2015. február 22., vasárnap

Hétvégi Olvasónapló (30) Könyvek és Közérdekű Infók

Ritka dolog, hogy vasárnap rakom ki a pénteki rovatomat, de mondhatni, pénteken nem voltam topon. 
Eredetileg nem terveztem kitenni semmit, de mindenképp szeretnék egy kicsit mesélni a jelenlegi helyzetről. 

Ha pedig már itt tartok, akkor miért ne lehetne egy hétvégi olvasónapló is belőle? :)



A héten mindennek ellenére két könyvet befejeztem. Nagyon durva, mert főként utazás közben és szombat délelőtt tudok olvasni mostanában (oké, néha elcsippentek 10-15 percet). 
Ugyanakkor sokat félbe is hagytam.
A héten ismerkedtem Márai Sándor naplójával, ami nagyban különbözött attól, amit vártam, így egyelőre félretettem. Úgy tervezem, hogy ha már több Márai kötetet olvastam, és még jobban megismertem az írót, ismét előveszem. 
Másik próbálkozásom Nancy drágám által ajánlott Cimmeria titka volt - amiből egy fejezetet sikerült elolvasnom, de az is túl sok volt. Nagyon akartam imádni, mert bízom Nancy ízlésében. Ez a könyv viszont hatalmas "nem". Idegesítő volt, és csak forgattam a szemem abban a pár oldalban is. És most tudtam meg, hogy ez realista? 

Szóval a befejezett olvasmányaim. Múlt hét vasárnap kicsit több időm volt, így végeztem Gayle Forman: I Was Here könyvével. Sokat hozott a könyv a végén, és kicsit jobban megszerettette velem az NA-t.
Másik befejezett regényemmel tegnap végeztem: Robin Sloan: Penumbra úr non-stop könyvesboltja. Igen, Gabo-s hetem volt ezzel a két könyvvel. Nagyon-nagyon szerettem ezt a regényt, elbűvölt!

Főlista:


 Michelle Hodkin: The Unbecoming of Mara Dyer - Mara Dyer eszmélése. Hétfőn kezdtem el ténylegesen olvasni - vonatúton. Mondjuk kissé kiakadtam, mikor egy csavarnál kellett leszállnom. Argh! Viszont holnap folytatom! Jelenleg 30%-nál tartok.

Buglyó Gergely: Oni - Szürke vér. Igen, újraolvasom végre a könyvet, és másodszorra jobban tetszik. Nem tudom, most olyan kis kellemes olvasmány. Úgy döntöttem egyébként, hogy teljesen új értékelést írok róla.

Patrick Rothfuss: A Szél neve könyvével ezen a héten semmit nem haladtam. :( 

Pótlista:


Joe Abercrombie: Half a King - Az uralkodó. Mostanában high-fantasy lázban égek, szinten mindent olvasni akarok ebből a műfajból. Joe Abercrombieval amúgy is terveztem ismerkedni, úgyhogy ez jó kezdés lesz. Ezt a könyvet csak akkor kezdem el, ha végzek a Mara Dyerral.

David Benioff: Tolvajok tele. Őt viszont biztosan olvasni fogom. Nem túl nagy, így cipelhetem magammal mindenhova. Stilest annyira nem szeretem vinni, nem akarom, hogy baja legyen. Visszatérve a Tolvajok telére. Két okból választottam ezt a regényt: a high fantasy mellett a felnőtt regények (nem az erotika ^^") is egyre vonzóbbak, ráadásul ezt a könyvet a Fumax jelentette meg. Tőlük eddig csak 5*-os regényeket olvastam, ez azért árulkodó. ;)


És most jöjjön a személyes panaszok rész. Nem nagyon szeretnék magyarázkodni, főleg, mert tudom, hogy vannak, akik elfoglaltabbak, és mégis tudnak aktívan blogolni. Én sajnos nem tartozom ebbe a csoportba, különösen azok után, hogy egy új kihívás áll előttem.
Szóval igyekszem megfelelni több fronton is, de most kissé elhavazódtam. Szerencsére látom azért az alagút végét, mert lassan megszervezem a dolgaimat. 
Csak amíg nem sikerül úgy, hogy a blogolást is beletegyem, kicsit háttérbe szorítom a drágámat. 
Próbáltam tegnap bejegyzést írni az Üvegtrónhoz, de annyira nem ott járt az agyam, hogy ki is töröltem mindent. Nem szeretnék kényszerből írni, mert abból semmi jó nem sül ki. Ráadásul most nagyon különleges könyvek várnak értékelésre, úgyhogy szeretnék nekik olyan bejegyzést készíteni, mint a Neil Gaimanes lett. 

Úgyhogy most ez a helyzet. Remélem a blogturnés időszakra azért helyreállok, annyira izgalmas könyvekkel fogok turnézni! :)
Tudom amúgy, hogy ezekkel a nagy szünetekkel olvasókat is vesztek (igen, ez olyan téma, amiről nem nagyon beszélnek bloggerek). Nagyon sajnálom, mert imádlak titeket Dearies, de továbbra is tartom, hogy szeretnék olyan bejegyzéseket közzétenni, amit később nem bánok meg. 

Ennyi lettem volna mára. Szépséges vasárnap estét, és csodálatos jövő hetet nektek!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése