2017. január 20., péntek

Hétvégi Olvasónapló (87) A kobold, a démon és az időutazó betér egy bárba...

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne...




Ez a hét Dearies rettenetesen hosszú volt, és igen vegyes élményeket tartogatott. Viszont szeretnék inkább a pozitívumokra fókuszálni, így most felejtsük el a hét felét. 
Milyen jóságok történtek (könyves téren)? Megtörtént az idei első könyvtárazásom, ahol rögtön három könyvet hoztam ki:

✓ J. R. R. Tolkien: The Hobbit
✓ Jonathan Lethem: Amerikai amnézia (Szentinel hibájából)
✓ Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa

Azt sem tudom, melyikkel folytassam majd A koboldcsászárt követően, mert mindegyikre annyira kíváncsi vagyok! 

Emellett körülnéztem a könyvcserélgetős piacon (tudjátok, elég sok könyvemet leszanáltam tavaly), és 2 cserét is megejtettem - Zsófi csomaga már megérkezett, Pannáé pedig valószínűleg jövő héten fog.
De jujj, végre enyém Andy Weir: A marsi, és még egy HP színező is járt mellé! Nos igen, a szerdai egy jó nap volt, na. :)

Zenei szempontból most elég a semmiből vettem elő ismét az Avenged Sevenfoldot, köztük a This Means War-t, a Hail to the King-et és a The Stage-t. Ma viszont megjelent az AFI legújabb albuma, úgyhogy lehet, jövő héten ők kerülnek be erre az ajánlóba. :)

A héten olvastam

   

Bizony, bizony, bizoooony! Végeztem Veronica Roth: A beavatott sorozatával! A hűségest már pénteken elkezdtem olvasni, és vasárnap befejeztem, a Négyest pedig rögtön utána kezdtem, és kedden végeztem vele. Azóta nem igazán volt időm olvasni, bár azért haladgatok az aktuális olvasmányaimmal. 
A hűséges engem meglepett, mert rosszabbra számítottam a vegyes értékelések miatt. Teljesen beszippantott, elgondolkodtatott és visszaadta azt az érzést, amit az első rész olvasásakor éreztem. A Négyes már nem tudta hozni ezt a színvonalat, azzal meg is szenvedtem - sőt, ha nem érkezett volna meg A koboldcsászár, szerintem még mindig az aktuális olvasmányaim közt lenne.

Aktuális olvasmányok

   

Cinda Williams Chima: The Demon King
Haladás: 61 oldal

3 fejezet után sikerült rájönnöm, hogy a szereplő, akiről azt hittem, hogy lány, valójában fiú. Nem mondok semmit, tényleg...
A könyv maga viszont nagyon tetszik, egyre inkább kezd beszippantani. Tény, hogy kicsit lassan indul, de érzem, hogy ez a "lassú víz partot mos" kategória. Lesznek itt még izgalmak!

Katherine Addison: A koboldcsászár
Haladás: 91 oldal

Szerelem, szerelem, szerelem! Teljes fangirl módban vagyok; annyira profi, kidolgozott az egész. Egyszerűen nem bírok betelni vele. De közben mondjuk azt sem akarom, hogy olyan hamar véget érjen, mert akkor búcsút is kell nekik intenem. (Dilemmák.) 

Tervek

      

Mire elértem a poszt végére, sikerült eldöntenem, hogy először J. R. R. Tolkien: The Hobbittal fogok foglalkozni - feltéve, ha sikerül A koboldcsászár végére érnem jövő héten. Még nem olvastam a könyvet, viszont tavaly nagyon tetszett a Karácsonyi levelek a szerzőtől, és ezért szeretnék esélyt adni ennek a regényének is.

Emellett arra gondoltam, hogy jó lenne haladnom a régi könyves kihívásommal, úgyhogy Frech József: Fejezetek Nagyberki történetéből könyvét is melléveszem. Korábban már beleolvastam ebbe a műbe, az alapján tetszett, úgyhogy jó érzésem van. 

3 megjegyzés:

  1. Szia, nagyon szeretem a blogodat, különösen a hétvégi olvasónaplókat és a top 10-es listákat! ☺ Csak kiváncsiságból, melyik párosról olvastál annyi fanficet a héten?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, csak most esett le, hogy rossz bejegyzéshez írtam a kérdést! A 88. olvasónaplóhoz akartam.

      Törlés
    2. Szia! Semmi gond! Köszönöm a kedves szavakat, olyan jól estek a kis lelkivilágomnak. :) Nos, a héten Merlin/Arthur ficeket olvastam (meg múlt héten, meg úgy egész hónapban - le kéne állnom). :)

      Törlés