjön ez a naplós dolog. Gondolom eléggé feltűnően lecsökkent a blogos frisseim száma (főleg októberhez képest durva ez az arány, hiszen akkor nagyon elememben voltam). Ez sajnos azért van, mert közeledik a szorgalmi időszak vége, és december első hetére betették szinte az összes szemináriumom zh-ját + beadandók leadási határidejét + egy vizsgát. Szóval tanulok. Persze nem hanyagolom a blogot, mert tervezgetek, csak maguk a blogposztjaimra nem találom a szükséges időt, hogy rendesen megírjam. 
Persze ez csak átmeneti, ugyanis decemberben az első hét után még néhány beadandóm és egy vizsgám lesz. Aztán pedig végre pihenhetek. Ez a félév ilyen szempontból igencsak jó - nagyon sok szemináriumom van, és nagyon kevés előadásom.

És mindez nem jelenti tényleg, hogy nem lesz egyetlen poszt sem - csak azt, hogy mindegyik btk-s lesz. Tudjátok, miként állok a kérdéshez, nem szeretem, ha csak btk-s értékeléseket írok, de ebben a hónapban gyakorlatilag csak azt is olvasok.
Amúgy azt bírom nagyon a btk-ban, hogy a várólistás könyveim, amik a "majd valamikor olvasok" részben rejtőznek, így előrébb tudok hozni.
Szóval, elvileg, ha semmi nem jön közbe, novemberben 5 btk-s bejegyzés (valahogy minden most jelenik meg btk-s verziója). És, ami külön érdekesség, hogy ezek között bizony lesznek magyar írós könyvek is! 
Illetve szeretnék még két értékelést kitenni - Rachel Vincent: If I Die-ról, ill. Tavi Kata: Nyitótáncról. Aztán meglátjuk, nem merek előre ígérni. 
De akkor nézzük is az olvasós részt. 

Ők vannak most terítéken:


 Lakatos István: Óraverzum - A tisztítótűz. Most fogom elkezdeni, de miután imádtam a Dobozvárost (feeels), nagyon reménykedem egy hasonlóan kiváló élményben.

Nalini Singh: Archangel's Shadows könyvét annyira, de annyira vártam! És épp ezért kissé csalódott vagyok, mert alaposan alulmúlja a várakozásaimat, és bizonyos, hogy 4*-nál többet nem adok rá. Pedig Ashwini és Janvier könyve, akiket annyira imádok együtt. 

J. R. Ward: Megváltott szerető. He-he... még mindig nem kezdtem el - félek, no. Ráadásul olyan hosszúúúúúúúúúúúúúú. 


A pótlistán pedig ők találhatók:


 Nagyon-nagyon izgatott vagyok, hogy milyenek lesznek ezek a drágaságok - főleg, hogy két magyar szerzős könyv is szerepel a listán.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése