2014. január 6., hétfő

Top 10 (1): Olvasatlan sorozat a polcomon

Helló Dearies! 

Szeretek blogolni, szeretek könyvekről írni, és egyre jobban szeretek "töltelék" posztokat készíteni. Épp ezért újabb rovatot indítok a blogon - cheers -, ahol ismét csak könyvekről beszélhetek a változatosság kedvéért. Oké, lehet néha lesz másról is szó, főleg magamat ismerve. :)

A bevezető rovathoz sikerült ismételten felzargatni a frissen elpakolt (oké, az egyik képen látszik, hogy csak 90%-os az elpakoltság, de akkor is) könyvespolcaimat, és jókora bűntudatot okozni magamnak ismételten. 



10. Sarah J. Maas: Üvegtrón

Mainstream könyv a javából. Főleg azért vettem meg, mert annyi pozitív kritikát olvastam róla itthon és külföldön is.
Meg annyira gyönyörű élőben - egyszerűen képtelen voltam ott hagyni, és megvettem, és azóta is csak a könyvespolcomon pihen. Pedig már párszor kacsintottam felé, de még nem találtam magam abban a hangulatban, hogy ténylegesen elkezdjem. És félek a csalódástól is.

9. Megan Miranda: Fracture

Habár a könyvet csak tavaly év vége felé kaptam meg, már korábban olvashattam belőle részletet, és azóta is arra vágytam, hogy végre olvashassam. Ennek ellenére még mindig a könyvespolcomon figyel, a második rész pedig nemsokára megjelenik.



8. On Sai: Scar

Ez a könyv az írónője végett került fel a listára. Rengeteg jót hallottam róla, és alapjában szimpatikusnak tűnik nekem, így már szeretném én magam is megtapasztalni az On Sai-érzést.
Ráadásul, ahogy olvastam, ennek a regénynek a témája eléggé tetszetős számomra, így az csak tovább növeli a várakozást. Csak azt tudnám ismételten, mikor olvasom el?


7. Gina DaMico: Croak

Mikor ezt a regényt megvettem, még csak ez az egy része jelent meg... igen, elég régen történt, hogy azóta teljessé váljon a trilógia. Sok jót hallottam erről a sorozatról, különösen a humoráról. 
Bár, amilyen szerencsém van mostanában a sorozatokkal, biztosan végigsírnám ezt is...
De idén elolvasom! Megfogadom, hogy elolvasom!


6. Scott Westerfeld: Midnighters sorozat (Secret Hour, Touching Darkness, Blue Noon)

Scott Westerfeld regények a könyvespolcomon, amiket nem olvastam. Tudom, tudom, megdöbbentő
Ennek igazából egészen praktikus oka van. A drága íróm nem jelentet meg minden évben regényt, így tartalékolnom kell őket. :) Másrészt pedig most a steampunk világában élek (Leviatán sorozat), és nem szeretnék kiszakadni belőle, míg véget nem ér. 

5. Lauren DeStefano: The Chemical Garden (Wither, Fever)

Hasonló a helyzet itt is, mint a Croak esetében, csak ezúttal még azt is előbb éltem meg, hogy magyarul kijöjjön az első rész, mint hogy elolvassam. Újabb szintek, újabb szintek.
Viszont már belekezdtem, csak nem tudtam volna befejezni év végéig, és annyira nem is voltam hangulatban hozzá, így letettem egy időre. 



4. Amy Kathleen Ryan: Sky Chasers (Ragyogás, Spark)

A Ragyogást még tavalyelőtt kaptam szülinapomra, és azóta is azt várom, hogy elolvashassam. Egyetlen Csiguszom is csak pozitívan nyilatkozott róla, úgyhogy biztosan jó, és szép.
De idén rátettem mindenféle csökkentős játékra, úgyhogy biztosan sorra fog kerülni! Így is elég kínos, hogy előbb véget ér a sorozat, mint hogy egyáltalán elkezdjem a már magyarul megjelent első részt.


3. Richelle Mead: Bloodlines (Vérvonalak, The Golden Lily, The Indigo Spell, The Fiery Heart)

Négy rész megjelent. Négy. És még mindig nem kezdtem el ezt a sorozatot. Pedig még a részek is megvannak.
Van egy olyan érzésem, hogy csak akkor fogom olvasni a drágát, mikor már mind a hat része megjelent...
Enyhén Vámpírakadémia életérzés fogott el.


2. Dan Wells: Részlegesek (Partials, Fragments)

Nincs kifogásom. Egyszerűen nem értem, hogy miért is nem kezdtem el olvasni a Partialst, mikor megkaptam a megjelenésekor? Vagy, mikor megjelent magyarul? Vagy mikor a második rész megjelent?
Dan Wells! Akárhányszor ránézek erre a sorozatra, bűntudatom van. 





1. Veronica Roth: A beavatott (A beavatott, Insurgent)

A beavatottat még a Könyvhéten vettem. 2012-ben. Az Insurgentet két hónappal később.

Az egyetlen ok, amiért ez került az első helyre, mert egy szuper-mainstream sorozat, ami még itthon is az. És már a film is előbb kijön, mint hogy én olvassam. A harmadik részről ne is beszéljük. 

Ez a sorozat mutatja, hogy mennyire jó lenne, ha nem mindig új sorozatokba kezdenék, hanem alkalmasint a már könyvespolcomon lévőkkel ismerkednék meg közelebbről.




















0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése