2016. október 2., vasárnap

Kerstin Gier: Silber ​– Az álmok második könyve

"- Fel kell ébrednem, fel kell...
- Akkor ébredj fel! - mondta Henry. - Liv, ébredj fel! - Mindkét karjával megragadott, maga felé fordított és hevesen szájon csókolt."

Sorozat: Silber-trilógia #2

Liv meg van rökönyödve: Secrecy ismeri a legféltettebb titkait! De hogyan tudhatta meg? És mit rejteget előle Henry? Vajon miféle sötét alak garázdálkodik éjjelente az álomvilág végtelen folyosóin? És miért kezdett el Liv húga, Mia hirtelen alva járni?
A rémálmok, a rejtélyes találkozások és a vad üldözés nem épp a pihentető alvás velejárói, ráadásul Livnek napközben is meg kell küzdenie egy újdonsült patchwork család minden problémájával, beleértve az intrikus nagymamát is. Álmodj tovább, álmodó!”




A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából hamarosan megjelenik Kerstin Gier Silber-trilógiájának második kötete. Könnyű lenne azt hinnünk, hogy Silber, a sajtos lány, élete könnyebbé vált az elmúlt időszak eseményei után, de valóság nem ilyen egyszerű.. Mind a való életben, mind az álomvilágban újabb kihívások állnak a lány előtt. Tartsatok velünk ti velünk a 2016. október 2-12. közt megrendezésre kerülő blogturnéban, és ha részt vesztek a nyereményjátékban, megnyerhetitek a kiadó által felajánlott három példányt Kerstin Gier: Silber - Az álmok második könyvéből.

Tavaly jelent meg Kerstin Gier Silber – Az álmok első könyve című kötete, amelyet az Időtlen szerelem sorozathoz hasonlóan imádtam. Ezek után érthető, hogy alig bírtam kivárni a második rész megjelenését! Hiányzott Grayson, Liv (főleg együtt, de Grayson magában is azért), ill. az álomvilág folyosója, ahol sokkal több minden történik, mint a valóságban. Amint lehetőségem nyílt rá, bele is kezdtem a folytatásba, amit csak azért bánok, mert ismét olyan hamar vége lett a résznek, és most újabb hosszas várakozásnak nézek elébe.

Ez a sorozat addiktív, akárcsak az írónő Időtlen szerelem trilógiája. Hiába olvasom el a könyvet, egyáltalán nem csillapodik a kíváncsiságom, csak még és még többet szeretnék belőle – a világból, a történetből, a karakterekből és persze a romantikából is.

Ezzel az utóbbival kezdeném az értékelésemet, ugyanis szerelmi téren nagyon sok minden történt. Konkrétan eljutottam oda, hogy a Grayson / Liv shipem csak még tovább növekedjen, míg Henry / Liv párost már ne annyira pártoljon. Igazából ezt a részt úgy is nevezhetnénk, hogy „Top 10 mód, amivel tönkreteheted a kapcsolatodat”. Az volt a gondom igazából, hogy mindkét fél olyan dolgokat tett meg a másikkal, amelyet már önmagában is szakítóoknak neveznék – de közben biztos ez a páros marad együtt a végén. Pedig ez a rész számomra elrontotta ezt a párost. Habár meg kell jegyeznem, hogy az egyik legaranyosabb csókjelenet hozzájuk kapcsolódik. Emiatt is sajnáltam annyira, hogy már nem szeretem őket annyira párosként. Szerencsére a shipemhez csomó aranyos jelenetet írt az írónő, amivel kárpótolt a másik oldalon ért csalódásokért. Mármint komolyan ne is vegyem fel a tényt, hogy Liv Grayson pólójában alszik? (És ez csak egy apróság velük kapcsolatban.)

A romantikus szál a karakterekről alkotott véleményemre is rányomta a bélyegét. Nem értem, Henryvel mit művelt az írónő, én a regény nagy részében rá sem ismertem. Teljesen más személyiséget kapott, és nem érzem úgy, hogy a motivációja bármit is megmagyarázna. Egyedül Graysonról nem változott a véleményem, aki továbbra is a kedvenc szereplőm. Ő sokkal érettebb személyiség a többieknél, és ennek következtében racionálisabban szemlélte az eseményeket.

Liv még mindig nagyon szimpatikus, tipikusan az a főhősnő, aki nem egy istennő, hanem valamilyen szinten azonosulni lehet vele (a személyisége alapján). Értékeltem, hogy nem szállt el az esze a párkapcsolata miatt, ami sajnos általános jelenség a YA irodalomban.

Henry karakterét leszámítva csak dicsérni tudom az írónőt, hiszen olyan szereplőket teremtett ismét, akikkel könnyű szimpatizálni, akiket hamar a szívünkbe zárhatunk, és izgulhatunk értük, örömködhetünk vagy esetleg szomorkodhatunk velük együtt. Ez ennek a sorozatnak is az egyik legnagyobb mozgatórugója.

Különösen, mert a történet csak a regény második felében került elő, és kevésbé foglalkoztatott, mint szerettem volna. Emellett pedig valami összetettebb cselekménynek jobban örültem volna. Ez nem a könyv hibája, én szoktam hozzá mostanában az eseményközpontú könyvekhez, így ezt vártam a Silber esetében is. Azért voltak nagyon jó aspektusai is a történetnek: például az álom és ébrenlét közti különbségek.

Mindent összevetve, rajongója vagyok a sorozatnak, és ez a rész sem okozott csalódást. A könyv tökéletes kikapcsolódás, de vigyázat! Függést okozhat. Bár legyünk őszinték – ezek a legjobb fajta regények. A sorozatot azoknak ajánlom, akik szeretnének valami könnyed, lebilincselő olvasmányt, ami remek élményt nyújt!




Könyv adatai
Eredeti cím: Silber - Das Zweite Buch der Träume (2014)
Kiadó: Könyvmolyképző (2016)
Oldalszám: 344

Nyereményjáték


Az álmok részei a mindennapi életünknek, azonban néha sokkal többet tesznek értünk, mint hinnék - ihletet vagy útmutatást adhatnak, sőt néhány esetben próféciaként is tekinthetünk rájuk. A mostani nyereményjátékban az a feladatotok, hogy kitaláljátok, melyik híres ember álmáról olvashattok az egyes állomásokon, a helyes választ pedig beírjátok a rafflecopter megfelelő sorába. A helyes megfejtők közt a Könyvmolyképző kiadó felajánlásából kisorsolunk három példányt Kerstin Gier: Silber - Az álmok második könyvéből.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Az álmodónak teljesen fogyatékos gyermeke született, aki elől először elmenekült, majd arra gondolt, bár meg tudná csókolni az, ami mélyen az övé benne. Ezt minden iszonya ellenére meg is tette.



További állomások

10/02. Always Love a Wild Book
10/10. Dreamworld
10/12. Könyvvilág

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése