2016. január 15., péntek

Hétvégi Olvasónapló (53) Átok, háború és időutazás

Helló Dearies!

Ismét eltelt egy hét - számomra nagyon gyorsan, bár úgy érzem, sokan nem értenétek egyet velem. Sajnos, mikor a legfontosabb eseményre várok, szinte repül az idő...
Ennek ellenére ezen a héten is sokat olvastam, még ha nem is látszik meg "befejezett könyv" formájában.

A héten ugyanis úgy jártam, hogy el szerettem volna kezdeni Brian McClellan: Karmazsin hadjárat könyvet, azonban éreztem, hogy nem sokra emlékszem a Vérrel írt ígéretekből. Úgyhogy elkezdtem átnézni az elejétől kezdve... nos, ebből az lett, hogy az utolsó 250 oldalt végigolvastam úgy, ahogy van. Viszont egyáltalán nem bánom, amúgy sem hajt a tatár, és igazán élveztem ismét az első részt. Egyszer újraolvasom az egészet is, de már annyira kíváncsi voltam a folytatásra, hogy "csak" a felét sikerült most. :)

Ezen a héten egy befejezett könyvem van, amelyről pont tegnap tettem ki a bejegyzést. Már a hétvégén elolvastam, és abszolút szerelem lett! A bejegyzést a képre kattintva ti is elolvashatjátok:

http://lovingawildbook.blogspot.hu/2016/01/jenny-han-fiuknak-akiket-valaha_14.html


Viszont felhalmozódtak az aktuális olvasmány, úgyhogy a héten (az államvizsgán kívül) az lesz a célom, hogy ezt a számot lecsökkentsem. 
Legjobban Jennifer A. Nielsen: Mark of the Thief-fel állok, amelynek pontosan a felénél tartok, és eddig óriási szerelem. Kellett 2-3 fejezet, hogy hozzászokjak a változásokhoz, és elfogadjam, hogy ez már nem a Hatalom-trilógia, de sikerült, és most már teljes egészében tudom értékelni a szépséget.
Alexandra Bracken: Passengeréből csak a prológust olvastam, de húúúú! Ez kiváló könyv lesz! Már abba  a pár oldalba belebolondultam, és alig várom, hogy folytathassam (csak előbb Mark of the Thief).
És végül, de nem utolsósorban a már fent említett Karmazsin hadjárat Brian McClellan tollából. Szolid 30 oldalt olvastam belőle, és kitaláljátok? Igen, imádom! 


 Olyan szerencsésnek érzem magam, hogy most három ennyire minőségi olvasmányom is van. Úgy gondolom, hogy most rám is férnek a jó könyvek, úgyhogy ezért különösen hálás vagyok az íróknak. Mondjuk az is tény, hogy kedvencektől olvasok, ami garantálja a minőséget. :)

Jövő héten már több tervem lesz, de egyelőre tényleg csak szeretnék túllenni a kedden, hazajönni és aludni egy napot. Aztán utána nekiállhatunk a terveknek.
Egyébként sikerült kitűznöm a közeli céljaimat - az új projekteimet -, amíg tart ez az átmeneti időszak! Úgy örülök most. Ők lettek egyébként:
1. Németül tanulni, letenni egy középfokú nyelvvizsgát.
2. Lakásrendezés. Ehhez rengeteg ötletem van, úgyhogy hatalmas káoszt fogok teremteni, mielőtt rendet tennék. Az biztos, hogy repül egy csomó minden, amire már semmi szükség.
3. Blog. Erről nem nyilatkozok még, de ennek is célja van. Egyelőre ez a legkevésbé valószínű, inkább csak kósza lehetőségként szerepel itt.
Ti szoktatok hasonló célokat kitűzni magatok elé? 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése