2014. október 11., szombat

Top 10 (5) könyv, amit Halloweenkor a legjobb olvasni

 Az október és november környéke olyan időszak, mikor jó érzéssel tölt el néhány rémisztő film nézése, vagy hátborzongató könyv olvasása.

A mostani top10-es listámat az Epicreads listájából szemezgetve állítottam össze - most nagyon szeretném őket olvasni én is.


 Rick Yancey: The Monstrumologist

Ezeket a titkokat őriztem. Sosem árultam el a bizalmát. De már kilencven éve meghalt, aki megbízott bennem, akiért megőriztem a titkokat. Az, aki megmentett... aki megátkozott.

Monstrumologist: A szörnyek tudományával foglalkozó egyén.






 April Genevieve Tucholke: Between the Devil and the Deep Blue Sea

"Sugaram, ha valaha is eltűnnék, mondd meg, kérlek, az embereknek, hogy az ördög után rohantam, hogy visszaszerezzem a lelkem." 








Robin Wasserman: The Waking Dark

"Ne kutass sötét helyeken, mert a sötét dolgok ott élnek."

Gyilkos napnak hívják. Tizenkét halott alig pár órán belül. Öt gyilkos: szomszédok, rokonok, barátok. Mindegyikük olyan átlagot. Mindegyikük látszólag ártalmatlan. És mindegyikük megölte magát... egyet kivéve.





 Bethany Griffin: The Fall

Egész életében a sors ellen hadakozott, és azt hitte, végre győzelmet aratott. Egészen addig, mígnem egy koporsóban ébred.
Az Usherek fiatalon halnak meg. Az Usherek átkozottak. Az Usherek nem hagyhatják el otthonaikat, a házat, amely kísért és kísértett, a házat, amely olyan, mintha saját lelke lenne. Madeline élete - melyet rövid emlékekből ismerhetünk meg - kétségbeesett szökési tervek kreálása körül forgott, hogy megmentse saját és testvére életet. Az egyetlen esélyét pedig a ház elpusztítása jelentheti.
A végén, képes lesz Madeline megőrizni épp eszét és romba dönteni a házat?


 Holly Schindler: Feral

"Meneküljünk, akarta mondani neki. Meneküljünk, meneküljünk... Tudta azonban, hogy mi történik azokkal, akik megpróbálnak elmenekülni. Üldöznek, a földre taszítanak, majd összetörnek és széttépnek."

Paranormális, alakváltók






 Melissa Marr: Made for You

 "Nem lassítok. Nem tehetem. Még csak nem is nézhetek a visszapillantó tükörbe. Megtettem, de fájt. Istenem, úgy fájt feláldozni az egyetlen személyt, akiről azt hittem, hogy az enyém lesz. Drága Évám az út szélén vérzik. De ez volt az egyetlen lehetőségem. Meg kellett ölnöm őt."






Michael Grant: Messenger of Fear

A Hírvivő látja a sötétséget az ifjú szívekben, és a világnak okozott hatásait. Ha nem büntetik meg őket, ő egy ördögi játékra hívja őket. Ha győznek, szabadon távozhatnak. Ha veszítenek, át kell élniük a legnagyobb félelmüket.







 
 Kate Karyus Quinn: Don't You Forget About Me

"- Idővel mindenki elbukik - mondta Piper. - Azt hinnéd, fájni fog. De itt vég nélkül zuhansz lefelé. Egyre mélyebbre és mélyebbre megállás nélkül. És, amint nem félsz többé, egész mulatságos."







Natalie C. Parker: Beware the Wild

Valami nem stimmel a Sticksben található mocsárral. Valahogy más, kísérteties... valahogy olyan élő. Mindenki tudja ezt, és ezért nem is mennek a közelébe.
Egészen addig, míg egy reggelen Sterling Saucier bátyja, Phineas, bele nem gázol a mocsárba...

És nem tér vissza.





Mivel az Epic Reads-es listán csak kilenc könyvet találtam, így a 10. jelöltet én választom random:


Frances Hardinge: Cuckoo Song

Először a baba szemei mozdultak meg; azok a gyönyörű szürkés-zöld üvegszemek. Lassan, amíg tekintete Triss arcára nem esett. Aztán az apró száj kinyílt:
- Mit keresel itt?  

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése