2016. május 2., hétfő

Friss Megjelenések (25) 2016. május

Május ismét a sorozatok hónapja lesz.
Személy szerint több sorozatzárót is beterveztem, hogy végre csökkentsem a sorozataim számát. 
Természetes, hogy ennek következtében rengeteg sorozatfolytatás/új sorozat jelenik meg májusban.
Ez egy örök körforgás... sose ér véget. 



A legizgalmasabb nap megjelenésügyileg a holnapi lesz, ugyanis nagyon népszerű és sokak által kedvelt sorozat fog folytatódni (Sarah J. Maas, Kiera Cass...stb.).

Cím: Claire Legrand: Some Kind of Happiness
Megjelenés: 2016. május 17.
Oldalszám: 374
Moly | Goodreads

Minden csudajó sorozat ellenére, számomra a legjobban várt megjelenés egy egyedülálló könyv, ami a depresszióval foglalkozik. Már a leírás is nagyon tetszett, miszerint a főszereplő egyetlen menedéke az elméjének egy zuga, egy erdő (Everwood), amelyről kiderül, hogy valóban létezik; ráadásul a nagyszülei kertjéből lehet eljutni oda.


Cím: Morgan Matson: The Unexpected Everything
Megjelenés: 2016. május 3.
Oldalszám: 528
Moly | Goodreads

Ez a könyv került fel legutoljára a listámra, de csak azért, mert arra gondoltam, milyen fantasztikus nyári olvasmány lenne (ill. Morgan Matson szerintem kiváló írónő).
Nem igazán vannak elvárásaim, csak egy könnyed, szórakoztató regényt szeretnék olvasni. A leírás szerint egy politikus lánya a főszereplőnő, akinek mindene megvolt, amíg az apjáról ki nem derült valami.



Cím: Amy Tintera: Ruined
Megjelenés: 2016. május 3.
Oldalszám: 368
Moly | Goodreads

Még nem olvastam az írónő Reboot sorozatát, de az új könyvét majdhogynem automatikusan várólistára tettem.
De miről is szól a könyv? Egy bosszúszomjas lányról, aki beházasodik a királyi családba, hogy bosszút állhasson a családjáért, akiket brutálisan meggyilkoltak. Természetesen ehhez hozzájárnak a klasszikus elemek, mint hogy Em beleszeret a hercegbe... Emiatt nem számítok túl nagy különlegességre, ám mégis annyira kíváncsi vagyok a könyvre!


Cím: Nick Lake: Whisper to Me
Megjelenés: 2016. május 3.
Oldalszám: 544
Moly | Goodreads

Ismét egy realista regény, ám ez most elvileg mentális betegséggel foglalkozik. A főszereplő lány levelet ír egy fiúnak, amiben magyarázatot ad arra, hogy miért törte össze a szívét, és hogy mi történt vele az előző nyáron, amikor majdnem elvesztette önmagát. 



Cím: Jen Klein: Shuffle, Repeat
Megjelenés: 2016. május 3.
Oldalszám: 336
Moly | Goodreads

És megint realista regény... Közeleg a nyár, nincs jobb magyarázatom erre a jelenségre. A főszereplő páros a gimi utolsó évében járnak, ám arra kényszerülnek, hogy közösen utazzanak minden nap.
Huntley Fitzpatrick és Jenny Han olvasóinak is ajánlják, úgyhogy emiatt merek reménykedni egy újabb remek kikapcsolódásra.

Cím: Claire North: The Sudden Appearance of Hope
Megjelenés: 2016. május 17.
Oldalszám: 480
Moly | Goodreads

Claire Northtól már olvastam korábban, és mivel nagyon tetszett a Harry August csodálatos élete, ez a könyv is repült a várólistámra.
A fülszöveg elejét hadd mutassam meg - ez ugyanis az izgatottságom fő oka:
Figyelj. Az egész világ elfelejt engem. Először az arcomat, majd a hangomat, végül pedig a tetteim következményeit. Úgyhogy figyelj. Emlékezz rám.


Cím: Evelyn Skye: The Crown's Game
Megjelenés: 2016. május 17.
Oldalszám: 416
Moly | Goodreads

Egy kis oroszos YA fantasy a lelkivilágomnak.  A történet szerint a mágusok közt viadalt hirdetnek meg, amelynek győztese válhat a cár mágusává.
Rögtön találtam benne egy szerelmi háromszöget, ugyanis a viadalon induló varázsló és legjobb barátja, a trónörökös, is beleszeret a versenyen induló egyik lányba. Emiatt kissé bizonytalan vagyok, és szerintem megvárok pár értékelést, mielőtt belevágnék az olvasásába.


További megjelenések / Sorozatfolytatások


 

1 megjegyzés:

  1. Ez a Claire North könyv engem is érdekel. :) És az első könyvecske is roppant érdekesen hangzik, és még a borítója is mesés! :)

    VálaszTörlés