2013. október 11., péntek

Várólistára (3) Lauren Miller: Free to Fall


Mai napon került ki Lauren Miller második regényének, a Free to Fall című drágaságnak a borítója. 
Én pedig annak rendje és módja szerint beleszerettem... és akkor még nem is láttam a fülszöveget:

"Mi lenne, ha létezne egy alkalmazás, ami megmondaná, milyen zenét hallgass, milyen kávét rendelj, kivel randizz, és még azt is, mihez kezdj az életeddel - egy alkalmazás, ami garantálná a teljes és tökéletes boldogságot? Mi lenne, ha sosem kellene rossz döntést hoznod?
Mi lenne, ha sosem buknál el?"

Várható megjelenés: 2014. május 13.

Igen, még 7 hónapot kell várni ennek a szépségnek a megjelenéséig, úgyhogy ezek után remélem, nagyon jó lesz! :)


Az írónő a honlapján közzétett egy lexikont is, ami a könyv belső borítójáról van. Bár ezektől csak még inkább várom a Free to Fallt!

Szóval, a lexikon:

Rory Vaughn: Okos, introvertált tizenhat éves lány, aki mindig is kívülállónak érezte magát. Bár ennek az okára sosem jött rá. Mikor felveszik az álom iskolájába, a Thedenbe, döbbenten fedezi fel, hogy az édesanyja, aki születésekor meghalt, szintén itt tanult, mielőtt a végzés előtt ki nem bukott onnan. Ezt a titkot édesapja tizenhat évig őrizte előle.

Theden Akadémia: Az egyetlen iskola, amely egy intenzív két éves szabad művészet programot indított az erős akaratú tehetségeknek. A tanulókat a hét görög számrend szerint osztják be (a Hepta a legjobb). Rory Hepta.

North Pascal: Jóképű, tetovált, helybéli, kávézóban felszolgáló fiú, aki Miltont idéz és ugyanúgy ért a filozófiához, mint Rory osztálytársai. Ki lett tiltva a Theden területéről betörésért. És nem ez North egyetlen titka.

Lux: A döntéshozó alkalmazás, amit mindenki használ. Megszabadulva mindennapi életük gondjaitól - a végtelen döntésektől! - az emberek szabadon élhetik életüket.

Akratikus személyiség rendellenesség (APD): Egy mentális betegség, amely a görög 'akrasia' szóból ered. A kifejezést Platón használta azokra, akik észérvek ellenére cselekesznek. Lásd még a Kételynél.

A Kétely: A hétköznapi neve a "belső suttogásnak", amit a gyerekek hallanak, a felnőttek pedig megtanultak figyelmen kívül hagyni.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése