2015. szeptember 25., péntek

Hétvégi Olvasónapló (48) I'm alive

Most ismételhetném magam, hogy hova repül az idő, de már kezd kissé unalmassá válni.
Harmadik hete kezdődött el ismét az iskolai/tanári élet, és kész. 



Viszont rengeteg élménnyel gazdagodtam az elmúlt napokban/hetekben, amik mindig különlegesek maradnak számomra - kirándulások, új emberek/diákok, miegymás. 
Persze nem került el a betegség sem, az elmúlt hétvégén azzal töltöttem, hogy próbáltam minél előbb kilábalni (bár sajnos nem sikerült teljesen a dolog a mai napig). 

A héten kaptam könyvecskét is, ugyanis megérkezett Mary E. Pearson: Az árulás csókja! Én annyira boldog voltam - amíg kb. meg nem tört a gerince attól, hogy kinyitottam megnézni belülről. Ez már a második ilyen könyvem, és olyan elszomorító. Mindazonáltal inkább a jóra fókuszálok, történetesen arra, hogy az enyém! A drágaszágom!

Tegnapelőtt eljutottam a moziba is, hogy megnézhessük a The Scorch Trials-t (Tűzpróba)... lehet jobban járunk, ha nem beszélünk erről, mert Fúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú! Oké, hogy régen olvastam a könyvet, de nem annyira régen, hogy rá se ismerjek a könyvre. Mondjuk barátnémnak se tetszett, úgyhogy elvoltunk. 

És! Múltkor írtam a könyvtáras esetet A marsival - nos, lett új fejlemény ma! Írt ugyanis a könyvtárasunk, hogy megvan a könyv, ott vár rám, és mehetek érte! Annyira boldog vagyok, mert pont most olvasom az utolsó könyvtári könyvet onnan, úgyhogy van is indokom kimenni boldogítani az egyik kedvenc helyemet.

Nem mintha nem lennél elég könyv nálam. A héten ismét elcsábultam és elmentem a közelebbi könyvtárba, és aaaaaaaaa... nagyon vissza kell fognom magam, most már komolyan! A két új szerzeménnyel együtt 5 könyv van nálam onnan:
Julie Kagawa: The Iron Queen - A vaskirálynő
Stephen King: A búra alatt
Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a véletlen (vajon melyik NA-szerető barátosném ajánlására? ML-ke :))

+ Alice Hoffman: Gyönyörű titkok múzeuma
Gabrielle Zevin: Egy könyvmoly regényes élete

El vagyok halmozva minden földi jóval, azt hiszem. És akkor még ott vannak a könyveim is... de ki kell használnom a könyvtárat, mert ha minden a terveknek megfelelően alakul, már nem sokáig leszek lent.

Na de térjünk rá arra, miket olvastam - meg bizony az elmúlt két hétben fejeztem ám be regényeket - lassan, de biztosan elv alapján (kivéve az egyiket, de ott meg kell értenetek, a fangirl énem nem bírta volna ki).


Először is sikerült befejeznem James Dashner: The Maze Runner-t. Másodszorra is hasonlóan kiváló élmény volt, ugyanúgy képes voltam izgulni a szereplőkért.

Aztán következett Maggie Stiefvater: Kék liliom regénye, amit 3 nap alatt kivégeztem! Annyira, de annyira imádom ezt a sorozatot, ha nem lettem volna beteg, még előbb befejeztem volna. Mindenesetre Adam/Ronan shipem nagyon erős továbbra is. (Lehet, hogy álmodtalak. Ííííííí!)

Végül a múltkori pótlistán szereplő Caroline Kepnes könyvet, a Te-t olvastam el. Nagyon jól indult, szerelmes voltam belé, viszont a könyv felére kihunyt ez a láng, és csak az unalom maradt. Kár érte, rengeteg potenciál volt benne.


Főlista

 

Kissé kicserélődött a lista, ugye? Van pár fincsiség itt, amiket nagyon szeretnék már olvasni, de tudjátok, ez a tipikus "mindent akarok", de "semmire nincs időm" életérzés van itt, aminek az eredménye ez a megnövekedett könyvszám. :( Az elittel haladtam ezen a héten (tegnap kezdtem el olvasni, és már a 208. oldalon járok.)

Egyéb terveim nincsenek - jó lenne lecsökkenteni ezt a számot mindenképp - legalább háromra vagy valami.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése