2014. április 23., szerda

A Könyvfesztivál kapujában

Még 2 nap 17 óra és 47 perc a Könyvfesztiválig. Legalább is, számomra. 
Tavaly jártam először a fesztiválon, és csodálatos élmény volt, így úgy döntöttem, idén is kilátogatok. 

És ehhez bizony egy egész bevásárlólistát is kreáltam.





 Scott Westerfeld: Góliát (Leviatán #3)

Sándor herceg és Deryn a Leviatánon utazik kelet felé, amikor léghajójukat utasítják, hogy Szibériában vegyen fel egy szokatlan utast, a feltaláló Nikola Teslát. Az őrült géniusz azt állítja, hogy fegyvere, Góliát véget tud vetni a háborúnak, de vajon kinek az oldalán áll?
Titkos küldetésük során Sándor végre megismeri barátja legmélyebb titkait: Deryn nemcsak hogy fiúnak öltözött lány, de szereti is őt.
A korona sorsa, egy nagyváros pusztulása és egy közrendű lány szerelme is Sándor következő lépéstől függ.
A Góliát izgalmas lezárása Scott Westerfeld rendkívüli Leviatán-sorozatának.
Scott Westerfeld az egyik abszolút favorit íróm, tőle olvastam az első disztópiámat, és ezzel a stempunk, alternatív történelem sorozatával végképp bebiztosította magát a szívemben. 

Patrick Ness: Soha nincs vége

A fiú kétségbeesetten, magányosan merül el a háborgó tengerben.
Meghal.
Majd felébred, csupaszon, a testét zúzódások borítják, de életben van.
Hogy lehet ez? És mi ez a különös, elhagyatott hely?
Ahogy lassan megérti, hogy mi történik vele, a fiú egyre jobban mer remélni.
Talán ez nem a vég…
Talán még nincs vége…

Patrick Ness, a Chaos Trilógia és a Szólít a szörny című népszerű ifjúsági regények szerzője ismét egy provokatív hangú, lebilincselő történetet írt.

Azt hiszem, ezért a regényért megyek először a fesztiválon - de szigorúan azért, hogy az íróúr dedikálhassa számomra ezt is, az összes többi meglévő regényemmel együtt. Patrick Ness Mr. Westerfeld mellett a másik abszolút favorit íróm, úgyhogy természetes, hogy felkerült a várólistámra. A daruasszony is csak azért nem szerepel itt, mert már megvan angolul.
De Mr. Ness, alig várom, hogy szombaton élőben is láthassam önt. *-*

 Buglyó Gergely: A néma város (Oni #2)

Áron és testvérei felvételt nyertek az Altare Tertium tagjai közé: vállalták a feladatot, hogy segítenek megóvni a Meratánok harmadik oltárát, amely utolsó kapocsként tartja össze a valóság szövedékét. Ehhez meg kell fékezniük az Arctalan Kóborlót, aki Anna lelkének mélyén lapul. De ha a Tertium tényleg nemes célért küzd, miért őriznek titkokat újdonsült tagjaik előtt? Miért nem fedik fel Annának a jóslatot, amelyből kiderülne, micsoda valójában a Kóborló?
Áronékat már nem éri meglepetésként, ha számító Virrasztókkal, eszelős Onikkal vagy más szörnyekkel kerülnek szembe, de csakhamar be kell látniuk: ha tényleg tudni akarják az igazat a Kóborlóról, akkor még a legendás Néma Város meglátogatásától sem riadhatnak vissza.
Az ötletekben és fordulatokban gazdag regény az Oni: Szürke vérrel elindult fantasy-trilógia második kötete.

Bár az első részben találtam hibákat, nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. És természetesen dedikáltatni is szeretném - ezért ugrott ennyire előre a listámon.


 Catherynne M. Valente: A lány, aki Tündérföld alá zuhant, és a tivornya élére állt (Tündérföld #2)

Tündérföldön nincs minden rendben …

Szeptember első kalandja óta visszavágyott Tündérföldre. Amikor végre visszajut, megtudja, hogy a birodalom lakóinak árnyéka – és varázsereje – már egy ideje Alsó-Tündérföldre szivárog. Az alvilágnak új uralkodója van: Halloween, a sivár királynő, Szeptember árnyéka. Halloweennek pedig esze ágában sincs visszaadni Tündérföld árnyait.

Valente első Tündérföld-könyvének rajongói tobzódhatnak a buja környezetben, az érdekes karakterekben, Szeptember utazásának gyönyörű nyelvezetében. Mindezeket Ana Juan, a kiváló grafikus kelti életre. Az olvasók ismét viszontláthatják Ellyt, a könyvgyíkot és Szombatot a máridfiút. Alsó-Tündérföldön azonban még a legjobb barátok sem mindig azok, aminek látszanak…

Úgy örülök, hogy megmaradt a teljes címe, így még jobban tetszik ez a kötet. Bár nekem bármi, amit Catherynne M. Valente ír, tetszik, úgyhogy...

 Ransom Riggs: Üresek városa (Vándorsólyom kisasszony #2)

Tíz különleges gyerek és egy különleges madár menekül három evezős csónakon 1940. szeptember 4-én Cairnholm apró szigetéről a walesi szárazföld felé, amikor csatahajók bukkannak fel a láthatáron. Csakhogy a gyerekek nem háború elől, hanem a hétköznapi emberek által elképzelni sem tudott szörnyek, az üresrémek elől szeretnének biztonságot találni egy újabb (vagy régebbi) időhurokban, ahol ugyanazt a napot kell megélniük az idők végezetéig, de nem fenyegeti őket sem öregség, sem betegség, sem ellenség. Gondviselőjük, oltalmazójuk, az alakváltó Vándorsólyom kisasszony a szörnyek elől menekülve madáralakot öltött, szárnya megsérült, így se repülni, se újra emberi alakot ölteni nem képes. Ha sürgősen nem segít rajta egy hozzá hasonló, a különleges képességekkel megáldott/megvert gyerekeket oltalmazó madár-asszony, soha többé nem válhat emberré. Ifjú védencei mindent megtesznek érte, ám a háború sújtotta brit földön nemcsak német katonák, de vérszomjas lidércek és üresrémek is nyüzsögnek. Ransom Riggs különleges hősei, a szörnyeket látni képes Jacob, a puszta kezével tüzet gyújtó Emma, a láthatatlan Millard, a bunkó, de élettelen tárgyakat vagy halottak feltámasztani képes Enoch és társaik visszatérnek ebben a váratlan és fantasztikus fordulatokkal teli, ismét ritka, régi fényképekkel illusztrált, különleges regényben.

A sorozat első részét egyszerűen imádtam, így alig várom, hogy a folytatást is a kezem közé kaparintsam!

 Brandon Hackett: Az időutazás napja

2021. november. Amikor az első időgép működésbe lép, kétszázmilliárd időutazó jelenik meg a Földön. Az időutazás napját ünneplik, az első pillanatot, ameddig vissza lehet utazni a jövőből.

Az esemény eltörli az ismert világot: megszűnik a pénz, működésképtelenné válnak a kormányok, bárki számára hozzáférhető lesz minden jövőbeli technológia, köztük az időutazás. Tetszőleges jövőbeli évbe utazhatunk, egészen az időfolyam végéig. Ennek azonban hatalmas ára van, ugyanis az idő veszélyes játékszer.

Beregi Ádám él-hal a családjáért, ám az időutazás napján valaki a jövőből elrabolja a kisfiát és a feleségét, Enikőt. Ádám a kaotikus és folyton változó időfolyamban, őrült technológiák, valamint mesterséges mikrouniverzumok birodalmában próbálja megtalálni őket.

Az időgép feltalálója, Neil Jarrison különös, magának való ember. Bár 2612-ben kivégzik, mégis sokan szeretnének a nyomára bukkanni, mert olyan tudás birtokosa, amely megmentheti a világot. Vagy el is pusztíthatja. Csakhogy a feltaláló mindig egy lépéssel üldözői előtt jár, és úgy tűnik, kizárólag egyvalaki érdekli: egy Rebeca nevű titokzatos nő, aki minden rejtély kulcsa lehet.

Megláttam, hogy időutazás, és teljesen elvesztem. Az írótól még nem olvastam semmi, Az ember könyvét most szerzem majd be - így rögtön duplán bizalmat szavazok neki. Viszont azt már előre látom, hogy nagyon eredeti és különleges ötletei vannak, így nagyon kíváncsi vagyok, milyen a kivitelezés.

Veronica Roth: A hűséges (A beavatott #3)

Darabjaira hullott a csoportokra épülő társadalom, amelyben Tris Prior hitt korábban: erőszakos cselekmények és hatalmi harcok vezettek a széteséséhez, a túlélők veszteségek és árulások sebeit hordozzák. Tris ezért aztán él a felkínált lehetőséggel, hogy feltérképezze a város általa ismert határain túli világot. Hátha ott, a kerítésen túl megadatik neki és Tobiasnak, hogy elkezdjék egyszerű, közös életüket, amelyet nem terhelnek szövevényes hazugságok, érdek-összefonódások és fájdalmas emlékek.
Az új világ azonban félelmetesebbnek bizonyul, mint amelyet Tris maga mögött hagyott. A korábbi felismerések értelmüket veszítik, veszélyes új igazságok formálják át az embereket, akiket szeretett. Trisnek ismét meg kell vívnia a maga csatáját, hogy megérthesse a bonyolult emberi természetet és önmagát: képtelennél képtelenebb döntéseket kell hoznia a bátorság, a hűség, az áldozatkészség és a szeretet próbatételei során.

Igen, azóta sem kezdtem el A beavatott sorozatot, viszont lehet, hogy a 3 órás vonatútra azt viszem magammal, hogy eldönthessem, tényleg kell-e nekem ez a kötet. De, ha ennyire mainstream, hogy nem csak külföldön, de idehaza is ilyen sikereket ért el, akkor bízom benne, hogy jó is. :)

4 megjegyzés:

  1. A beavatottat imádni fogod :) Én is kicsit szkeptikus voltam, de ahogy elolvastam a könyvet, és láttam a moziban a filmet, úgy nagyon megszerettem :)

    VálaszTörlés
  2. Na, elő is vettem A beavatottat, és amint végzek az Iron Daughterrel, nekiesek. *-*

    VálaszTörlés
  3. Én most fogok először menni a Könyvfesztiválra, de már nagyon bezsongtam. Még én sem olvastam a A beavatottat, de már tervezem :D
    Én inkább improvizálni fogok szerintem ott, még nincs kész bevásárló listám... :3

    VálaszTörlés
  4. Hidd el, ezzel az érzéssel nem vagy egyedül. Én is teljesen izgulok, hogy idén milyen lesz, holott ez már a második alkalmam.
    Az improvizáció is jó megoldás - szerintem lehetetlen szigorúan egy listához tartani magad, mikor annyi akcióba belefuthat random az ember lánya.
    Nekem ők az abszolút kötelezően kellenek kategóriát erősítik, minden más csak hab a tortán lesz. :)

    VálaszTörlés