2017. augusztus 10., csütörtök

Hétvégi Olvasónapló (113) Read-a-thonról read-a-thonra

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.






Nem csalás, nem ámítás, most tényleg korábban érkezett a hétvégi olvasónapló. Holnap utazom el a hétvégére, és mindenképp szerettem volna kirakni ezt a posztot előtte.

A hét elég eseménytelenül telt. Gyakorlatilag minden kinti munkával végeztem, azonban a többi munka kiveszi minden energiámat. Viszont ma van az utolsó nap, úgyhogy nem panaszkodom. Illetve mindennek ellenére volt lehetőségem olvasni!

A héten olvastam


      


Sikerült ismét 4 könyvet befejeznem, ami főleg annak köszönhető, hogy John Scalzi: Vének háborúja sorozatát képtelen voltam lerakni. Még úgy is, hogy a 3-4.rész ugyanazt a történetet meséli el, csak más szemszögből. Már múlt héten is írtam, hogy kezdek rajongani a sorozatért - na ez az érzés azóta beérett - és ha nem lenne a read-a-thon, sanszos, hogy az 5. részt olvasnám már.

Jeaniene Frost ezzel ellentétben ezúttal csalódást okozott. A This Side of the Grave okés volt, de annyi zavaró tényező volt benne, hogy képtelen volt rendesen élvezni az olvasást. Remélem, a következő részben ismét pozitív élményem lesz, és ezt a részt elfelejthetjük.

A Tome Topple Read-a-thon keretében fejeztem be Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér könyvet. Nem lett akkora szerelem, mint az első rész, pláne, hogy a tényleges sztori a könyv felénél kezdődik, és túl gyorsan túl lettünk rajta, de még mindig nagyon szeretem a Mesék földjét és a szereplőket.

Aktuális olvasmány


Brandon Sanderson: The Final Empire
Haladás: 329. oldal

Igen érdekes kapcsolatom van ezzel a könyvvel. Alapvetően imádom, élvezem az olvasást, a karakterek szuperek. Viszont Vin. Nem utálom őt, és meg tudom érteni a cselekedeteit - illik is a karakteréhez az eddig megismertek alapján -, de néha úgy frusztrál. Amúgy őt is kedvelem, akárcsak a többieket.
Igazából minden fantasztikus ebben a regényben. Lebilincselő, és annyira szeretem olvasni - még a bálokat is!

Tervek


Jövő héten még tartani fog a Tome Topple Read-a-thon, úgyhogy a terveim ekörül forognak továbbra is. Elsődleges célom, hogy befejezzem a The Final Empiret.

   

Esélytelen ugyan, hogy mindkét jelölt sorra kerüljön, de ha már egyikkel haladnék egy nagyot, boldog lennék.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése