2013. október 11., péntek

Könyvtárban jártam (3)

Most kicsit csaltam, mert ez igazából kétszeri kölcsönzés eredménye. Egyébként most felettébb eseményteli (rendben, nekem az, mert könyvtárban mindig van valami jó) látogatáson vagyok túl. 

De kezdem azzal, mi lett a "könyvtárban jártam 1-2" eredménye:


- László Zoltán: Egyszervolt
 - Elolvastam. 4 csillagot adtam a könyvre (szerencséje volt, mert most sokkal negatívabb könyvértékelési periódusomat élem, mint akkor). Viszont véglegesen kijelentem, hogy ez a stílusirányzat / műfaj nem nekem való. 

Polly Shulman: Rajongás
 - DNF - aka, nem fejeztem be. Elolvastam 30%-ig, ekkor rájöttem, hogy úgyis tudom, mi lesz a vége, és különben sem annyira érdekel, hogy befejezzem. Igazam lett a végével kapcsolatban. 

Anne Percin: Hogy told el (jól) a nyarad
 - DNF - A kínos pillanat, mikor valakire rámondják, hogy humoros, és nagyon nem az. Mondjuk ez a könyv egészében kínos élmény volt nekem. 

Ókori civilizációk - görögök
 - Még nálam van. :)

Ryan Loveless: Ethan & Carter
 - Olvasatlanul visszavittem. Talán legközelebb, túl sok könyv van, ami sokkal jobban érdekel.

Nalini Sing: Angyalkard
 - Elolvastam. 4 csillagot kapott, bár ez sokkal jobban tetszett az Angyali szárnyalásnál. Igazából ugyanazok voltak a gondjaim, mint az 1-3. résszel, úgyhogy ha ebben nem lesz változás (pedig 100%, hogy nem lesz), akkor Nalini 4 csillagnál indul nálam.
Viszont Dmitri! Kedvelem a vámpírt.

Na, de nézzük az új termést.
Első körben Pittacus Lore: A negyedik c. könyvét hoztam ki, mert földönkívülis, és úgy vágytam rá. Eddig csak beleolvastam - nem rossz, na. :)

A második kör történt tegnap, mikor is az utolsó órám előtt kivonultam meghosszabbítani a beiratkozásomat (ami valami csoda folytán már meg volt hosszabbítva 2014. október 31-ig). Csak azt hitték, hogy én voltam itt kint, és meghosszabbítottam, de nem emlékszem erre. Azért ennyire nem rossz a memóriám! :)

A 4. emeleten szereztem be John Boyne. A csíkos pizsamás fiú c. könyvét, amit a hazaúton ki is olvastam. 3,5 csillag. Megrázó vég, nyomott hagyott, de azon túl csalódtam benne.

Ezután levonultam az 1. emeletre körülnézegetni. Ennek során kaparintottam meg a korábban kiszemelt (de akkor előjegyzésben lévő) Daniel Glattauer: Örökké tiéd regényét. Juppiii! Főleg, hogy imádtam az író Gyógyír északi szélre / Hetedik hullám könyveit is.

Ezután a frissen visszahozott könyvek közt futottam bele Benyák Zoltán (*.*) A háború gyermeke c. történelmi (- misztikus) könyvébe, és egy újabb képletet állítottam fel: Benyák Zoltán + történelmi regény = Tökéletesség. Úgyhogy jött velem.
Azóta elkezdtem olvasni; most tartok 20%-nál, és tervezek belőle bejegyzést. Aki elolvassa, mi az egyetlen gondom vele, hülyének fog nézni - de majd elmagyarázom. :)

Végül, mikor kölcsönöztem a könyveket, megkérdeztem, hogy a könyv, amire szenvedélyesen vágyom, Rachel Hartman Seraphina-ja nincs-e bent; kiderült, hogy egy másik fiókkönyvtárukban van (egy olyan helyen, ahol én 99% eltévednék). Így meg szerettem volna kérdezni, hogy tervben van-e, hogy megrendelik ide is, DE a könyvtáros hölgy (nem nénizem, ahhoz még el kellene telnie pár évnek) felvetette, hogy lehet van olyan lehetőség, hogy behozzák ide. És be fogják hozni jövő héten! Annyira, de annyira boldog vagyok ettől! Mármint folyamatosan azt terveztem, hogy megveszem, amint összegyűlik rá a pénzem*, de ennek a lehetőségnek annyira örülök! Lehet nem fog egy darabig a polcomon állni, de legalább nem sóhajtozom szomorúan, mikor élőben látom, és nem vihetem magammal. :)
Úgyhogy tényleg nagyon szeretem a Pécsi Tudásközpontot, és újfent bebizonyosodott, hogy a legjobb könyvtárosokkal ott találkozhatom. :)

*
Tettem egy olyan fogadalmat, hogy 2013. 09. 01-től minden elolvasott könyv után 100Ft-ot félrerakok.
Könyv:
- 150+ oldal
- Nem képregény
- Nem szakirodalom
- 2013. 09. 01 után elkezdett.
Ezekből a 100-okból vehetek majd könyvet. :)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése