2019. június 7., péntek

Hétvégi Olvasónapló (182) Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Üdv Dearies a júniusi első hétvégi olvasónaplóban! Csodálatos nap a mai! Egész nap kint voltam a kertben, illetve az udvaron a kutyáimmal (azaz kis segítségeimmel). Most pedig készen is állok, hogy meséljek a könyvekről, amiket idáig befejeztem. Bizony, többesszám!

Kezdjünk is bele, mert még pakolnom kell. Az elkövetkező hét ugyanis sok utazást tartogat számomra. :)

A héten olvastam


   

A hónap első olvasmánya Margaret Atwood: Az özönvíz éve volt, amiről már a Leltárban áradoztam egy sort. Akkor nagyjából a felénél tartottam, de pár buszutazás elég volt, hogy elérjek a végére. Sok meglátásom van a kötettel kapcsolatban - mind pozitív, mind negatív (bár utóbbiból jóval kevesebb) -, hamarosan hozok is róla egy kisebb bejegyzést.

Ezután elővettem egy régóta várólistás regényt, Dan Wells: The Hollow City (itthon Szellemváros címmel jelent meg) művét. Annyira jól indult a történet, nyomokban még Philip K. Dick alkotásaira is emlékeztetett (csak könnyebben emészthetőbb). Sajnos a kivitelezés és a regény tetőpontja már nem okozott ekkora örömet. Tudom, hogy Dan Wells nem realista könyveket ír, de most annyira jó lett volna, ha nem hozza be ezt a sci-fi szálat. Legalább az epilógus kárpótolt, illett a befejezés a történethez.
Így összességében egy egyszer olvasós kötet lett számomra. Nem is szeretnék több szót vesztegetni rá.

Aktuális olvasmány



Dante Alighieri: Isteni színjáték
Haladás: 97. oldal (+97 oldal)

Tegnap kezdtem el az Isteni színjátékot, ami félig-meddig újraolvasás. A Pokol részt ugyanis már többször is olvastam, csak a Purgatóriumon nem verekedtem még át magam. Ezúttal félig olvasom, félig hangoskönyvben hallgatom, és egyszerűen imádom!
Dante olyan szépen ír, még ha néha kicsit szappanoperás is ezekkel a "te vagy az, XY!" megszólalásokkal. Emellett még mindig lenyűgöz a Pokol leírása.


Tervek


   

Biztos vagyok benne, hogy ennél többet fogok olvasni, de még nem tudom, mit szeretnék harmadik tervezett könyvnek választani. Az viszont biztos, hogy Nova Ren Suma: The Walls Around Us és John Scalzi: Pusztító tűz könyvét már el is pakoltam az első utazásomra.

Mindkettő mellett az indokom egyszerűen az volt, hogy könnyed olvasmányok, amikkel gyorsan lehet haladni. Ezen a hétvégén pedig erre van szükségem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése