2014. október 24., péntek

Ryan vs. Abstractelf - The Challenge #2 - Week 1

2014.10.17-én 13.00-kor megkezdődött Ryannel való versenyünk második felvonása.
Igen, ismét eljött az idő, hogy megmutassam a hölgyeménynek, hogy nem arathat itt győzelmet. Nem és nem. :)







2014. október 17. 21:39

Felettébb sikeresnek nevezhetem ezt a napot. A hazaúton sikerült elolvasnom Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek könyvét, ami teljesen lenyűgözött. Automatikusan felraktam a kedvenceim listájára, mert ott a helye. Ráadásul azt is elérte, hogy hangulatom legyen több klasszikust olvasni. 

Emellett este még nekiálltam Brian Selznick: A leleményes Hugo Cabret könyvnek, amivel nagyon gyorsan lehet haladni. Engem meglepett, hogy milyen sok csak képes oldal van benne. Ugyanakkor úgy gondolom, nagyon szép alkotások lettek mind.

Holnapra blogposztírást terveztem főként, mivel ezen a héten a zh miatt nem nagyon volt időm írni. Bár hétvégén megírtam az Enshadowed bejegyzést, csak még nem kezdődik a turné a megjelenés miatt. Úgyhogy azért a háttérben munkálkodtam. :) Holnap valószínűleg az Echoes of Us posztot írom meg - már ideje lenne.

2014. október 18. 21:20

A mai napot nem igazán szenteltem az olvasásnak. Tanítottam, megírtam az Echoes of Us posztot és sorozatoztam főként, úgyhogy semmi olvasáshoz köthetőt.
Pláne, mivel tegnap már befejeztem a Hugo Cabret könyvet, úgyhogy 6 könyvem maradt. Viszont így estére elkezdtem Jo Knowles: Lessons from a Dead Girl könyvet, ami sokkal többet rejteget, mint amire először számítottam. És WOW! Kemény leckék vannak benne. Örülnék, ha ma eljutnék legalább a feléig, de nem nagyon reménykedem ebben.

2014. október 20. 7:56

Hopika, tegnapi nap úgy elmaradt - de most, ha már úgyis bejegyzést tervezek írni, megírom a tegnapi nap eseményeit. Igazából nem túl sok időm volt olvasni, ugyanis jött a rokonság, és vele együtt a két drága angyalom, akikkel egész délután játszadoztam. Az idősebbik még mindig a Transformers korszakát éli, ami azt jelenti, hogy nagyon sokat voltam Optimus szárnysegédje, miközben Magnetonnal harcoltunk. És igen, egyébként a neveken kívül kb. semmit nem tudok erről, de ez nem akadály. Bár a legaranyosabb pillanatok egyike volt, mikor bújócskáztunk (természetesen én voltam a hunyó), és kicsikém megkérdezte, hogy hova bújjak előled? A fiatalabb tündérkém meg azt élvezte folyton, hogy felemeltem, és pörgettem körbe-körbe. Ugyanis, akárhányszor leraktam, már kapaszkodott is a pólómba, hogy újra, újra, újra. Határozottan meglepődtem, hogy ma nincs izomlázam. Jaj, de úgy imádom mindkettőjüket - nagyon-nagyon-nagyon. :)

Na igen, kicsit elkalandoztam.  Szóval, mielőtt még mindenki megérkezett volna a mamáékhoz, délelőtt befejeztem Jo Knowles: Lessons from a Dead Girl könyvét. Mondjuk Ryan pedig a 5th Wave-t, így csak egy könyvvel vezetek.

Viszont, ahogy most hajnalban utaztam vissza Pécsre, elkezdhettem Marianne de Pierres: Burn Bright könyvét, és mire beért a vonat, 36%-ig jutottam benne. Hamarosan pedig folytatom is - kell Ryannek egy kis pszichológiai hadviselés, hogy jobban motivált legyen.

2014. október 23. 11:15

Well, az elmúlt napokban megadatott az, amiben Ryan reménykedett. Annyi programom volt, hogy nem maradt időm olvasni. Vagyis este még lett volna rá időm, de a fáradtság bizony nagy úr. Úgyhogy ennek megfelelően Ryan be is ért kb. És nézzétek, mit írt: http://ryansbookcase.blogspot.hu/2014/10/big-fight-2-week-1.html

Illetve olvasás helyett inkább blogposztokba öltem a még meglévő bónuszidőmet. Kedden a könyvbemutató előtt/után írtam meg Erik Axl Sund: Bomlás posztját - azért került fel szegény annyira este, mert nem jött az ihlet addig.
Tegnap már olvastam hazaúton, de csak miután megírtam Jo Knowles: Lessons from a Dead Girl posztját. Egyébként azt kiraknom kész spoilernek is tekinthető. :) Ezt persze nem nevezhetném mérvadónak, alig 10%-ot olvastam Marianne de Pierres: Burn Bright könyvéből.

Viszont ma korán keltem, és nekiálltam, hogy befejezzem ezt a kötetet. Sikerült is eljutnom mostanra 70%-ig. :) Hajrá, hajrá!

2014. október 24. 8:17

Ryan nagyon erős versenyző. Tegnap befejezte az általam választott Mira Grant: Feed könyvét. Remélem, még kell neki legalább egy nap, hogy megeméssze, meg írjon róla, vagy bármi. Legalább annyi kis menekülőutat szeretnék.
A magam részéről tegnap ismét inkább a blogolás kötött le - beosztottam október végéig a posztokat, ilyesmi. :) Hamarosan úgysem lesz ilyen sok szabadidőm, ki kell használni. :) Viszont ennek ellenére befejeztem Marianne de Pierres: Burn Bright könyvét, és most fangirl-módban vagyok. Alig várom, hogy folytathassam! Mivel azonban szeretném előbb megírni róla a bejegyzést, nem a folytatást kezdtem el, hanem a saját "random könyvemet", Alexandra Bracken: Sötét elméket. Most tartok 21%-nál benne (100 oldal környékén). Eddig imádom.

Szóval, a jelenlegi állás szerint Ryannek és nekem és 4-4 könyvünk maradt (1 hét alatt 4 könyvet elolvastunk mindketten. Az azért nem semmi teljesítmény!)
Ryannek a random könyve és a trilógiája maradt hátra, míg nekem szintén van a random könyvem, az általa választott regény, illetve a trilógiának a 2-3. része.

Most pedig bebújok a takaró alá, és visszacsöppenek Alexandra Bracken világába, ahol gyermek- és serdülőkor határán lenni halálos veszéllyel ér fel. Odakint úgyis megállás nélkül esik az eső.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése