2013. október 29., kedd

Rettegjünk együtt! Filmajánló Halloweenra

A mostani poszt kissé rendhagyó lesz, mivel még sosem írtam filmekről. Viszont mindent el kell kezdeni valahol, és Halloween épp elég jó indoknak tűnik, mint bármi más.

Aki ismer, tudja, hogy kissé horrorfilm-függő vagyok, és nagyon sokat megnéztem. Épp ezért gondoltam, hogy ajánlok pár horrorfilmet, ha úgy így hangolódnátok rá a napra.







Kedvencek temetője


"Ez az a hely, ahol a halottak beszélnek."

8 éves koromban láttam először a Kedvencek temetőjét, ami Stephen King: Állattemetőjének filmváltozata. Akkoriban gyakorlatilag rettegtem tőle - főleg Church-től, a macskájuktól. Azóta persze milliárdszor láttam, és már nem félek - de mégis ez lett a kedvenc horrorfilmem.
Megjegyzés tapasztalatból: Ha macskád van, véletlen sem hagyd a házban, mert biztosan akkor jön be a szobába, és sétál el a kezed alatt, mikor a filmbéli macska legfélelmetesebb jelenetei vannak.
Sajnos a második rész közel sincs ilyen jó. 

Leírás: A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés. Ám Creedéknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek összetört álmokból. Ez a Kedvencek temetője.
Ez az aprócska földdarab egy rejtélyes indián temetkezési helyet rejt, mely a feltámasztás erejével bír. A hátborzongatás nagymestere, Stephen King elviszi önöket és Creedéket a pokolba és vissza. (De Creedéknek nincs retúrjegyük.) Az önök kalauza a jólelkű, öreg Jud Grandall, a kedves szomszéd, aki ismeri az élet titkait, de eleget látott ahhoz, hogy határozottan vallja: "Néha jobb halottan." (forrás)

Végső állomás 2.



Beismerem, ez a sorozat, ahogy egyre előrébb haladt, úgy lett egyre irreálisabb és kevésbé félelmetes (bár az utolsó rész utolsó jelenete nagyon jó lett!), a kezdeti Végső állomásokat még fiatalabbként láttam, és ez nyomot is hagyott bennem. A második rész, amit kiemeltem (az első a tipikus repülőbalesettel nem izgatott) azért volt számomra rémisztő, mert akkoriban mindennap busszal jártam, és olyan helyen, ahol történt hasonló baleset még az 1980-as évek végén. Úgyhogy a tény, hogy ilyen tömeges autóbalesetet levágott nekem, megrémített. És itt még a halál kivégzési módszerei sem voltak annyira elborultak (jó 1-2 igen, de a többség olyan 'veled is megtörténhet' érzéssel töltött el).

Leírás: A halál szigorú terv szerint dolgozik. Akit kiszemel magának, az nem bújhat ki és nem bújhat el: búcsúznia kell az életétől. A tizenkilenc éves Kimberly különös véletlenek sorának köszönhetően megúszott egy borzasztó autószerencsétlenséget. Útitársai meghaltak, ő azonban túljárt a halál eszén. Sőt, ha ez nem volna elég, misztikus megérzései segítségével újabb életeket ment meg. De a halál nem szereti, ha játszanak vele. És a túlélők egymás után válnak különös, megmagyarázhatatlan balesetek áldozatává. A 180-as repülőjárat egykori utasai és Kimberly összefognak, hogy segítsenek másokon és megmentsék saját magukat. (forrás)

Halálos hallgatás



Elég régen láttam már a Halálos hallgatást is - de engem ki lehet készíteni olyan horrorfilmekkel, amelyben félelmetes játékok vannak. És itt nincs hiány rémisztő (creepy!) játékbabákból. És nem, A gyerekjátéktól nem félek - egyik résztől sem. :) Ezt a horrort viszont bátran ajánlom, csak vigyétek magatokkal a játékaitokat is - jót fog tenni a lelkivilágotoknak.

Leírás: Szörnyű bűncselekmény történt Ravens Fairben a múlt század negyvenes éveiben. A kisváros lakosai meglincseltek egy hasbeszélőt, akit azzal gyanúsítottak, hogy elrabolt egy fiút, aki csalónak nevezte. Mary Shaw nyelvét kivágták mielőtt megölték, majd a bábuival együtt eltemették. Az emberek szerették volna elfelejteni az esetet, ám nem így történt. A lincselés résztvevői sorra gyilkosság áldozatai lettek. Azután napjainkban meggyilkolják egy fiatal házaspár egyik tagját és felbukkan egy eltemetett bábú. Jamie, az áldozat férje visszatér a szülővárosába, hogy szembenézzen a gonosszal. (forrás)

Tükrök


A horrofilmek hatására egy félelmem alakult ki - ez pedig a sötétben kimegyek a fürdőszobába, belenézek a tükörbe és... Ugye ti is ismeritek ezt?! Egyszerű velem megcsinálták, és majdnem elájultam (nem képletesen). Úgyhogy a horror + tükör nekem nagyon kis rémisztő kombinációt alkot. Ez a film viszont több ennél, és leginkább a vége hagyott bennem nyomot. 

Leírás: Ben Carson nyomozó lába alól kicsúszott a talaj. Nemcsak az állását veszítette el, a magánélete is zsákutcába került. A férfi szeretné összeszedni magát, talpra állni, ezért éjjeliőri állást vállal az egykori áruház kiégett romjainál. Amikor éjszakánként bejárja a kihalt épületet, különös dolgokat tapasztal. A hajdani áruház büszkeségének számító, hatalmas, díszes tükrökben borzalmas képeket lát. Kezdetben maga sem tudja, hogy valóság vagy látomás mindez. Ám rá kell döbbennie, a saját belső démonjai mellett ép ésszel felfoghatatlan rémségekkel is szembe kell néznie. (forrás)

Session 9


"A gyengékben és a sérültekben élek... Doki."

Sajnos itthon nem ez a legismertebb horror, viszont annál kivételesebb. Egyrészt komoly történet és háttértörténettel rendelkezik, amitől kiráz a hideg.  Nem tudom, hogy magyarul is megjelent-e ez a film, de ha egy gondolkodós pszichohorror-thrillerre vágysz, mindenképp ezt ajánlanám. 
És ha ez nem lenne elé, még létezik Simon is: "Mondd el, mi történt Karácsony este?" "Használd a képzeleted."

Leírás: Az impozáns, ámde régóta üresen álló, hamarosan felújításra kerülő Danvers Állami Mentális Kórház tulajdonosa, a Hazmat Elimination Company megbízza néhány alkalmazottját, hogy távolítsák el az azbesztszigetelést az épületből - ám nekik fogalmuk sincs arról, hogyan fogjanak hozzá az egyébként záros határidőn belül teljesíthetetlen feladathoz.
A dolgozók: a folyton zaklatott Gordon feleséggel és kisgyerekkel a háta mögött, akinek folytonos támogatásra van szüksége; Phil, egy személyzeti főnök, aki marihuánás cigikkel gyászolja elvesztett barátnőjét; a beképzelt szerencsejátékos Hank, aki ellopta Phil “asszonyát”;Mike, a kiváltságos jogászhallgató, akit lenyűgözött a kórház története; és Jeff, Gordon naív unokaöccse.
A kis csapat nekikezd a munkának, ám lassan kénytelenek átadni magukat saját belső félelmeiknek, ahogy a kórház kitölti törékeny lelkiállapotukon a bosszúját. Ahogyan lassan telnek a hét napjai, Hank eltűnése a végletekig fokozza a feszültséget, egy olyan sokkszériát eredményezve ezzel, amely csakis a hátborzongató kórház legendájának tulajdonítható. (forrás)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése