2014. február 20., csütörtök

Top 10 (2): Könyv, amit szeretnék filmként látni

Jé, valaki tegnap befejezte Rick Riordan: Sea of Monsters (Szörnyek tengere) könyvet, és megnézte a filmet! 
Mondjuk, azon túl, hogy félistenekről szól a film, kb. semmi azonosság nincs a kettő közt, de azért nekem tetszett. 
Úgyhogy elgondolkodtam, melyik könyveimből szeretnék filmverziót, ha lehetne. :)

(Megj.: Ez a lista csak 5 könyves lesz, hogy kihívást adjak magamnak)



#5 Nick James: Éghajó Akadémia: A gyöngyháború, Az invázió, Strikeforce

Totálisan odáig és vissza vagyok ettől a sorozattól, de nem ez az egyetlen indokom. Az égből aláhulló gyöngyök? Az Akadémia és a Madamm közti kényes békehelyzet... már magában érdekes látványvilág, és kiinduló helyzet. Ráadásul felettébb akciódús, úgy lehetne mit kihozni belőle. Kíváncsi lennék, kit választanának Cassiusnak.... Logan Lerman nekem megfelelne. :) 




#4 Steven dos Santos: The Torch Keeper (The Culling, The Sowing)

Még nem írtam róla bejegyzést, de ez a kezdőrész az egyik legizgalmasabb disztópia, amivel találkoztam. Szeretik az Éhezők viadalához és A beavatotthoz hasonlítani külföldön, de szerintem ez sokkal különlegesebb, mint hogy hasonlígatni kelljen. Az alaphelyzet ugyan tényleg köthető az ÉV-hez, hiszen itt is 16 éveseknek kell egymással megküzdeni, hogy aztán az államot szolgálják, de a kivitelezés miatt sokkal megrázóbb lett, mint az ÉV. És van az a glbt szál is, ami csak további szenvedéseket ígér.



#3 Scott Westerfeld: Leviatán

Nem lehet a lista teljes egy Scott Westerfeld könyv nélkül. És a Leviatán mindenképp megérdemelne egy filmet! Mármint alapból a steampunk elemek érdekes látványvilágot kölcsönöznének. Oké, én már a látvány miatt megnézném... bár nem tudom, hogy rendes filmként, vagy animációs filmként lenne jobb. A képek miatt lehet az utóbbira voksolnék. 
De filmet kérek ebből a könyvből! 




#2 Marissa Meyer: The Lunar Chronicles (Cinder, Scarlet, Cress, Winter)

Mostanában úgyis szeretnek feldolgozásokat készíteni Hollywoodban, akkor miért ne legyen Marissa Meyer fantasztikus sorozata is közte? Már a tény, hogy ezeket a mesefeldolgozásokat futurisztikus, disztópia köntösbe csavarta, izgalmassá teszi, de emellett nagyon izgalmas történetszál, és imádnivaló főszereplők is tartoznak a könyvekhez, úgyhogy... naaaa. :)





#1 Victoria Schwab: The Archived (Az archívum, The Unbound)

Rengeteget gondolkodtam, hogy melyik könyv legyen az utolsó, amiből filmet szeretnék látni. Az ok, amiért Ms. Schwab könyve mellett döntöttem Patrick Ness, vagy éppen Kelley Armstrong helyett, az az volt, hogy látni akarom élőben Az archívumot. Ezt a filmet mindenképp úgy tudnám elképzelni, hogy a főszereplő narrálja, tartalmaz flashback-eket, és az archívum valami fenomenálisan néz ki. Mint mondjuk a Ki vagy dokiban a könyvtár, ahol a Tizedik doktor kétszer is volt!

3 megjegyzés:

  1. Archívum, archívum, igen! :) Jaj mennyire imádtam olvasni, és már akkor láttam magam előtt a képkockákat. Baromi jó forgatókönyvalap, remélem lesz belőle film valamikor. :)

    VálaszTörlés
  2. Azért szerintem A szörnyek tengerének már több köze volt a könyvhöz, mint A villámtolvajnak, a karaktereket nagyrészt egész jól eltalálták (kivétel Annabeth meg Luke, akiket nagyon nem), és a történet is jobban hasonlított. :D

    Én is megnézném A gyöngyháborút vagy a Cindert filmben. Úúú, Logan Lerman annyira jó Cassius lenne, bár én mostanában sokszor járok úgy, hogy elképzelem, ki játszhatna egy-egy szerepet, és Logannél lyukadok ki. XD Ez van.

    VálaszTörlés
  3. Hát, nem tudom... Mármint az alaphelyzet sem az, és még az események sem. Kimaradtak új szereplők, máshogy magyaráztak meg dolgokat, és a vége is másként volt értelmezhető, mint a könyvben. Azért vagyok ennyire tudatos, mert tényleg előtte fejeztem be a könyvet, és úgy látni a filmet... de amúgy nekem bejött, én Logant nagyon szívesen nézegetem. Meg az ő karaktere is más a filmben mint a könyvben.
    Logan szerintem nagyon sok filmben játszana, ha rajtam múlna... :))

    VálaszTörlés