2015. december 6., vasárnap

Tavi Kata: Táncvarázs

"– Fogalmam sincs, miért szeretem benned, hogy ilyen mocskos dolgokat fantáziálsz rólam.
– A viráglocsolás mocskosnak számít?
– Ahogy te mondod? Naná!"

Sorozat: Sulijegyzetek #3

Lilla és Krisztián egy párként kezdi a tizenegyedik évfolyamot a Duna-parti Gimnáziumban. A két szerelmes mindent megtesz, hogy semmi se rontsa el a boldogságukat, de mintha a szülők összeesküdtek volna ellenük, és amikor nem ők gördítenek akadályokat Lilláék útjába, a baráti társaságban akad mindig valami baj.
Képes lesz Krisztián elviselni Lilla és Márk szoros barátságát?
Sikerül Lillának megfejtenie Ákos szokatlan viselkedését?
Hogyan alakul Jázmin és Kristóf felettébb zűrös kapcsolata?
Kibe szerelmes Gréta? És miért érzi Flóra egyedül magát?
Lilla az idei évben még komolyabban veszi a táncórákat, mert nagy a tét az év végi vizsgán. Vajon tényleg neki teremtették a színpadot? Krisztián pedig kosarasként olyan lehetőséget kap, amire nem is számított.



Harmadik kötetéhez ért Tavi Kata nagysikerű Sulijegyzetek sorozata. Lilla és Krisztián immáron egy pár, less be az életükbe, éld át velük a gimi harmadik évfolyamát, ahol komoly döntéseket kell meghozniuk a szereplőknek!
Tarts velünk a blogturnén, éld át velünk az élményt, és ne felejts el játszani, hogy a tiéd lehessen a három nyereménykönyv egyike!
Eltelt egy év, és végre elérkezett a legújabb Tavi Kata könyv ideje. Az előző rész befejezését követően alig bírtam kivárni, hogy megjelenjen az új kötet. Azt mondjuk a mai napig nem tudom eldönteni, hogy ez a kialakult addikcióm / fangirlségem, vagy az tényleg ennyire komoly függővég volt. Valószínűleg mindkettő.

Sokszor elgondolkodom, mi is fogott meg ebben a sorozatban annyira. Az SZJG-t is kedveltem egy idő után, de ennyire szenvedélyesen egyáltalán nem. A Sulijegyzeteket viszont már az első pillanattól kezdve imádtam – jó, az első részre még 4,5-et adtam, de már újraolvastam, sőt jövőre tervezem az egész sorozat újrázását. Nem nagyon szoktam ennyire sűrűn újraolvasni, úgyhogy ez még különlegesebbé teszi a könyveket.

Na, de nézzük, mi minden történt ebben a részben: rengeteg humoros, aranyos, imádnivaló és drámai esemény. Bevallom, én vártam egy nagyobb tragédiát az egyik jelenetet követően, de végül nem következett be. Viszont nagyon tetszett, hogy a tragédia helyett mire vezette ki az írónő a könyvet – úgy érzem, nemcsak a táncosokra vonatkozik ez a megállapítás, hanem minden másra is az életünkben (ill. saját foglalkozásunkra). Ez különösen foglalkoztat mostanában, hiszen olyan szakmám van, amelyre szintén értelmezhető ez a tanulság.

Érdekes egyébként az osztályközösség – azt figyeltem, hogy bár nincs hangsúlyozva, eléggé klikkesedett Lilla osztálya. Szerintem ez egészen reális ábrázolás volt. Mondjuk volt benne azért kissé túl idilli aspektus is – pl. Lilla képességei. Tudom, nem lehetetlen, csak így kissé nehezebb azonosulni vele. Egyébként azt vettem észre, hogy engem nem tölt el nosztalgia hangulattal ez a sorozat (mármint, már 6,5 éve végeztem a gimivel), hanem csupán maga a karakterek és a történet, ami magával ragadott.

A történetet elsősorban a karakterek közti interakciók, kapcsolatok alakulása határozta meg. És nem volt hiány a fordulatokból! Némely változás azért érdekes volt, nem számítottam volna bizonyos… khm… eseményekre. Sajnos volt egy-két túldramatizálás is, de szerencsére egyik sem maradt tartós. Ráadásul olyan témák is előkerültek, mint az első alkalom. Úgy gondolom, az írónőnek sikerült ezt a kérdést értelmesen, egy csipetnyi humorral megfűszerezve átadnia, így csak dicsérni tudom ezt az aspektust is.

Nem is említettem, de a könyvben Lilla mellett most már Krisztián szemszögéből is olvashatjuk a könyvet. Mivel a múltban szinte csak negatív tapasztalatom volt az ilyen újításokkal, kissé tartottam attól, hogy csalódni fogok itt is. Viszont egyáltalán nem így történt! Krisztián inkább még szimpatikusabb lett, és imádtam, hogy jobban megismerhettem őt.

A karakterek ebben a részben is sokat fejlődtek – komoly döntéseket kellett meghozniuk, és az érzelmeikkel is dilemmában voltak. Úgy érzem, hogy minél inkább megismerem a szereplőket, annál közelebb is kerülnek hozzám, így már előre félek, hogy a következő résszel el kell engednem őket. Tetszett, hogy nemcsak a romantika, hanem a barátság is előtérbe került, az pedig különösen, hogy nem a tökéletes, viták nélküli barátságot mutatta be.

A romantika viszont ííííí! Igen, ez egy teljesen elfogadható összefoglalása volt Lilla és Krisztián kapcsolatának. Ó egek, imádom őket együtt! Voltak konfliktusaik, veszekedések, de annyira nyilvánvaló, hogy mennyire törődnek egymással.

Mindent összefoglalva imádom Tavi Kata sorozatát! Még mindig úgy gondolom, hogy addiktív, lebilincselő és remek kikapcsolódást nyújtó élmény. Ajánlanám mindenkinek, aki vágyik egy könnyed, nagyrészt reálisan megírt középiskolás mindennapokat bemutató sorozatra egy jól kidolgozott, nagy karakterfejlődésen átmenő szereplőgárdával.


Könyv adatai
Eredeti cím: Táncvarázs (2015)
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 408

Nyereményjáték


A regény hősnőjének, Lillának a tánc a lételeme. A mostani játékunk során ismét filmes vizekre evezünk: a kedvenc táncos filmünkről helyeztünk el egy fotót, nektek rá kell jönni, melyik filmről van szó. A megoldásokat a rafflecopter doboz megfelelő sorába várjuk.
A kiadó sajnos csak magyarországi címre postáz. A győztest e-mailben értesítjük, amire 72 órán belül választ várunk, különben sajnos újra kell sorsolnunk.




További állomások

12/06 Always Love a Wild Book

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése